Nový PC nechce načítať Win + iné problémy
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Nový PC nechce načítať Win + iné problémy
Ahojte
Dnes som si poskladal svoj nový PC, ale nedostanem sa do Windowsu. To by nebol až taký problém, ten Windows chcem aj tak preinštalovať, ale po zapnutí raz pípne (to je asi dobre) a potom zobrazí úvodnú obrazovkuzákladnej dosky na ktorej mám na výber z viacerých možností - Tab - Post screen, Del - Bios Setup/Q-FLASH, F9 Xpress Recovery 2, F12 Boot MENU, End - Q-FLASH. Nech zvolím čokoľvek (a aj keď nič nezvolím) na pol sekundy preblikne obrazovka s informáciami o procesore RAM atď a potom sa stále zobrazuje len v pravom hornom rohu blikajúci "kurzor" - tá vodorovná čiarka. Skúšal som aj Live CD Linuxu, aj CD s ovládačmi od MB...mám pocit, že to bude niečo so SATA ovládačmi, ale neviem čo presne mám spraviť.
Ďakujem všetkým, ktorí pomôžu.
Dnes som si poskladal svoj nový PC, ale nedostanem sa do Windowsu. To by nebol až taký problém, ten Windows chcem aj tak preinštalovať, ale po zapnutí raz pípne (to je asi dobre) a potom zobrazí úvodnú obrazovkuzákladnej dosky na ktorej mám na výber z viacerých možností - Tab - Post screen, Del - Bios Setup/Q-FLASH, F9 Xpress Recovery 2, F12 Boot MENU, End - Q-FLASH. Nech zvolím čokoľvek (a aj keď nič nezvolím) na pol sekundy preblikne obrazovka s informáciami o procesore RAM atď a potom sa stále zobrazuje len v pravom hornom rohu blikajúci "kurzor" - tá vodorovná čiarka. Skúšal som aj Live CD Linuxu, aj CD s ovládačmi od MB...mám pocit, že to bude niečo so SATA ovládačmi, ale neviem čo presne mám spraviť.
Ďakujem všetkým, ktorí pomôžu.
-
hrban
Addict
Re: Nový PC nechce načítať Win
vyber disk a buchni tam live cd s linuxom či sa spustí
-
Grim
Darca
...je to to isté...
-
hrban
Addict
tka to nebude diskom a sata radičmi skús skonrtolovať RAM-ky, vyber jednu ak sú dve, poriade podotláčaj všetko atď
-
p4ra
Redeemer
hrban, ved to hore pisal, co necitas?
Grim, tym, ze si zapajal, moze byt, ze nieco je zapojene zle. Pravedpodobne disk.
Skus si v BIOS-e vypnut "Quick Boot" opciu, ak ju mas zapnutu a poriadne pozriet, ked sa zapne obrazovka, ci je na BIOS obrazovke vsetko bez erroru.
Grim, tym, ze si zapajal, moze byt, ze nieco je zapojene zle. Pravedpodobne disk.
Skus si v BIOS-e vypnut "Quick Boot" opciu, ak ju mas zapnutu a poriadne pozriet, ked sa zapne obrazovka, ci je na BIOS obrazovke vsetko bez erroru.
-
Grim
Darca
...ale mne sa vôbec do BIOSu dostať nedá...
-
p4ra
Redeemer
Hm, ked ani do BIOS-u.. Vypni vsetko z elektriny. Odpoj uplne pocitac. Potom vytiahni baterku z BIOS-u na minutku. Zasun naspat, dvakrat prekontroluj, ci je vsetko dobre pozapajane, potom do elektriny, a potom skus zapnut PC.
Btw. sanca, ze ti Windows nepojde s novymi komponentami je pravdepodobna.
Btw. sanca, ze ti Windows nepojde s novymi komponentami je pravdepodobna.
-
hrban
Addict
para nebudem sa s tebou hádať a nadáva ti ...
tak to si mal hneď napísať, že ani do biosu sa nevieš dostať
či znamená poskladal nový PC, úplne všetko nanovo ??? lebo ako vidím disk ti ostal starý keďže je tam OS
tak to si mal hneď napísať, že ani do biosu sa nevieš dostať
či znamená poskladal nový PC, úplne všetko nanovo ??? lebo ako vidím disk ti ostal starý keďže je tam OS
-
Grim
Darca
...ospravedlňujem sa že som to nenapísal hneď...ostal mi len disk, DVD romka a disketovka...ostatné som všetko menil...
-
vladenko007
VIP
No ked si menil zakladnu dosku a chces aby ti nabehol WIN ktorí si mal nainštalovaný už na tom HDD s predchadzajucou doskou tak na to zabudni. Treba ho nainštalovať nanovo.
