Rozhodol som sa založiť tému kde môžte písať čo vám, ako spotrebiteľom, chýba na trhu, či už na internete alebo v bežnom živote.
Poprosím písať seriózne a nie veci tipu "peniaze, ženy a pod.".
Ďakujem
nedávno dal niekto link, kde si si mohol vyskladať mobil. Síce iba pridať / odobrať základné funkcie ako foťák, wifi, typ batérie, blesk a podobne, ale podľa mňa je to dobrá vec. Rovnako tak u hp sa dá vyskladať notebook. Myslím že takýchto vecí by mohlo byť viac, určite každý z nás kupujeme (aj) veci ktoré nechceme a musíme za ne platiť. Platí to hlavne pri týchto mobiloch a notebookoch, ale určite by sa to dalo aplikovať aj na iný tovar. Takže osobne by som privítal takéto čosi
Tesco Food Home Delivery. Tí, ktorí nemajú auto, alebo to pre nich nie je dostatočne ekonomické, trepať sa niekde autom, by to istotne ocenili. Ja donášku jedla využívam pravidelne tu v UK. Ak človek spraví nákup za 70 libier, nech už je v tom hocičo - od jedla, mecha zemiakov, X litrov minerálok, oleja, drogérie, proste hocičoho - všetko to dovezú priamo pred dvere v zákazníkom vybraný čas (dá sa objednať presne na hodinu a ešte nikdy nemeškali), prípadne priamo až pred chladničku (bývam v novom byte, kde je bezberiérový prístup v celej bytovke, takže týpek mi niekoľko umelohmotných prepravok naskladaných na sebe dovliekol fakt až do kuchyne, nesrandujem), človek si nakúpi online, zaplatí kreditkou a o zvyšok je postarané. Možno to znie ako lenivosť, alebo vrchol pohodlnosti, ale pokiaľ niekto pracuje 9-5, obchody sú ďaleko, chce nakúpiť výhodné balenia a nechce sa mu po víkendoch trepať do preplnených hypermarketov, tak je to ideálna voľba. (pokiaľ to už ponúkajú aj u nás, tak sorry)
JJ, vidím, že počiatky už sú aspoň v Čechách. Ale príliš veľa obmedzujú, čo samozrejme práve kvôli tomu dosť stráca rentabilitu. Ja si objednávam home delivery práve preto, lebo si tam môžem nahádzať čo len chcem a všetko mi to bez slova dovlečú až do kuchyne Ak by tam mali takéto obmedzenia, tak to by som istotne nad takým niečím neuvažoval.
McDonald Delivery ked uz sme pri tom. Co som pocul tak to funguje zatial len v Singapure, ale tiez by to bola fajn vec.
To co pise Seth, je taky obchod, ktory ma reklamu, ze to dovezu az domov. Problem je, ze neviem kde okolo toho chodievam, je to skor raritne ako pravidelne ale niekde to je v Bratislave, viac ale bohuzial neviem, iba som to tak zahliadol a nebolo to prvy krat, ale netusim kde presne.
seth82, tu sluzbu by som jednoznacne privital aj ja. Sice mam LIDL asi 5 min. pesi odtialto, ale ked ja pridem z prace, tak uz je tam plno a hlavne po celom dni v praci nemam este chut chodit do obchodov. Dalej by som tu privital original Apple obchody so VSETKYM sortimentom, ktory je dostat v USA, bez nejakych prostrednikov, ala TracoComputers atd., viac predajni roznych znaciek americkych aut.
free wifi pokrytie na verejnych priestranstvach (napr. par namesti, vlakove stanice atd.) na princip wifi kaviarni -> platene z reklamy a obmedzenie 2hod/den/MAC
jedine miesto kde som toto videl bolo v Ziline na hlinkovom namesti (aj to neviem ci tam este je) a v prahe na hl. nadrazi a podla mna to ma sancu sa uzivit aj v case mobilnych internetov
// ludia za mnou pisu, ze je to na vela miestach, v kazdom pripade si stojim za tym ze je vela miest kde by bolo take nieco potrebne (hlavne stanice), takze toto sice na trhu je ale v nedostacujucej miere, howgh