North Korea nuclear test
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: North Korea nuclear test
Kiezby Juzna Korea a USA spravili z KLDR parkovisko.
-
javatar
Hardcore addict
Pekny napad, ale jediny kto by tam mal blizko parkovat by bola Juzna Korea ale nevidim dovod tam potom parkovat.
a aby som nebol OT:
KLDR a JK sa stuchaju stale. Nemyslim si, zeby to prerastlo do otvoreneho konfliktu a ak ano USA by sa okamzite hnala za zvysovanim svojho HDP pomocou vojny.
a aby som nebol OT:
KLDR a JK sa stuchaju stale. Nemyslim si, zeby to prerastlo do otvoreneho konfliktu a ak ano USA by sa okamzite hnala za zvysovanim svojho HDP pomocou vojny.
A kiež by do Tvojho domu narazila cisterna plná benzínu.... Sa uvedomuješ čo vlastne píšeš....???? Priať niekomu vojnu a zničenie je dosť scestné.... Ako ja som vôbec neni nejaký salónny pacifista, ale čo je moc, to je veľa.....p4ra napísal:Kiezby Juzna Korea a USA spravili z KLDR parkovisko.
Tiež myslím, že je to len také vzájomné poštuchovanie...... ale mnohé vojny začali práve takto..... V každom prípade, ak by sa to vyostrilo, veselo by nebolo ani Severu ani Juhu.... Vzájomné zničenie, státisíce mŕtvych, národ vykrvácaný na bojisku.....
-
awtt
Medium Professional
obycajny ludia su vsade rovnaky, dolezity su ti hore, preto reci typu spravit z krajiny parkovisko su dost zcestne
-
Fatall
Medium Star
severania len nemaju co zrat tak musia svet na seba nejako upozornit...
Presne tak ako napísal Pinhead a awtt, písať také výplody je dosť prízemné. 
Severná Kórea padne, rovnako ako aj Irán, Bieloruský Lukašenko či Kuba. Je to len otázka času a záujmu. Irán je väčšie sústo, ale SKórea je zákusok, ktorý ešte existuje len vďaka tomu, že mu za chrbtom stojí Čína. Ale ani toho naveky neuchráni. Severná Kórea má dve možnosti, buď tam s postupom času padne režim pučom, otvoria sa hranice ľuďom a kapitálu, alebo bude režim zvrhnutý vojensky. To isté platí, pre Kubu, ktorá prestala byť zaujímavá po studenej vojne, a aj pre Irán, ktorému ešte nadržiavajú Rusi a geo situácia. Žiadna rovnováha netrvá večne a keďže svet sa pomaly mení, aj súčasný stav prestane platiť.
Osobne si nemyslím, že z tohto konkrétneho ničoho niečo bude. Ale Sev. Kor. to má tak či tak už dávno zrátané a tým, že sa ondia s jadrovkami si to ešte zhoršujú, rovnako ako Irán. To je ako sa porezať v mori medzi žralokmi.
Btw. Vzhľadom na mierne posúvanie sa Ruska, podmanenú Indiu a novokapitalistickú Činu si myslím, že smerovanie budúcnosti je už načrtnuté. A nič ako diktátorský komanč režim nemá dlhodobo šancu na prežitie. Rusko to pochopilo. Najnovšie už aj Kuba vie, že buď sa adaptuje alebo padne. S. Kórea fakt neviem čo je ich dlhodobým cieľom,..
apropo, nemyslím, že by v prípadnom vojenskom konflikte nejako významne trpeli ľudia v Kórei, to je úplne naivná predstava.. (ale chápem to ako reakciu na parkovisko). A to jednak preto, že SKor nie je fundamentalisticky islamisticka krajina kde by obyvatelstvo samo o sebe robilo problém, a jednak preto, že vojensky si ani neuserú, rovnako ako si neprdol ani Iraq. USA s Južnou Koreou, ak by mali voľnú cestu, by uplatnili myslím veľmi bleskovú vojnu. Behom týždňa by boli zničené všetky významné vojenské ciele a povalená vláda. Guerillu by som tam veľmi nečakal. Ale opakujem, podľa mňa v súčasnosti na to nie je ten správny čas..