Nova doska to znamena chod do biosu a nastav si odkial ma bootovat.
Ked budes v biose pozri či bios tvoj HDD vobec vidí. Mozno je zle zapojeny.
Chces si preinstalovat WIN tak si nastav 1. boot z mechaniky CD/DVD
Nova doska to znamena chod do biosu a nastav si odkial ma bootovat.
Ked budes v biose pozri či bios tvoj HDD vobec vidí. Mozno je zle zapojeny.
Chces si preinstalovat WIN tak si nastav 1. boot z mechaniky CD/DVD
-
Grim
Darca
ALE JA SA NEVIEM DOSTAŤ ANI DO BIOSU
...keď som vybral baterku, tak namiesto toho kurzora nabehla obrazovka
CMOS checksum error - Defaults loaded
...tam som si mal vybrať, či chcem načítať poslednú dobrú konfiguráciu alebo Default...dole boli možnosti, z nich som vybral DEL: Setup a PC sa zasekol na čiernej obrazovke bez kurzora...na tom Windowse čo tam je mi absolútne nezáleží, lebo je tam
32 bit XP a ja tam potrebujem dať 64 bit 7...
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 0:37)
...už viem v čom to je...vybral som dve ramky (mám tri) a nechal som tam len jednu...Windows naskočil na prvý raz..teraz treba zistiť čo je s tým, či sú tie ramky zlé, alebo ich 32 bit systém jednoducho nedokázal zobrať...
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 0:46)
...tak je to v pamati RAM jedna je zlá...keď nainštalujem ten nový Win tak Vás všetkým dám po K+ aspoň za snahu...ďakujem...
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 6:19)
...ale zistil som že problém nieje tak celkom vyriešený, keďže sa mi PC neplánovane "vypol", ale nevypol sa úplne, obrazovka sa vypla ale vetráčiky bežali...musel som ho vypnúť, vypnúť zdroj a za minútu som ho zapol...neviem či sa neprehrieva...ak máte nejaké nápady, čím to môže byť tak sem s nimi...ďakujem...btw. už mám Win7 64 bit
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 6:23)
...teraz mi zase naskočili cez obrazovku striedavo čierne a žlté pásy a PC sa reštartoval...mám reklamovať aj grafiku?...
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 7:19)
...zase mi to spravilo, ale naskočili pásy inej farby a hrúbky...PC sa reštartoval a ja viem že teplotami to pravdepodobne nebude...neviem síce čo ktorá teplota reprezentuje, lebo to mám napísané štýlom Temp1 Temp2 Temp3. Teploty sa držia okolo 30°C, ale Temp3 je na 79°C. Neviem čo této teplota reprezentuje. Myslel som že grafiku, ale po dotyku chladiča musím konštatovať, že je len vlažný a teda myslím, že chladenie grafiky to nebude...pC sa reštartoval pri pokuse o otvorenie priečinka Tento Počítač na Ploche...Na meranie teplot pouzivam SpeedFan...
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 7:45)
...pridávam screen teplôt...tak grafika to nieje, ale čo to tak môže byť?...inak som grafiku predchvíľou vytiahol a na spodnej strane pri konektoroch som našiel nalepenú nejakú špinku...možno to bolo tým...ešte skúsim otestovať tú grafiku v nejakej hre a potom sa uvidí...ak vás niečo napadne, čím by to mohlo byť tak píšte...ďakujem za každú radu...
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 8:17)
...nepomohlo, zase to spadlo...teraz pre zmenu pri začatí inštalácie BS playera...
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 8:23)
...zase to spadlo...na takomto šmejde ja robiť nechcem...
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 8:31)
...pridávam screeny z HDD a neskôr pridám aj z memtestu...
...keď som vybral baterku, tak namiesto toho kurzora nabehla obrazovka
CMOS checksum error - Defaults loaded
...tam som si mal vybrať, či chcem načítať poslednú dobrú konfiguráciu alebo Default...dole boli možnosti, z nich som vybral DEL: Setup a PC sa zasekol na čiernej obrazovke bez kurzora...na tom Windowse čo tam je mi absolútne nezáleží, lebo je tam
32 bit XP a ja tam potrebujem dať 64 bit 7...
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 0:37)
...už viem v čom to je...vybral som dve ramky (mám tri) a nechal som tam len jednu...Windows naskočil na prvý raz..teraz treba zistiť čo je s tým, či sú tie ramky zlé, alebo ich 32 bit systém jednoducho nedokázal zobrať...
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 0:46)
...tak je to v pamati RAM jedna je zlá...keď nainštalujem ten nový Win tak Vás všetkým dám po K+ aspoň za snahu...ďakujem...
