Takto...cinges napísal:Zdravim.. Chcel by som si kupit Olympus e-pl1 s dvoma objektivmi v baleni... Pozeram sa nan odvtedy, co ho ukazali, a precital som kazdu recenziu.. Ale, ide mi o to, ze ci sa mi ho oplati kupovat, cena je podla mna super, aj ked su aj uz lacnejsie original zrkladlovky, resp. pouzivane a lepsie, je maly, kompaktny, a ma vcelku slusne objektivy.. dufam.. Ale chcel by som hlavne fotit tmave prostredia.. Ked chodim po koncertoch, a tak, tam proste toho svetla moc nieje, a blesk tam moc pouzivat nechcem, koli zachyteniu atmosfery... a dalej, raz by som sa chcel k tomu dostat, aby som fotil nocnu oblohu, kedze ma to neskutocne zaujima, a neskutocne sa mi to paci... Zvladne to vobec? alebo na taketo fotky uz treba nejaku poriadnu zrkadlovku..? resp. ci mi bude stacit, ked si k tomu kupim nejaky lepsi objektiv s dobrou svetelnostou..? ak samozrejme nebude stat od 1000e vyssie.. Popravde sa do toho skoro vobec nevyznam, fotim dlho, ale do "zrkadlovky" idem az teraz...
http://www.tpd.sk/katalog/foto/zrkadlovka/?detail=9898 viac info o tom fotaciku..
Fotoaparát je to dobrý, nie však na slabé svetelné podmienky. Je super na street-foto apod. Zober si, že má len polovicu rozmeru klasického snímača APS-C, takže šumíš od ISO 800, čo je však ešte únosné, na večerné akcie však málo. Naviac snímač nestíha na objektívy. Sklá sú skvelé no micro 4/3 snímač ich bude vždy ťahať nižšie.
To je proste fakt. Pre Tvoje potreby potrebuješ minimálne APS-C. Skús napísať cenový strop a poradíme lepšie