Pozicka Irsku?
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Pozicka Irsku?
Tak po situacii v Grecku, kde sme ako jediny stat povedali NIE, a tym padom sa rozhodli NEPODPORIT Grekov prichadzaju na rad Iri. Co si myslite? Mali by sme im pomoct? Podla odhadov, kolko budu potrebovat je to od 45 000 000 000 do 90 000 000 000 EUR. Kedze sme sa zaviazali, ze do tzv. eurovalu budeme prispievat, tak v pripade, ze sa pozicka schvali, my sa budeme skladat sumou 500 000 000 EUR. Zda sa vam to ferove, ze priemerny plat v Irsku je okolo 2.500 EUR +- nejake stovky a u nas je to 700 EUR +- 100 EUR? A napriek tomu im mame my prispievat? U nich je dan 12,5%, ktora sa udajne NEBUDE menit a ostane zachovana, kdezto u nas je 19% a ma sa menit.
Re: Pozicka Irsku?
Je to celé choré, celý tento proces je chorý. Obyčajní ľudia sa musia skladať na niečo, čo sami nespôsobili, zatiaľ čo vrchnosť zostáva na starých pozíciach so starými výhodami a privilégiami.
Nebudeme platiť za vašu krízu !
-
javatar
Hardcore addict
no to zalezi dost aj na navratnosti pozicky (v pripade grecka by velmi navratna nebola a ak bola tak veeeeeeeeelmi dlho) a pripadnom uroku
nemame na vyber, zaviazali sme sa k tomu, takze peniaze im musime dat...a Irsko nebude posledne, caka to aj Portugalsko, Spanielsko, Taliansko...este dobre, ze Madarsko nema euro...
nenapada ma nic nez "sucast planu" 
aneb - zijeme od narodenia v dlhoch,tlaciaren na $ nestihaju doplnat farbou, nikto sa nepyta komu vlastne za co dlzime, a ked veritel povie ze neveri a chce love tak "obycajni ludia nesuhlasia"
tak si neberte hypoteky, nekonzumujte na co nemate, odvolavajte debilov co ste si zvolili pri prvej prilezitosti ked vas okradnu alebo neplacte.. svajciarsko ftw - ale aj to existuje z vole velkych hracov...
aneb - zijeme od narodenia v dlhoch,tlaciaren na $ nestihaju doplnat farbou, nikto sa nepyta komu vlastne za co dlzime, a ked veritel povie ze neveri a chce love tak "obycajni ludia nesuhlasia"
To je alfa-omega všetkého....spermia napísal:tak si neberte hypoteky, nekonzumujte na co nemate
K pôžičkám pre Írsko a pre iné zádĺžené krajiny - NIE.....
-
KaptMichal
King
NIE, rozhodne NIE. Ale Slovensko je (bohužiaľ) členom EÚ tak odpor je zbytočný. len by sa to zasa predlžovalo, čo zrejme nepomôže ani nám ani nikomu. Lepšie by bolo keby sa na stranu NIE postavili ďalšie štáty menšie štáty, kde je životná úroveň nižšia.
//
Len nechápem tej odpovedi "transparente", čo sa toto slovko tak odrazu všade skloňuje? Už mi to pripadá ako keby sa každý s týmto "odborným" slovom hral na politológa a profesionála. Nikto predsa nechce aby sa peniaze niekde "stratili".
//
Len nechápem tej odpovedi "transparente", čo sa toto slovko tak odrazu všade skloňuje? Už mi to pripadá ako keby sa každý s týmto "odborným" slovom hral na politológa a profesionála. Nikto predsa nechce aby sa peniaze niekde "stratili".
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
KaptMichal, jedna sa o to, ze ked sa im ta pozicka da, aby ukazali PRESNE kam kazdy jeden cent ide. Aby odtajnili papiere a ucty, co treba zaplatit. A potom nasledne jasne ukazali, co robia pre to, aby sa to nezopakovalo, a to zase VSETKO dali na papier, aby to videli obcania EU, ktori sa im na to skladaju.
Pomáhať by sa malo v prípade živelnej pohromy ako je zemetrasenie, záplavy, ale v žiadnom prípade by som nepomáhal štátu, ktorý dlhé roky zle hospodári a šafari, či už ide o Grécko alebo najnovšie o Írsko. Proste nechápem, na čo boli u nás robené reformy, ktoré mali ťažké dopady na socialne slabších ľudí. Niektoré krajiny v rámci EÚ si myslia, že pravidla, či už o deficite, verejných financiach sú len napísane na papieri a toto ma štve. Slovensko tiež mohlo radšej šafariť, obyvatelia by sa mali dobre a o par rokov by sa nam už niekto len na ten dlh poskladal. Nechápem ani zmyslu solidarity EÚ a načo nám vôbec ta EÚ je dobrá ??? Doplácať na krajiny, ktoré si žijú nad svoje možnosti, na nezodpovedné vlády, ktoré vedia o stave ekonomiky a nič s tým nerobia ?? proste kašľať aj na EÚ....nie som si istý, ale ročný rozpočet SR sa tuším pohybuje v rozmedzí od 300 000 000 - 350 000 000 milionov eur a požičať by sme mali 500 000 000 milionov ečiek, ved to budú zadlžené generácie ešte aj po apokalypsep4ra napísal:Tak po situacii v Grecku, kde sme ako jediny stat povedali NIE, a tym padom sa rozhodli NEPODPORIT Grekov prichadzaju na rad Iri. Co si myslite? Mali by sme im pomoct? Podla odhadov, kolko budu potrebovat je to od 45 000 000 000 do 90 000 000 000 EUR. Kedze sme sa zaviazali, ze do tzv. eurovalu budeme prispievat, tak v pripade, ze sa pozicka schvali, my sa budeme skladat sumou 500 000 000 EUR. Zda sa vam to ferove, ze priemerny plat v Irsku je okolo 2.500 EUR +- nejake stovky a u nas je to 700 EUR +- 100 EUR? A napriek tomu im mame my prispievat? U nich je dan 12,5%, ktora sa udajne NEBUDE menit a ostane zachovana, kdezto u nas je 19% a ma sa menit.