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 6:19)
...ale zistil som že problém nieje tak celkom vyriešený, keďže sa mi PC neplánovane "vypol", ale nevypol sa úplne, obrazovka sa vypla ale vetráčiky bežali...musel som ho vypnúť, vypnúť zdroj a za minútu som ho zapol...neviem či sa neprehrieva...ak máte nejaké nápady, čím to môže byť tak sem s nimi...ďakujem...btw. už mám Win7 64 bit
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 6:23)
...teraz mi zase naskočili cez obrazovku striedavo čierne a žlté pásy a PC sa reštartoval...mám reklamovať aj grafiku?...
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 7:19)
...zase mi to spravilo, ale naskočili pásy inej farby a hrúbky...PC sa reštartoval a ja viem že teplotami to pravdepodobne nebude...neviem síce čo ktorá teplota reprezentuje, lebo to mám napísané štýlom Temp1 Temp2 Temp3. Teploty sa držia okolo 30°C, ale Temp3 je na 79°C. Neviem čo této teplota reprezentuje. Myslel som že grafiku, ale po dotyku chladiča musím konštatovať, že je len vlažný a teda myslím, že chladenie grafiky to nebude...pC sa reštartoval pri pokuse o otvorenie priečinka Tento Počítač na Ploche...Na meranie teplot pouzivam SpeedFan...
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 7:45)
...pridávam screen teplôt...tak grafika to nieje, ale čo to tak môže byť?...inak som grafiku predchvíľou vytiahol a na spodnej strane pri konektoroch som našiel nalepenú nejakú špinku...možno to bolo tým...ešte skúsim otestovať tú grafiku v nejakej hre a potom sa uvidí...ak vás niečo napadne, čím by to mohlo byť tak píšte...ďakujem za každú radu...
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 8:17)
...nepomohlo, zase to spadlo...teraz pre zmenu pri začatí inštalácie BS playera...
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 8:23)
...zase to spadlo...na takomto šmejde ja robiť nechcem...
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 8:31)
...pridávam screeny z HDD a neskôr pridám aj z memtestu...
-
hrban
Addict
Re: Nový PC nechce načítať Win + iné problémy
keby si čítal moje rady tak vidíš, že ti píšem vyber jednu RAM
urob memtest, tie pásy môžu byť kľudne spôsobené aj RAM-kou ale vidím to na chybnú dosku, otestuj tú RAM v inom PC možno tam pôjde a vada je jasná, temp 3 môže byť chipset ale 79°C je síce veľa ale nie natoľko aby blbol PC
a ešte k tomu, to ,že je chladič studený neznamená, že čidlo nemôže monitorovať 79°C nakoľko možno pasta neni dobre nanesená a neodvádza teplo na chladič a preto je chladič studený ale procesor vriaci viď tu http://www.hojko.com/pomoc-ntb-cpu-over ... 50674.html
urob memtest, tie pásy môžu byť kľudne spôsobené aj RAM-kou ale vidím to na chybnú dosku, otestuj tú RAM v inom PC možno tam pôjde a vada je jasná, temp 3 môže byť chipset ale 79°C je síce veľa ale nie natoľko aby blbol PC
a ešte k tomu, to ,že je chladič studený neznamená, že čidlo nemôže monitorovať 79°C nakoľko možno pasta neni dobre nanesená a neodvádza teplo na chladič a preto je chladič studený ale procesor vriaci viď tu http://www.hojko.com/pomoc-ntb-cpu-over ... 50674.html
-
Grim
Darca
...pri testovaní HDD došlo k chybe (viď screen) a PC sa v polovici testovania reštartoval. HDD vyzerá byť teda minimálne z polovice v poriadku,m tak som sa pustil do testovania ramiek. Test ešte len začal a už mám 1 chybu...je to vážny dôvod na reklamáciu? 1 chyba? Možno ich bude viac.
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 10:00)
...druhá chyba v ram...
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 10:01)
...35 chýb v RAM a stále vyskakujú daľšie...reštartujem PC a vyberiem jeden modul...
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 10:00)
...druhá chyba v ram...
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 10:01)
...35 chýb v RAM a stále vyskakujú daľšie...reštartujem PC a vyberiem jeden modul...
