I: PC?

Zbytočné, duplicitné, nevhodné alebo zamknuté témy...
Bodas
Amateur
Amateur

I: PC?

Príspevok od používateľa Bodas »

Intel i7 920 @ 3,1 Ghz - chladic Scythe Kabuto, 12 GB RAM Kingston DDR3 1333, 1ks HDD Velociraptor 150 GB + 1ks HDD - WD Caviar black 750GB + 1ks HDD - WD 320GB+ 1ks HDD - Samsung 500 GB, grafika GeForce 285GTX 2 GB, dalsia grafika GeForce 7900GT, skrinka Thermaltake big tower, zdroj Thermaltake 850W, Zakladna doska MSI Eclipse SLI, dvd napalovacka, citacka kariet

Kolko by ste dali za tento kusok?
skajlerko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: I: PC?

Príspevok od používateľa skajlerko »

v pripade predaja bude to aj na komponenty ci len ako celok?
Bodas
Amateur
Amateur

tento by som chcel kupit, iba ma zaujima cena, aku to ma...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Intel i7 920 @ 3,1 Ghz - 200 evri

chladic Scythe Kabuto - 30 evri

12 GB RAM Kingston DDR3 1333 - 180 evri

1ks HDD Velociraptor 150 GB - 80 evri

1ks HDD - WD Caviar black 750GB - 50 evri

1ks HDD - WD 320GB - 20 evri

1ks HDD - Samsung 500 GB - 30 evri

GeForce 285GTX 2 GB - 150 evri

GeForce 7900GT - načo? Do SLi nebude sedieť, ale keď, tak 40 evri

skrinka Thermaltake big tower - aká? je ich od 100-600 evriové dosť, tak povedzme 150 evri

zdroj Thermaltake 850W - 150 evri

Zakladna doska MSI Eclipse SLI - aj keď MSi výsostne nemusím, je to jedna z naj dosiek na 1366, to je fakt - 250 evri

dvd napalovacka, citacka kariet - bezcenné

cca 1330 evri +- samozrejme. Záleží od tej skrinky, ak je to Armor Plus tak ten má ešte o 50 evri vyššiu cenu, tak isto ide o to čo je to za VGAčky, značka, záruka, atď. Čiže rátaj tak 1300-1400 evri, väčšiu hodnotu to momentálne nemá. Teda v prípade že by tá 285ka bola nejaký golden sample, alebo TOP a mala na sebe nejaké brutálne custom chladenie, tak môže mať cenu až 200 evri, ale to pochybujem.
Bodas
Amateur
Amateur

dobre dakujem velmo pekne, takze si to asi kupim :)
Maxpayne
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Maxpayne »

kupujes s bazosa ze? Tam je o dost nizsia cena,ale uplink dost prestrelil za dosku a procak. Tie uz maju nizsie ceny o dost. Tak isto nieje zname ci je zaruka
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Vampir - a na to si prišiel ako že majú nižšiu cenu? Prečo presne, by si mohol argumentovať? Nová 930ka stojí 270 eur, je to to isté ako 920 +-. Tak nejak stojí aj 950. V podstate sa jedná o tie isté procáky, len trošku posunuté v takte. A doska? :) Aby si bol v obraze, na socket 1366 sa kvalitné dosky pod 250 eur nepohybujú. Ako som napísal MSi Eclipse je jedna z naj dosiek, ukáž mi shop kde je pod 250 eur a budeš cool.

http://www.alza.sk/zakladni-desky/socke ... iceUp&Pg=2

Konštrukčne a parametrálne je Eclipse na úrovni Rampage III Xtreme [330 evri] a P6T6 WS Revolution [310 evri] + má Eclipse X-Fi on board, nie nejakú napodobneninu, ale originál.
Maxpayne
Light Professional
Light Professional

uplink a ty kde zijes? akoze linky z alzy ma netrapia,ty nepozeraj ceny v esopoch ale po com sa bezne predavaju,ak je to nedajboze C0 tak sa predava v bazare za 140e,tu dosku nepredas ani za 200e a to mi ver,nebudem sa s tebou hadat ale na tu dosku co si teraz ponukol,tak mi ju jeden predaval za 210e pred polrokom,prisli nove doske,nove procaky,stare automaticke klesaju,core i7 950 ma teraz velmi dobru cenu a nieje to to iste,ide o nasobic,lepsie moznosti taktu
pozrel si sa pocom idu tie zdorje vlastne? novy stoji 147e a ty das za pouzivany 150e,akoze trosku zacni aj citat co sa deje vo svete