Aby som to uzatvoril, úplne by stačilo keby sa USA, Čina a Rusko dohodli na tom čo s SKoreou, potom by stačilo aby Čina tri mesiace nedodala ropu a benzín, a víťazstvo by bolo aj bez vojny, rovno by tam mohli napochodovať a nechať si vyleštiť bagandže od Kima.
Osobne si nemyslím, že z tohto konkrétneho ničoho niečo bude. Ale Sev. Kor. to má tak či tak už dávno zrátané a tým, že sa ondia s jadrovkami si to ešte zhoršujú, rovnako ako Irán. To je ako sa porezať v mori medzi žralokmi.
Btw. Vzhľadom na mierne posúvanie sa Ruska, podmanenú Indiu a novokapitalistickú Činu si myslím, že smerovanie budúcnosti je už načrtnuté. A nič ako diktátorský komanč režim nemá dlhodobo šancu na prežitie. Rusko to pochopilo. Najnovšie už aj Kuba vie, že buď sa adaptuje alebo padne. S. Kórea fakt neviem čo je ich dlhodobým cieľom,..
apropo, nemyslím, že by v prípadnom vojenskom konflikte nejako významne trpeli ľudia v Kórei, to je úplne naivná predstava.. (ale chápem to ako reakciu na parkovisko). A to jednak preto, že SKor nie je fundamentalisticky islamisticka krajina kde by obyvatelstvo samo o sebe robilo problém, a jednak preto, že vojensky si ani neuserú, rovnako ako si neprdol ani Iraq. USA s Južnou Koreou, ak by mali voľnú cestu, by uplatnili myslím veľmi bleskovú vojnu. Behom týždňa by boli zničené všetky významné vojenské ciele a povalená vláda. Guerillu by som tam veľmi nečakal. Ale opakujem, podľa mňa v súčasnosti na to nie je ten správny čas..
Aby som to uzatvoril, úplne by stačilo keby sa USA, Čina a Rusko dohodli na tom čo s SKoreou, potom by stačilo aby Čina tri mesiace nedodala ropu a benzín, a víťazstvo by bolo aj bez vojny, rovno by tam mohli napochodovať a nechať si vyleštiť bagandže od Kima.
nesuhlasim.stale trpia len civilisti.nevinny civilisti nevinny ludia ktori za to aky debil im tam vladne nejako uz teraz nemozu.a kim aj s jeho chujskou familiou si zatial bude v atomovom kryte valat sunky.v prvom rade pri jadrovom nalete zomru civilisti krajina sa stane neobyvatelnou a juzna korea a cina by to nezniesli aby sa nad ich hlavami znasal jadrovy oblak "prachu".p4ra napísal:Kiezby Juzna Korea a USA spravili z KLDR parkovisko.
co maju severania robit ked nanich cely svet sere?byt na mieste obamu tak by som uvazoval nad okamzitym odstranenim kima a jeho rodiny behom jednej noci.to je moj nazor berte si ho ako chcete ale zrovnat zo zemou obycajnych ludi?
[quote="slay"]apropo, nemyslím, že by v prípadnom vojenskom konflikte nejako významne trpeli ľudia v Kórei, to je úplne naivná predstava.. /quote]
Ale trpeli by.... Ber do úvahy, veľkosť a silu armády severnej Kórey.... Ľudia tam možno skapíňajú od hladu, ale práve tá miliónová armáda je živená dobre (čo sa týka vybavenia, je možno postaršie, ale na solídny odpor by minimálne z hľadiska početnosti stačila)... takže nepredpokladám, že by sa rozpŕchla po prvom útoku.... Plus ber do úvahy, že S. Kórea disponuje tisíckami diel a veľkým počtom raketometných batérií, ktoré sú zamerané na pomerne blízky Soul, ktoré kým by boli zničené (čo sami Američania z hľadiska ich krytia a množstva považujú za nereálne) by zo Soulu spravili behom hodiny mŕtvu zónu (odhadovaný počet civilných obetí ide do státisícov).... A to ešte nehovorím o balistických strelách, ktoré by dokázali zničiť ciele ako v J. Kórei, tak aj v Japonsku.... Nakoniec by zrejme komunisti na severe boli porazení, ale cena za toto víťazstvo by bola fakticky zničenie obidvoch Kóreií....
