Na ktoru stranu webu dat menu?
Na ktoru stranu webu dat menu?
Dobrý deň,
mám pomerne unikátnu otázku - na ktorú stranu web pageu preferujete dávať menu? Mám na mysli konfiguráciu s dvomi prvkami - len text (miesto pre obsah) a menu.
Prípadne, v čom vidíte pozitíva alebo negatíva jednej z dvoch uvedených možností?
mám pomerne unikátnu otázku - na ktorú stranu web pageu preferujete dávať menu? Mám na mysli konfiguráciu s dvomi prvkami - len text (miesto pre obsah) a menu.
Prípadne, v čom vidíte pozitíva alebo negatíva jednej z dvoch uvedených možností?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Na ktoru stranu webu dat menu?
aké dve možnosti i uviedol? Nejak ich tam nikde nevidím, tak neviem čo presne sa chceš spýtať
-
Grim
Darca
...jednoznačne na ľavúúú...výhody neviem, ale väčšinou to tak všetci dávajú a ľudia to tam obvykle hľadajú...
robis web pre arabov zeby si to chcel davat napravo? pre vacsinu sveta je prirodzene citat zlava doprava a zhora dole => co ti pride prirodzene? dat to nalavo, alebo hore, nie?
-
audiotrack
VIP
Grim: a čo menu hore? Skôr by som povedal že väčšina ľudí hľadá menu hore a je to bežnejšie než vľavo 
Ono to dosť záleží od templatu (a tiež niekedy potrebuješ dve rôzne menu, jedno hore, druhé na strane)
Ono to dosť záleží od templatu (a tiež niekedy potrebuješ dve rôzne menu, jedno hore, druhé na strane)
-
Grim
Darca
...hore? podľa mňa dosť netradičné...
-
audiotrack
VIP
toto forum má tiež menu hore
-
Grim
Darca
...ale dobre, ale toto je diskusné fórum...a on sa pýta skôr na nejakú firemnú stránku, aleb blog...tam sa menu hodí jednoznačne vľavo...no dobre, možno hore, ale ja by som ho hore nedal...
-
Fabo
Hardcore addict
Prave blog je jedna z mala "moznosti" kde mi menu vpravo vyhovuje.
-
weroro
Flash coder
Grim: Kukni si napr. Uplink-ovu stránku, on má menu hore a aj väčšina zahraničných webov má tiež menu hore. Menu na ľavej strane sa používalo často niekedy v 90. rokoch, keď sa robili web stránky pomocou frame. Menu umiestnené vo vrchnej časti stránky, návštevníkovi skôr udrie do očí, a takto má hneď jasno kde sa nachádza navigácia. Menu na bočnej strane stránky, môže byt pri väčšom počte prvkov v ňom neprehľadné, nehovoriac o tom, ak je použité aj submenu v jednotlivých položkách. To je len môj pohľad na vec.
-
Grim
Darca
...s tým musím súhlasiť...prvotný názor na vec som prezentoval veľmi jednoznačne, za čo sa musím ospavedlniť...ale som taký "ľavomenufil"...
Ďakujem za odpovede. Pôvodne som plánoval 3 možnosti, a to:
1. Jedno menu hore (všeobecné Home, About, Contact), a potom druhé naľavo s obsahovou časťou.
2. Všetko hore.
(úpravy)
a) všetko hore, pričom napravo by bol jeden panel s "search", rss, a etc.
Teda neviem, ale jedno menu pod headerom a potom čistý obsah sa mi zdá na dnešné možnosti web designu pomerne málo.
1. Jedno menu hore (všeobecné Home, About, Contact), a potom druhé naľavo s obsahovou časťou.
2. Všetko hore.
(úpravy)
a) všetko hore, pričom napravo by bol jeden panel s "search", rss, a etc.
Teda neviem, ale jedno menu pod headerom a potom čistý obsah sa mi zdá na dnešné možnosti web designu pomerne málo.
ja by som dal menu pod header, a pod to sub menu kde sa nachádza užívateľ
"Kde sa nachádza užívateľ"? prepáč, asi som ťa nepochopil. Ako pozíciu uživateľa máš na mysli text typu /web design/pozicia menu/otazky ? Ináč by mohlo byť zaujímavé dať tie dve menu aj pod seba, len by potom bol nevyužitý priestor vedľa článku. (používam 890px layout)