No len u írov to nie je čisto len o šafárení pravda..
btw. Nesmieme zabúdať, že v Statočnom srdci, prebehli ku škótom a pomohli Melovi Gibsonovi, čiže ja by som im požičal.
btw. Nesmieme zabúdať, že v Statočnom srdci, prebehli ku škótom a pomohli Melovi Gibsonovi, čiže ja by som im požičal.
-
KaptMichal
King
p4ra ja to chápem, ale ja to vidím ako zbytočnosť(dávať dve rovnaké možnosti do ankety), pretože každý človek si to predstavuje tak a v podstate s tým ráta, jasné že keby na vyzvanie EU zamietli transparentne užívať peniaze nesúhlasil by som. Významu rozumiem 
JOSE: rocny rozpocet slovenska je +- 400 mld korun, pozicka Irsku by bola 15 mld korun.
ak sa budu zachranovat staty, dopadne to tak, ze kazdy stat zdvyhne platy a dochodky o 500% a ked dojdu love, zoberu pozicky. ak uz nikto neda pozicku, da unia a zaciname zas odznova....
Mňa by skôr zaujímal vývoj v krajinách ako Portugalsko, Španielsko, Taliansko.... lebo tam tiež nie je situácia ružová.... a donekonečna pôžičky nie je možné poskytovať....
Íri už žiadajú o 100 mld. €.Som zvedavý ako to dopadne v ostatných krajinách PIGS bez G
Íri si zachraňovali Banky presne takisto ako Nemci a Francúzi svoje banky prostredníctvom pôžičky pre Grécko.Preto ten obrovský % dlh v hpd.U Írska ale vidím celkom reálnu návratnosť peňazí.
Ale no ak by bol celosvetový problém len Írsko tak sme na tom veľmi dobre. Írska ekonomika je v pohode, majú potenciál pôžičku splatiť bez toho aby museli nejako významne využiť záruky eurovalu. Čiže v tom najoptimistickejšom scenári to ani nepocítime. Kdežto krach írska by sme určite pocítili.
A jasne všetko záleži od vývoja celej eu, .. všetko záleží od všetkého. Jedno je isté dlhový stroj to dokáže vyriešiť
. Ale všetci na to pekne doplatíme.
Veru nie každý bude mať "slaninu" na zimu, už aj teraz je neskoro sa začať obzerať.
A jasne všetko záleži od vývoja celej eu, .. všetko záleží od všetkého. Jedno je isté dlhový stroj to dokáže vyriešiť
ale vezmite si situáciu čo ak my budeme potrebovať požičať? Kľudne si môžu všetci povedať oni nepožičali nám, tak ani my im. Netuším, či sme na to až tak zle, ale "čo keby náhodou"...
//edit:
a co konkretne by sme si pozicali? 1 a 0 na internete? lebo to su dnes peniaze, ide iba o to kto ich moze vyrabat a kto nie.. peniaze su oje*, uz to pochop.. vo fyzickej forme existuju cca 4% penazi z celkoveho poctu a v hodnote tych 4% neexistuje ani tolko drahych kovov... radsej sa spytaj KOMU dlzia staty tie peniaze a co sa stane ak ich nevratia... cele forum rozobera vysledok ale nikto pricinu a preto je zbytocne tuto temu vobec rozoberat...
Lebo toto si nemhol napísať ako každý normálny človek do fóra však? Ja sem dám jeden príspevok, kde sa normálne pýtam, čo by sa stalo... a ty mi dáš mínus zato, že celé fórum to tu rozoberá?
Tu sa už človek nemôže normálne spýtať čo by sa stalo??
Hlavne, že ma tu budeš buzerovať ale neodpovieš
//edit:
Lebo toto si nemhol napísať ako každý normálny človek do fóra však? Ja sem dám jeden príspevok, kde sa normálne pýtam, čo by sa stalo... a ty mi dáš mínus zato, že celé fórum to tu rozoberá?
Tu sa už človek nemôže normálne spýtať čo by sa stalo??
Hlavne, že ma tu budeš buzerovať ale neodpovieš
Kto bude ďalší?!hughito napísal:Je to celé choré, celý tento proces je chorý. Obyčajní ľudia sa musia skladať na niečo, čo sami nespôsobili, zatiaľ čo vrchnosť zostáva na starých pozíciach so starými výhodami a privilégiami.
Určite sa niektorí pamätate že keď sa ratifikovala Lisabonská zmluva moj typ bol že na Irsku zmluva skrachuje, no mýlil som sa. Škoda!
Prvé bolo Grécko, ďaľšie je Irsko a kto bude po Irsku?!........
Mám za to že cela EU je chalúpka na stračej nožke. No nasí sudruženkovia pardom novodobí demokrati, Tak utekali do EU a NATA dobre že si nohy nedolámali.
Že nás nečaká ožiarený zajtrajšok ale temná budúcnosť
a kto to sposobil ak nie obycajni ludia ktori zivia tie banky svojou vierou a oddanostou?hughito napísal: Obyčajní ľudia sa musia skladať na niečo, čo sami nespôsobili Nebudeme platiť za vašu krízu !
Zvaľovať vinu za krízu na ľud je dosť úchylné.a kto to sposobil ak nie obycajni ludia ktori zivia tie banky svojou vierou a oddanostou?