I: PC?
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: I: PC?
Pred tromi dňami som bol vymienať 4 nové do alzy...
Vampír akých 3x4 GB ram do tripple channelu? Čo Ti už fakt d*be? 1366 dosky majú 6 slotov na pamäte. Je tam na 99% 6 x 2 GB ram ako má každý normálny človek. Sám mám Core i7 930 a viem aký je tam rozdiel oproti 955ke, keďže som mal BE 965ku miláčik dlhé roky.
Aká 580ka? Dal som na výber 470, alebo v prípade 580. 470 je silnejšia a stojí menej ako Tvoja 6870.
Tu máš screenshot z mojho CPUz, 12 GB ram 6 modulov, triple channel. Kokoz, tak vymleté indivídum od dôb eXistenza sme tu nemali.
Že Ty nemáš páru o tom ako funguje tripple channel? Proste len tak tipuješ. Asi ani nevieš že soc. 1366 dosky majú 6 slotov, myslíš si že majú 4 ako ostatné podradné 1156.
Vampír akých 3x4 GB ram do tripple channelu? Čo Ti už fakt d*be? 1366 dosky majú 6 slotov na pamäte. Je tam na 99% 6 x 2 GB ram ako má každý normálny človek. Sám mám Core i7 930 a viem aký je tam rozdiel oproti 955ke, keďže som mal BE 965ku miláčik dlhé roky.
Aká 580ka? Dal som na výber 470, alebo v prípade 580. 470 je silnejšia a stojí menej ako Tvoja 6870.
Tu máš screenshot z mojho CPUz, 12 GB ram 6 modulov, triple channel. Kokoz, tak vymleté indivídum od dôb eXistenza sme tu nemali.
Že Ty nemáš páru o tom ako funguje tripple channel? Proste len tak tipuješ. Asi ani nevieš že soc. 1366 dosky majú 6 slotov, myslíš si že majú 4 ako ostatné podradné 1156.
- Prílohy
-
- memory.gif
- (25.43 KiB) 144 stiahnutí
-
Maxpayne
Light Professional
sorry moja chyba myslel som ze tripple chanel funguje len pri tych troch obsadennych slotoch,nemusis mi vraviet kolko ma 1366 slotov,mam asus rampage II extreme,moja chyba,viem si priznat
peace,ale moje slovo plati nesuhlasim s tou zostavou,za ten peniaz a nedajboze ak je to bez zaruky
peace,ale moje slovo plati nesuhlasim s tou zostavou,za ten peniaz a nedajboze ak je to bez zaruky
-
uplink
VIP
Ok np. Ešte jedna vec, som tak trochu gamer [trochu dosť]. Všetky tituly čo mám na ploche + čo som hral bežia lepšie na Core i7 930, ako na 965 BE, zvyšok konfigurácie je rovnaký. 480 GTX, akurát na 965 BE je 8 GB ram, u mňa 12 GB ram. Takže rozdiel tam je, citeľný. Či už pri loadingoch [lepší radič pamätí u Core i7, ako u 965], alebo celkovej svižnosti systému. Jediný CPU ktorý nakopáva prdel môjmu v hrách je Thuban a to ktorýkoľvek...
-
Maxpayne
Light Professional
pekna tapeta,mozes ju upnut niekde? dufam ze je fullHD
uplink v poriadku,ale povedz me si co viac zavazi v hrach,silna grafika ci cpu? 285gtx vs 6870? ten amd cpu je jeden znaj a celkovo to staci,da sa tiez dobre nataktovat takze grafu brzdit nebude
ja so mu dal len lepsiu alternativu a cisto novu,ale uz to nechajme,mas aj ty pravdu,sam mam i7 920 a je to delo,aha aky pekny takt
uplink v poriadku,ale povedz me si co viac zavazi v hrach,silna grafika ci cpu? 285gtx vs 6870? ten amd cpu je jeden znaj a celkovo to staci,da sa tiez dobre nataktovat takze grafu brzdit nebude
ja so mu dal len lepsiu alternativu a cisto novu,ale uz to nechajme,mas aj ty pravdu,sam mam i7 920 a je to delo,aha aky pekny takt
-
uplink
VIP
Preto som napísal že treba predať tie VGAčky a zdroj a kúpiť 470ku, tá je o chlp silnejšia od 6870ky, podľa syntetiky a benchmarkov je to všeliaké, ale prax je taká.
Ja bežím momentálne na 2.8 GHz a 1.05v
nepotrebujem tú silu momentálne, nerenderujem u seba, ale na nodoch.
Mne ide len o to že keď sa dá za pár šupiek zobrať 1366ková doska s 920kou, tak je hriech to nezobrať pre budúce upgrady. Doska uniese 24 GB ram [po update biosu 48] a spapá 980X a chystané 990X a 995X [ktorých neviem či sa dožijeme]. To je super vec 1366. 1156 je mŕtvy socket, príde sandybridge, ktorý má 1155 alebo taký nejaký divný počet "nožičiek" a tým pádom bude nekompatibilný. Až ivybridge to urovná.