Tak ci onak,chalanisko to predava za 900e bez monitora,a myslim ze za taky peniaz by si si sam poskladal lepsiu zostavu,zbytocne su tam dve grafiky,tak isto aj 12gb ram,dosku by som zmenil,ja by som to nebral,a pochybujem ze je to v zaruke,nic tam take nepise
Bodas
Amateur
Amateur

nie je ten zdroj trocha moc silny? treba tam 850 W?
Maxpayne
Light Professional
Light Professional

netreba,kludne by stacila kvalitna 650w,hovorim lepsie si poskladat sam
Bodas
Amateur
Amateur

Takze vravis, ze to nema az taku hodnotu? Ja som si niekedy skladal pc sam, ale teraz uz som nemal cas to sledovat, tak sa musim poradit :) Pisal, že mi to hodi za 850, ked mi to da za 800, tak ho asi vezmem, ale aj tak spekulujem, lebo tam ma zbytocne 12 gb ramky, grafiku a 4 HDD :)
Maxpayne
Light Professional
Light Professional

ma to zaruku? ma tam vela zbytocnych veci
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Vampir - no tak na úvod zlatko. Core i7 920 je najlepší z celej série až po Core i7 980X bez ohľadu na revíziu a čokoľvek. Má najlepšie OC vlastnosti, to Ti potvrdí každý OC majster a je najlepšie postavený. Ostatné sú len tak tak dolepené, "aby bolo". Nekoná sa žiadny bugfixing ani nič podobné, jediná "druhá" revízia mala byť 930, ktorá sa až tak nepodarila, tak jej aspoň zdvihli z defaultu takt. Skutočný skok je až pri 980X kvôli 32nm a celkovej hrubej sile.

Za druhé, MSi Eclipse bez ohľadu na to aká bude stará bude stále špička, lebo nie je X68 a pokiaľ tu bude len X58, tak bude patriť medzi špičku. Osobne som ju videl v akcii a poznám jej OC potenciál, tak som ju ohodnotil tak ako som ju ohodnotil, meniť to nemienim.

Za tretie, zdroj je okay, aj keď seasonic [corsair] by bol bedr. Ak tam plánuje do budúcna CF, alebo SLi tak uvíta presne tú hranicu, lebo presne tá je potrebná na dve grafické karty. Ak nechce multigpu tak je samozrejme zbytočný a predimenzovaný. A navyše, ukáž mi cenu nového 850W zdroju v rovnakej kvalitovej a parametrálnej kategórii, rád by som ho videl, teda za 150 evri :roll:

Za štvrté. Nebol som to ja kto prvý napísal že tá druhá VGA je zbytočná?

No a keď už sme pri tom pán teoretik. Tak nám tu poskladaj ekvivalentnú zostavu za 900 evri s daňou a narvi ju do TT skrinky bigtower [ktorá stojí minimálne 150-200 evri] a budem Ťa uznávať. Problém je že 12 GB ram samo o sebe stojí 200 evri, procák 250-270 to už je 470 evri. Na a teraz ekvivalentnú dosku MSi Eclipse [počet USB, kvalita spracovania, počet PCi-e 16x], ktorú kvalitou pod 250 evri ako som napísal nedostaneš, ani keď sa pokakáš. Super, to už máme 720 evri. Tak pán kúzelník a teraz nám vyskladaj ekvivalentne výkonný raptorovi disk a grafiku do 180 evri ktorá sa vyrovná 285 2 GB verzii. Si len teoretik, skutek utek, neposkladáš ani keby si sa rozkrájal a naklonoval 4x. A to som Ti grátis vynechal všetky disky a druhú VGA, ktorú keď vezme, tak ju predá ešte za pajdu, alebo 40 evri, takže ďalšia zľava!

