Wifi sieť na sprevádzkovanie kamerového systému (Ako nato ?)

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
emzetperx
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Wifi sieť na sprevádzkovanie kamerového systému (Ako nato ?)

Príspevok od používateľa emzetperx »

Ahoj.
Na svojej chate si chcem sprevádzkovať kamerový systém, ktorý bude nahrávať záznamy zo 4 kamier na DVR recordér vo formáte H.264. DVR rekordér bude mať pripojenie do siete LAN, aby som si mohol záznamy pozrieť aj z domu. Čo k tomu mám:

1/ Recordér a kamery zatiaľ nie!
2/ Švagor má dsl-ko s routrom D-link DSL-2641L (som od neho vzdialený cca 300 metrov vzduchom)
3/ mám AP Airlive WL-1120AP, anténu s dosahom 5 km, nejaký ten switch

Poradte ako to všetko sprevádzkovať, aby som sa potom mohol z domu napojiť do recordéra cez internet. S nastavovaním siete nemám skoro žiadne skúsenosti, takže neviem ani ako nastaviť router ani AP-čko. S tým recordérom to uvidíme, len aby som do neho dostal wifi šťavu. Ďakujem za rady a nápady.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Wifi sieť na sprevádzkovanie kamerového systému (Ako nato ?)

Príspevok od používateľa hojko »

Chces to teda spravit tak, ze na chate budes mat rekorder s diskom a nan pripojene 4 kamery. Okrem toho chces rekorder pripojit aj na AP. U svagra budes mat druhe AP, ktore bude spojene s chatou a zarovej bude pripojene do routra od DSLka s tym, aby si z tomu mohol pozerat kamery???

Ak sa nemylim, tak to bude treba spravit sposobm, ze zariadenia budu ako bridge a AP u svagra pripojis na router s tym, ze zrejme bude treba spravit NAT (presmerovat port) v nastaveni routra, aby komunikaciu presmerovalo na AP a AP zase na DVR. Otazne je, ze ci to Ovislink 1120 zvladne, kedze nema funkciu routra, takze tu by mohol nastat problem. Ked sa budes chciet z domu pripojit na svagrov router, tak budes musiet poznat jeho IP adresu. Router by ta mal na danom porte potom presmerovat az na DVR, cize napriklad po zadani IP 91.127.100.200:5000, kde 5000 je cislo portu, zobrazi sa ti web rozhranie. Pripadne tam bude nejaka externa aplikacia, ktora bude komunikovat s DVR. DSL ma nizky upload, takze ci bude ten upload stihat posielat snimky v dobrej kvalite, to je otazne, napokon zrejme ti postaci aj horsia kvalita, ved predsa samotne nahravanie bude prebiehat priamo na chate na DVR. Ale co v pripade, ak ti zlodej ukradne aj DVR so zaznamom???
emzetperx
Amateur
Amateur

Neviem aké by bolo najvhodnejšie riešenie, ale v podstate si to napísal správne, ak to moj AP nezvládne kúpim niečo iné, potrebujem v prvom rade sprevádzkovať sieť. Myslel som si, že ap-om sa môžem priamo napojiť do routra ako klient wifi siete. Na ďalšiu ochranu plánujem zakúpiť gsm alarm, tak by to zlodej nemal stihnúť odcudziť. Existovalo by nejaké iné riešenie, napr. cez mobilný net, vlastne že by som sa do siete pripájal cez mobil alebo niečo podobné??? Neviem či je to možné napr. cez GSM router alebo cez gsm bránu...alebo cez tento alarm : http://www.gsm-alarmy.cz/sady_alarmu/gs ... ?ItemIdx=1
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pokial su v blizkosti chaty aj ine chatky, tak preco to nevyriesit alarmom, ako zvukovym, tak aj svetelnym??? Teda budes mat v chate senzory, postacia pohybove, mozno aj na nahlu zmenu teploty alebo co..., tie by trebalo napr. do 20 sekund vypnut od pristupu do budovy. Ak to nestihnes, tak sa rozsvietia svetla na chatke a aj von a zaroven sa ozve silne zvukove signalizacne hlasenie, ktore by malo zlodejov odplasit. Vsetko toto treba samozrejme pripojit na nejaky zalozny zdroj, aby sa nestalo, ze ti vyhodia poistky a o 15 minut ti vybielia chatku.

Pokial tam budes mat kamerty a DVR, tak ako zabezpecis, aby ti neukradli cely rekorder aj so zaznamom??? Rozhodne by to k tomu chcelo nieco ako som pisal vyssie, teda silnu zvukovu signalizaciu, aby to zlodejov odplasilo a zaroven to mat pripojene aj na GSM, cize tam budes mat nejaku Easy kartu, raz za rok ju dobijes kuponom za 7 ci 10 eur a hotovo.

Pokial ide o tu siet, treba to skusit, mobilny internet nepokladam za dobre riesienie na nieco taketo, aj ked pouzitelne by to bolo a na obcasne monitorovanie by to mohlo postacit. Pokial budu AP v rezime bridge, tak by si sa mohol napojit rovno ako klient, teda aspon myslim.

Mimochodom, kolko chces do toho celeho investovat??? Mas na chate nieco dolezite, ked sa ju znazis takto chranit???
emzetperx
Amateur
Amateur

Také dôležité a cenné asi nič, len náradie v hodnote cca 2000,-€, moje investície predpokladám na cca 500,-€, nakoľko wifi mám, nemusím už investovať. Mne by stačili to vyriešiť iba občasným monitorovaním, najmä pri prijatí alarmu, lebo z domu to ísť v ten moment skontrolovať veľmi nemá zmysel, keď to mám vzdialené cca 15 km.

Takže myslím čo je najprv dôležité dostať do chaty net cez wifi. Prosím o radu ako nakonfigurovať DSL router a môj AP. díky.
Napísať odpoveď