TSI motory

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Clean_Up
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: TSI motory

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Bársaký CR dízel je OK, či už 2.0 TDI, alebo tie nové malé jednašestky, ktoré nahradzujú 1.9 TDI PD. 2.0 TDI bola nanič do rv. 2005, to boli ozaj črepy.

Ten "velký dotykový displej" je rádio (6CD+MP3) sa vola BOLERO. Vo výbave Exclusive nieje, je to doplnková výbava a stojí 308€.

1.8 TSI je benzín a ako určite vieš, benzín je benzín. Navyše má reťaz, nie remeň! Pre mňa je to najlepší koncernový motor.
robert656
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa robert656 »

O tom radiu som si to uz zistil, akurat nevies este nahodou ci je nejaky rozdiel medzi BOLEROm a AMUDSENom? Ma amudsen este nejake lepsie funkcie okrem toho ze ma aj gps?
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

AMUNDSEN má naviac GPS, ale je aj o viac, ako 2x drahší a má o dosť menší displej, ako BOLERO. Ja by som vzal určite BOLERO, lebo dať o 400€ viac za navigáciu a menší displej je dosť. Keď už tak velmi chceš navigáciu, tak si kúp externú, za 400€ už kúpiš poriadnu.
robert656
Medium Star
Medium Star

Ano jasne, preto som nechcel ani amudsena, lebo len koli gps sa to neoplati, to iste hovorili aj v predajni ze sa to neoplati, a ze aj kvalita toho gps nic moc. Columbus vyzera dobre ale ten ja sakra drahy, 2100€ :?
by majso
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa by majso »

Ako je to s použitím Pop-off ventilu na motory 1,2TSi/1,4TSi pre krajší zvukový efekt a lepšiu využiteľnosť turba v celom spektre otáčok?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

robert656 napísal:takze zial nakoniec to bude predsa len ten diesel, pocital som rozdiel medzi beniznom a dieslom vyjde na rok o vyse 1200€ viac a to som pocital len 8 litrov ako sa udava na skovackej stranke a na diesel som pocital 6,5.
pocital si aj s nakladnejsim servisom dizloveho motora?
by majso napísal:Ako je to s použitím Pop-off ventilu na motory 1,2TSi/1,4TSi pre krajší zvukový efekt a lepšiu využiteľnosť turba v celom spektre otáčok?
... a ty rovno poziadaj o ban... vies, co je vobec pop-off ventil?
robert656
Medium Star
Medium Star

RATZINGER666: nie s tym som nepocital, kolko cca treba pripocitat(taky priemer)?
kvoco
VIP
VIP

Príspevok od používateľa kvoco »

myslim ze do dakych cca 100tisic km to nebude o moc drahsie, rozdiel v objeme maly (cize oleja pojde cca rovnako) a nezabudaj ze aj na tsi moze odist casom turbo ako aj na tdi, to uz nieje klasicka atmosfera.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

robert: presna suma je vec, na ktoru Ti asi velmi tazko odpovie hocijaky mechanik... mozem Ti vsak v pondelok pozriet do servisnych manualov a do rozpisov servisnych intervalov a zistit, co budes kedy menit...

kvoco: ja viem, ze je tam turbo :) ... inak garantujem Ti, ze na jednom tom turbe z CR nalietas 300kkm :)
robert656
Medium Star
Medium Star

no presnu sumu som samozrejme neocakaval, ale nejaky taky priemer, ze o kolko treba dat za rok do nafataka viac, nevies? a ak by si mi to pozrel, bol by som rad, diky :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Servis dízla je nákladnejší sám o sebe a ďalej to bude závisieť, ako sa k nemu budeš správať. Neviem, ako si na tom so znalosťami používania dízla za studena, dochladzovanie turba, žiadne vytáčanie a pod., ak o tom moc nevieš, tak si to naštuduj, bude to pre Teba, alfa-omega.

Pop Off a Blow Off ventil je v podstate to isté...

BO - Vypúšťa pretlak medzi turbom a klapkou, aby neklesali otáčky turba (nie pre TDI, lebo tie nemajú škrtiacu klapku!)
PO - Ovláda pretlak v saní, keď sa prekročí istá hranica, tak PO ventil ho zo sania odpusti.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

clean: no, spravne, narazam vsak na jeho opis ucelu POV, ktory skor sedi na BOV a este k tomu to chce montovat do nejakej fabie... z hladiska funkcnosti sa moze zdat, ze ide o podobny system, avsak kazdy ten system je urceny na nieco uplne ine a funguju nezavisle... a este by som dopisal, ze pri BOV je jeho zmysel ten, aby nebolo turbo zadusene pri radeni pocas uzavretia klapky a POV je hlavne poistka proti tomu, aby Ti nesiel velmi velky tlak do motora a aby Ti z pod kapoty nevyletela hlava... POV boli zalezitosti seriovych aut, teraz sa to uz moc nepouziva...
by majso
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa by majso »

Asi si idem rovno požiadať o ban.
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa FR33RIDER »

Niesom si isty, ale pri TSI bude potrebne pouzit recirkulacny BOV kedze to bude robit haluze s MAF ktori ti tam pusti moc bohatu zmes a bude to zdochynat...
robert656
Medium Star
Medium Star

objednana 2,0TDI... dik za rady
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Nieco na ozivenie a pripomenutie toho, ze downsizing ma negativny vplyv na spolahlivost:
http://www.autoforum.cz/technika/motory ... nepojisti/
Podle holandské pojišťovny, která ročně pojišťuje mezi 12 a 15 tisíci vozy právě v souvislosti s možným vznikem technické závady, trpí motory 1,4 TFSI, 1,8 TFSI a 2,0 TFSI, zejména pak jejich výkonnější verze a ty, které jsou používány v těžších modelech, vysokou spotřebou oleje. Spotřeba 1 litru na 1 000 km není podle pojistitele výjimkou a ani následek v podobě úplného zničení motoru při ztrátě tlaku oleje nebývá výjimkou. Tentýž problém se pak týká jednotek 2,0 TDI ve výkonové verzi se 132 kW používané zejména v modelech Transporter a Amarok.
ancikrista
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ancikrista »

nuž veľa porúch, tu je to napísané z skúseností používateľov: http://www.autorubik.sk/clanky/motor-12-tsi
Napísať odpoveď