- Prílohy
-
- Bez názvu.png (26.83 KiB) 1109 zobrazení
-
hrban
Addict
ak máš nejaký druhý PC kde by ti pasovali komponenty tak otestuj grafiku a RAM-ky tam, pravdepodobne budú šľapať ako hodinky, a môžme vylúčiť tieto dve možnosti
a ešte mi napadlo, že to môže byť aj zdroj, skús poodpájať všetko čo papá prúd čiže nechaj len jednu ram, disk (CD-ROM odpoj) ak máš nejakú integrovanú grafiku alebo nejaký šmejd tak nechaj tú (lebo ten pád s točiacimi vetráčikmy a pásy by mohli signalizovať málo šťavy ) takisto ak to nešlo s 3 ramkami tak bolo málo šťavy a pri dvoch sa to rozbehlo,
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 11:08)
takže sa to zúžilo na RAM, zdroj a Dosku
ale neviem kde by boli vedné všetky 3 ramky resp 2/3
a ešte mi napadlo, že to môže byť aj zdroj, skús poodpájať všetko čo papá prúd čiže nechaj len jednu ram, disk (CD-ROM odpoj) ak máš nejakú integrovanú grafiku alebo nejaký šmejd tak nechaj tú (lebo ten pád s točiacimi vetráčikmy a pásy by mohli signalizovať málo šťavy ) takisto ak to nešlo s 3 ramkami tak bolo málo šťavy a pri dvoch sa to rozbehlo,
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 11:08)
takže sa to zúžilo na RAM, zdroj a Dosku
-
Grim
Darca
...nie, skúšal som tie RAM po jednej, tie dve fungovali samostatne, ale tá tretia ani samostatne nefungovala...iný PC kde by som to mohol otestovať bohužiaľ nemám...
//zdroj mám kúpený od Filipita - 400W Fortron...grafiku mám ASUS EAH5670 (1GB), procesor AMD Athlon II X4 (4-jadrový 3.00FGHz) a RAMky 3x4GB Zeppelin...na doske mám ešte zapichnuté dva prídavné ventilátory 8cm, ktoré nezvyšujú nejak extrémne odber...momentálne to skúšam s jednou ramkou, skúsim memtest...
//zdroj mám kúpený od Filipita - 400W Fortron...grafiku mám ASUS EAH5670 (1GB), procesor AMD Athlon II X4 (4-jadrový 3.00FGHz) a RAMky 3x4GB Zeppelin...na doske mám ešte zapichnuté dva prídavné ventilátory 8cm, ktoré nezvyšujú nejak extrémne odber...momentálne to skúšam s jednou ramkou, skúsim memtest...
-
hrban
Addict
tak to je nanič, čo tam máš za zdroj a daj aj celú zostavu
btw aj jedna chyba v RAM je dôvod na reklamáciu, mne po hodnie nenašlo error vtedy je OK (aj keď ani to sa nedá povedať na 100%) ale na hentom by si renderovať nemohol
btw aj jedna chyba v RAM je dôvod na reklamáciu, mne po hodnie nenašlo error vtedy je OK (aj keď ani to sa nedá povedať na 100%) ale na hentom by si renderovať nemohol
-
Grim
Darca
...btw. zostava je o príspevok vyššie... 
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 10:17)
...prvá chyba v ramke...
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 10:21)
...daľšia...ja im asi celý komplet RAMiek vrátim...nie na reklamáciu ale do 7 dní im môžem tovar vrátiť bez udania dôvodu, nie?...
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 10:17)
...prvá chyba v ramke...
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2010, 10:21)
...daľšia...ja im asi celý komplet RAMiek vrátim...nie na reklamáciu ale do 7 dní im môžem tovar vrátiť bez udania dôvodu, nie?...
-
hrban
Addict
hmm 400W od použitého fortonu (forton už nieje to čo to bývalo) no nechcem byť za debila ale pri 4 jadrovom phenome (čo ľúbi papať aj 150W a tej grafike čo čo spapá 60-80W sa mi zdá 400W forton málo do budúcna by som ho vymenil za nejaký corsail, seasonic 450-500W (tam máš istotu, že tých 450W dá aj po 2-3 rokoch čo v prípade fortonu už tak neplatí)
pozeral som podľa calculátora to je tak 291W minimum čiže 400W je akurát také minimum čo potrebuješ (rátaj že 300W treba a 100W zásoba kvôli opotrebeniu etc...)
pozeral som podľa calculátora to je tak 291W minimum čiže 400W je akurát také minimum čo potrebuješ (rátaj že 300W treba a 100W zásoba kvôli opotrebeniu etc...)
-
Grim
Darca
...Filipito ma uisťoval že to ten zdroj v pohode utiahne...tak jak je to? Oklamal ma?...
//mimochodom tá teplota 79°C sa vôbec nemení...ani o stupeň...
//mimochodom tá teplota 79°C sa vôbec nemení...ani o stupeň...
-
p4ra
Redeemer
Grim, kamos 400W na hento ... velmi zla kupa. Este pouzite.