Bodas, za 800 to zober aj keby si bol nevládny, Vampir je špekulant ktorý nevie o problematike absolútne nič. Hodil som Ti tu jasné argumenty, zatiaľ čo on sa oháňa nejakými bazármi a pochybnými cenami zlodejov a neviem koho. Keď si vieš dať dokopy 1+1 tak zistíš že tá zostava má takú cenu akú som napísal, popozeraj si aj iné ponuky na bazároch pre mňa za mňa. Takýchto trulov ako je Vampir nemusím, len zavádzajú ľudí a škodia pri dobrých obchodoch.

Navyše, čisto z vypočítavého hľadiska. Vrazíš do PC povedzme nech to čert berie 850 evri. Tak a teraz:

- zdroj predáš OC entuziastovi minimálne a to vravím minimálne za 120 eur
- grafiky predáš 285ku za 130-180 evri, záleží od človeka - dajme 150 nech nežerem
- 7900vku za 40

práve si zarobil 310 evri za ktoré si kúpiš GTX 470 [220 evri a nový 650W [do 60 eur] zdroj a máš aj na kávičku. Ak predáš aj niektoré disky, pôjde to aj lepšie.

Vybral som najlacnejšie pamäte, tipujem že v tej zostave sú tak na 80% lepšie. Vybral som najlacnejšiu grafiku v cene tej starej. Vybral som dosku ktorá vyšla približne v čase kedy MSi Eclipse a zdiela jej parametre +-. Vybral som horší, ale cenovo ekvivalentný chladič. Vybral som horšiu a lacnejšiu, ale kvalitatívne ekvivalentnú skrinku. Zobral som jeden z najlacnejších zdrojov 750W. Disky som zobral najlacnejšie varianty, nebral som ani FALS, FBYS, FASS, ani ABYS, proste najlacnejši Black, teda AALS. A sorry, vynechal som čítačku kariet, druhú grafiku a možno ešte nejaký odpad. Tak si tam prihoďte +50 evri nech nepapám.

Peace out.
Prílohy
agem.gif
Ale Vampir ho poskladá nový za 900, no to som zvedavý ako. Pokiaľ ho nechce ukradnúť z nejakého veľkoskladu a skončiť v lochu...
(83.13 KiB) 364 stiahnutí
Maxpayne
Light Professional
Light Professional

ajajaj,nebudes ti tu vela vypisovat len v skratke,len si daj vyhladat co stoji ten zdroj dobre? cisto novy 147e,dalej ako som pisal a to je hlavne,ty si dal vsetko uplne nove ceny (aj ked neviem s akeho zdroja,to jej jedno).
V podstate ten pc co chce kupit je z bazara,takze ceny idu prudko dole,a to najdolezitejsie zaruka na komponenty,nikto to nespomina,ten rok je cca rok stary minimalne,procesor bude urcite C0,co je dalsie minus. Keby mu to predava vsetko nove zo zarukou budis suhlasim,takto nikdy a nepresvedcis ma o tom, tu grafiku si strc niekam len blazon by ponukal 460gtx 768mb ak nievies aky je rozdiel medzi 1gb verzou tak ju neponukaj
V skratke bazarove pc ,proti tvojim novym produktom zo skladu,preto je taky cenovy rozdiel

Chalanisko nepise na co to chce vyuzivat,ak cisto len na hry a filmy core i7 920 je tam zbytocne,cize za 900eur sa mu da poskladat v pohode nova zostava,vykonnostne lespsia na hry.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Vampir - proste Ti došli argumenty a nechceš si to priznať. Rozumný človek keď je utlačený v kúte tak povie "áno mal si pravdu" ale Ty aj keď som tu na Teba spustil lavínu skutočných argumentov a Ty sa v nej topíš, tak si aj tak hudieš svoje. No a aký CPU je lepší na hry. Aha už to začína, tak chalanisko našiel dobrú cenu na Core i7 920, ale aby sme zakryli svoj evidentný kktizmus, tak mu odporučíme niečo z podradnej 1156 rady, že áno? Toto je fakt škoda argumentovať, len musím, aby ostatní čo sa nevyznajú pochopili kto je tu Mr. IknownothingaboutPCs.

