pomoc/rada - tvorba webu

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Pascalwb
Addict
Addict

pomoc/rada - tvorba webu

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Caute, no mam taku otazku. Robim jeden web, Doma nieco spravim, teraz myslim design v CSS, rozlisenie mam 1280x1024, no potom pridem do školy a zistim, ze to je cele na ...., je nejaka metoda, ako to testovat, alebo tak. Sirku webu, mam uz vyriesenu s %. Ale napr. vselijake pozicovanie obrazkov, napriklad doma mi to funguje, a v skole, kde je rozlisenie 1280x768, su tie objekti uplne inde.
Tak sa chcem opytat, ze ako to robite, ako by sa dalo doma zistit, ze ako to bude vyzerat na inom rozliseni.
Za kazdu radu dakujem
c-ice
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: pomoc/rada - tvorba webu

Príspevok od používateľa c-ice »

ak ti ide iba o rozlisenie tak Resizuj si velkost okna prehliadača :) alebo si nainstaluj Virtual Machine a mozes skusat alebo jednoduchšie možeš si rozlirenie menit u seba .... ale weby sa robia skôr inak tam ide o ten layout (fixny, elasticky ...)
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

Weby rob na fixne rozlisenie 1024px sirka... predides tazkostiam. Dnes ma malo kto 800x600, takze problem by nemal byt :)
forfun
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa forfun »

Najjednoduchsie si to mozes vyskusat cez tento addon do firefoxu:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1985/

Popripade zoom stranky atd.

Postupne sa naucis kodit straknu tak aby vyzerala tak isto na vsetkych rozliseniach.
Potom si ju skus taktiez pozret v roznych prehliadacoch, tam ti to moze tiez robit sarapatu.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Spoteny programator napísal:Weby rob na fixne rozlisenie 1024px sirka... predides tazkostiam. Dnes ma malo kto 800x600, takze problem by nemal byt :)
čiže dnes má málokto PDA a iné mobilné zariadenia? Ja som myslel že ich má o 90% viac ľudí než pred rokom či dvoma. Ani tie netbooky nikto nekupuje, resp. všetci čo si ich kúpili s nimi nechodia na net? Preboha, ako môžeš takúto kravinu napísať? NIKDY nerobte web na konštantné rozlíšenie. Je to amatérizmus prvej triedy!!
lama2d
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lama2d »

Napríklad facebook, sme.sk (...) nie sú robené fixne? Tiež sa ale prikláňam k práci na dynamickejšej podobe... ak by si chcel pri fixnom layoute vyhovieť všetkým zariadeniam, musel by si robiť verzie stránok pre pda, mobily...
M[a]nny
Novice
Novice

Príspevok od používateľa M[a]nny »

audiotrack napísal:NIKDY nerobte web na konštantné rozlíšenie. Je to amatérizmus prvej triedy!!
Niekedy je ale nutné vymedziť si intervalovo minimálnu šírku webu, nakoľko to tak definuje jeho štruktúra. Všeobecne sa však bežne robia weby fixne na minimálnu zobrazovaciu šírku 1024px, je ich dosť.
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Spoteny programator napísal:Weby rob na fixne rozlisenie 1024px sirka... predides tazkostiam. Dnes ma malo kto 800x600, takze problem by nemal byt :)
Do úvahy však musíš brať rôzne panely po bokoch prehliadača. http://960.gs/
Napísať odpoveď