Ja bežím momentálne na 2.8 GHz a 1.05v
Mne ide len o to že keď sa dá za pár šupiek zobrať 1366ková doska s 920kou, tak je hriech to nezobrať pre budúce upgrady. Doska uniese 24 GB ram [po update biosu 48] a spapá 980X a chystané 990X a 995X [ktorých neviem či sa dožijeme]. To je super vec 1366. 1156 je mŕtvy socket, príde sandybridge, ktorý má 1155 alebo taký nejaký divný počet "nožičiek" a tým pádom bude nekompatibilný. Až ivybridge to urovná.
-
Maxpayne
Light Professional
dik za obrazok. Teraz je to uz len o tom preco sa rozhodne kupujuci. Ale aj je to C0 revizia ,tak to nieje moc dobre
Precital som si cely thread a som rad, ze ste sa tak rozohnili. Uz som bol rozhodnuty, ze si to aj tak nevezmem, ale po tomto precitani zase spekulujem
Vec je aj taka, ze ja sa do tych pc az tak moc nevyznam a nemam moc casu na prehadzovanie a predavanie a kupovaanie grafik uz sa tomu jednotucho tolko nevenujem ako kedysi. Lepsi pc by som chcel iba pretoze mi uz hry skoro vobec na mojom nebezia, nerobim s videom s nicim narocnym, pouzival by som ho iba na hranie hier a samozrejme pozeranie filmikov
s tym, ze by som do pc zase nejake 4 roky neinvestoval, takze by som tie sloty ani nalezite asi nevyuzil. Jednoducho som sa stal obycajnym spotrebitelom
:(
Vec je aj taka, ze ja sa do tych pc az tak moc nevyznam a nemam moc casu na prehadzovanie a predavanie a kupovaanie grafik uz sa tomu jednotucho tolko nevenujem ako kedysi. Lepsi pc by som chcel iba pretoze mi uz hry skoro vobec na mojom nebezia, nerobim s videom s nicim narocnym, pouzival by som ho iba na hranie hier a samozrejme pozeranie filmikov
-
uplink
VIP
No ak nechceš ďalšie 4 roky do PC investovať, tak je to jednoznačne Core i7 920, lebo ten je výkonnejší až po Thubany, ktoré nie sú zrovna najlacnejšie, ak to porovnáme s týmto inzerátom. Ale tá VGA tú by bolo treba predať, tá hrá v koncept Vampira. Ak chceš silou mocou nový PC do 900 evri, tak Ti ho v ageme poskladám, daj mi pár chvíľ.
Vybral som síce trochu drahší, ale zase o to výkonnejší PC ako Vampir [no offense ani competition]. Vga sú cca na rovnakej úrovni, Vampirova menej hučí a menej hreje, moja je viac spoľahlivá [už som mal tú česť s 6870
Bohu žiaľ]. Môj CPU je 6 jadro, super investícia do budúcna, nataktovať sa dá na 4.5 GHz za to ručím s tým chladičom a bude mať teploty do 50 stupňov pri izbovej teplote 25 stupňov celsia [otestované]. Pamäte som vybral 2x toľko čo Vampir, osobne pokladám 8 GB ram za životné minimum v modernej zostave na hry. Disky som vybral moju špecialitu, dva serverové blacky do raid0, zápis 170 MB/s stabilný, čítanie 190-200 MB/s. Otestované. Doska je v pohode, najnovší chipset pre AMD AM3, posledná revízia, čiže chipset nehreje [konečne mu znížili voltáž]. Skrinka je taký základ, ale je super, mám ich kúpených cca 20 a spokojnosť aj pri inštalácii aj pri chode. Jediné mínus mojej zostavy je VGAčka, ktorá naozaj hučí keď je v záťaži, tam ak chceš choď do 6870ky od Vampira, je mi to jedno, ale nedám za ňu ruku do ohňa že bude spoľahlivá [t.j. žiadne artefakty, zlé prekreslovanie, chyby v obraze v hrách a pod.] Zdroj je Seasonic v inom kabáte, čže kvalita a cena sú na dobrom mieste. To je všetko z mojej strany. Ak nemáš prístup do agemu, možem Ti to tam objednať za tú cenu akú vidíš.
Vybral som síce trochu drahší, ale zase o to výkonnejší PC ako Vampir [no offense ani competition]. Vga sú cca na rovnakej úrovni, Vampirova menej hučí a menej hreje, moja je viac spoľahlivá [už som mal tú česť s 6870
- Prílohy
-
- anihilator.gif
- (63.64 KiB) 87 stiahnutí
-
Maxpayne
Light Professional
sorry ze otvorim staru temu,nakoniec boder kupil tu zostavu,co dal v prvom poste a teraz ju predava http://pc.bazos.sk/inzerat/5676062/Pred ... u-cenu.php
pytam sa,preco?
pytam sa,preco?
-
Grim
Darca
...pretože môže...