Zdroj som dal cenu z alzy:

http://www.alza.sk/zdroj-thermaltake-to ... d72536.htm - 179,18 EUR

Grafiku ako som napísal som nevyberal na základe parametrov, ale aby som Ťa až tak nepotopil, tak som zobral najlacnejšiu aká bola v jej cenovej kategórii a výkonnostnej. Samozrejme inteligent Tvojho kalibru sa potopil sám, dobre, teda nech je po Tvojom, dáme tam novú revíziu a dáme tam 106kovú či 104kovú 1 gigovú verziu:

GAINWARD 1190 GTX460 CUDA 1024MB DDR5 - 161,84 €

Cena sa nám ešte trošku navýšila, spokojný? Bože môj, niekedy aj captain obvious nie je dostatočný pri niektorých chorých prípadoch :roll:

P.S.: Ak nevieš z akého zdroja sú tie ceny, ktoré som sem hodil [teda nepoznáš GUi toho veľkoskladu] tak sa láskavo do tém o HW už prosím Ťa nezapájaj.

[logika Vampira]
Ale áno vlastne. Teraz ma osvietilo Vampir. Počuj, spravíme to takto. Chalanisko Ti dá 900 eur za super rady a Ty mu kúpiš konzolu, povedzme crapbox z bazáru za 120 eur. Vieš prečo? Lebo na hry a filmy je crapbox super a bohate na ne stačí! Netreba predražený Core i7! Nesekajú na ňom žiadne hry a filmy prehráva bezchybne! Výborné riešenie, čo Ty na to? A založíme firmu kde to takto budeme praktizovať. Človek nájde super výhodný inzerát, na ktorom sa môže sám nabaliť aj 500 eur jak prasa len následným predajom daného hardwaru, ale my ho presvedčíme že to je blbosť, vypýtame od neho peniaze, opijeme ho rožkom a bude nám hej.
[logika Vampira]

OMG prečo nás existencia trestá prítomnosťou takých ľudí ako si Ty?!
Maxpayne
Light Professional
Light Professional

ok nenapisal presny o aky typ sa jedna zdroja takze

http://www.pcmania.sk/vsetky-produkty/produkt/20913410/

nech sa paci,ako som pisal ja by som to nebral,sekat hry a filmy mu nebudu ani na tejto zostave,je to daleko vykonnejsie,lacnejsie a hlavne uplne nove,a to nevravim ze je to pomer cena vykon,daleko lepsie,takze moja rada nebrat,ale ak sa chces nechat oje***,nech sa paci viac k tomu nemam co dodat.

Neporovnavam teraz core i7 atd co sem dal zostavu,iba mu ukazujem cestu co ma lepsie,lacnejsie ,vykonejsie a hlavne ma istou ze je to nove a nema to skryte zavady,zaruka vsade potesi
Prílohy
Bez názvu.jpg
Bez názu.png
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Výborne Vampir, gratulujem, toto je posledný klinec do Tvojej virtuálne rakvičky. Každý komu je jasná základná problematika PC pochopí že si si sám vyriekol ortieľ a potvrdil si moju iróniu, ktorá je v červených "zátvorkách" o Tvojej logike. Čiže chalanisko si tu vybral BMW za super cenu a Ty mu tu ponúkaš Fabiu. Máš pravdu, aj na Fabke sa povozí rovnako ako na BMWčku, ale nie tak dlho, kvalitne a hlavne s toľkými možnosťami upgradu. 1366 je ultimátny socket, na ktorý má výjsť aj ďalšia generácia CPU, čo je nepodstatné, lebo je tu stále 980X, ktorý bude stáť do leta pár šupiek, ktorý bude výkonov ostále ďaleko nad novými SandyBridge kompatibilnými procákmi, tak isto vysoko nad Thubanmi, nehovoriac o tom chudáčikovi Phenome ktorý si nám tu dal, ktorý samozrejem stačí, ale tak možno na pol roka, viac nie. Proste chalanisko si vybral super PC za super cenu a Ty si mu ponúkol priemerný PC za priemernú cenu, to je všetko. A prečo by mal brať 6870 keď može mať 470ku keď predá aj nevýhodne veci z tej zostavy? Nevidím dôvod. Ak predá aj prebytočné disky, našetrí pomaly aj na 580ku. Ale ja tomu rozumiem Vampir, topiaci sa aj slamky chytá, ale tá Tvoja je už dávno pretrhnutá...

Ináč tá pamäť ma pobavila, 1/3 :D si naozaj myslíš že 4 giga ram mu bude stačiť na nové hry? xD 4 giga ram je vhodných tak do kancľu, aby nakŕmili sedmičky s aerom a nejaký ten word a excel, ale na hry už ani z diaľky nestačia :D

Btw. do zostavy si zabudol dať disky a optickú mechaniku. Nie, tie sa nedávajú zadarmo ku Vampírovským zostavám :D
Maxpayne
Light Professional
Light Professional

nemam slov ,mas pravdu radim mu uplne zle,ved na co vyhodit 780e ked mozem dat 900e a budem to mat vykonovo slabsie,bodas sorry ze som ti chcel pomoct,tak sa majte a drze sa rad uplinka lebo je dokonaly vo vsetkych smeroch
re disk : http://www.alza.sk/samsung-spinpoint-f3 ... 154993.htm
mechanika: http://www.alza.sk/samsung-sh-s222l-cerna-d122382.htm
stale usetrene

:smt006
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Výkonovo slabšie, okay ideme na vec:

Vampir tú kazivú Spinpoint F3 myslíš vážne? :D Namiesto Velociraptora, ktorý sa dáva do serverov? Aha prepáč, Ty si vybral najšupáckejší disk aký si našiel aby si dokázal že máš pravdu. Okay, my bad ;)

CPU: Core i7 920 na 3 GHz ako je mmntálne daný: 6672 bodov podľa cpubenchmark.net, celkom spoľahlivý portál na výkon CPU v apps aj v hrách.
Phenom II 955 - 3942 bodov

Ale áno Vampir, Ty si vybral výkonnejší procesor! :)

Doska: Úplný high end s TOP socketom 1366 vs. mid-range na AMDčko so socketom do ktorého dáš max Thubana.

Výborne Vampír, ďalší zásah do čierneho ;)

Pamäť: 4 GB dual channel ram vs 12 GB triple channel ram...neviem, toto nepotrebuje ďalší komentár, alebo?

VGA: 6870 vs. 470, alebo 580...nechám bez komentára...

V skutku Vampir, poskaldal si lacnejší, lepší a výkonnejší počítač ako ja, porúčam sa :D

Suma sumárum: Vampírova zostava: 865, 61 evri + doprava [povedzme 20 evri, je z troch veľkoskladov] teda 885 evri. Vampír vyhlásil že ušetril. Kde? On ten PC bude mať za 850, alebo 800 evri. Ty si poskladal šupačinu bez úložných diskov za 865. Aha, on ušetrí -50 eur, výborne Vampir, tak ani matematika nie je Tvoja najsilnejšia stránka. A výkon? :) no keď odhliadneme od faktu že bude mať 2x tak silný CPU, 3x tak veľa pamäte, spoľahlivý serverový disk + kopu úložného priestoru + keď predá tie dve VGA a zdroj a kúpi si slabší, tak bude mať aj silnejšiu VGA...tak áno...máš pravdu, bude mať "lacnejší" [presne o -50 až -70 eur] a výkonnejší [cca o 40-60% slabší] a kvalitnejší [cca o 200% horší] PC. Super Vampir, posuniem Tvoje znalosti a vystupovanie do hardwarovej divízie Microsoftu, určite Ťa zoberú s nástupným platom 6000 eur a nejakou tou vianočnou prémiou!
Maxpayne
Light Professional
Light Professional

uplink a odkial si nabral ze f3 je kaziva? mal si ju? neporovnavaj staru radu ok? sam mam ten disk a ziadne problemy a mam ho nejaky ten piatok
btw,mna nezaujima tvoje skore s nejakych testov ale ukaz mu realnu prax kde to vyuzije :),nech sa vyjadri sam uzivatel co je prenho najlepsie a bude to tak ok z jednej aj druhej strany dobre?

kamarat ty mu tu davas upne kraviny,ja mu dam 6870 a ty 580gtx uplny high end si normaly? 500eur za grafu? ja mu tu davam skvely pomer cena/vykon,nie vyhodene peniaze 12gbram musel by ma 3x4gb aby mal tripple chanel co pochybujem,realne vyuzie? ziadne,viem co vravim sam mam core i7 920 a tripple chanel :)
Zamknuté