A to ešte stále nehovorím o tom, že komunisti by zrejme ako posledné zúfalé gesto odporu mohli použiť tých pár atómových hlavíc, ktoré zrejme majú..... Teda bolo by to kurevské utrpenie obyvateľstva ako v obidvoch Kóreách, tak asi aj v Japonsku.....
Ale trpeli by.... Ber do úvahy, veľkosť a silu armády severnej Kórey.... Ľudia tam možno skapíňajú od hladu, ale práve tá miliónová armáda je živená dobre (čo sa týka vybavenia, je možno postaršie, ale na solídny odpor by minimálne z hľadiska početnosti stačila)... takže nepredpokladám, že by sa rozpŕchla po prvom útoku.... Plus ber do úvahy, že S. Kórea disponuje tisíckami diel a veľkým počtom raketometných batérií, ktoré sú zamerané na pomerne blízky Soul, ktoré kým by boli zničené (čo sami Američania z hľadiska ich krytia a množstva považujú za nereálne) by zo Soulu spravili behom hodiny mŕtvu zónu (odhadovaný počet civilných obetí ide do státisícov).... A to ešte nehovorím o balistických strelách, ktoré by dokázali zničiť ciele ako v J. Kórei, tak aj v Japonsku.... Nakoniec by zrejme komunisti na severe boli porazení, ale cena za toto víťazstvo by bola fakticky zničenie obidvoch Kóreií....
A to ešte stále nehovorím o tom, že komunisti by zrejme ako posledné zúfalé gesto odporu mohli použiť tých pár atómových hlavíc, ktoré zrejme majú..... Teda bolo by to kurevské utrpenie obyvateľstva ako v obidvoch Kóreách, tak asi aj v Japonsku.....
Akože Stoporko, tiež si nemyslím, že by S.K. padla tak ľahko - padla by určite, ale ľahko určite nie.
Amíci už viackrát machrovali a domachrovali. A ako už bolo spomenuté aj v tom článku, S.K. si na armáde celkom zakladá, síce to vybavenie nebude na úrovni USA, ale úplne dinosaury do tiež nebudú - a to nehovorím o jej jadrových pokusoch, ktovie, čo už majú.
Amíci už viackrát machrovali a domachrovali. A ako už bolo spomenuté aj v tom článku, S.K. si na armáde celkom zakladá, síce to vybavenie nebude na úrovni USA, ale úplne dinosaury do tiež nebudú - a to nehovorím o jej jadrových pokusoch, ktovie, čo už majú.
-
Stoporko
VIP
hughito - nepamätám si, že by som do tejto témy prispieval, aj keď sa môj názor do značnej miery stotožňuje s názorom Pinheada 
myslel slaya 
-
p4ra
Redeemer
Son-Goku, chlapci trosku nadsazky by vam pri citani toho postu nezaskodilo. Preboha, jasne, ze nechcem, aby umierali nevinni civilisti. Ale myslel som to tak, ze Severna Korea si zasluzi priucku, lebo s tymi provokaciami neprestanu nikdy a budu skusat dokedy im to budu tolerovat. A mimochodom aj pri tom budu nevinni civilisti umierat. Kazdopadne, keby sa podarilo vystahovat nevinnych, a nechat tam len psychopatov z vladnej garnitury, tak mi parkovisko pride ako celkom dobry napad.
Pre nepodpisaneho karmistu: Kto som? Nikto. Obycajny clovek, ako ty. A co je prave naopak? Ze Juzna Korea zbroji, ako sialena? Ze Juzna Korea buduje jadrovy program? Ze Juzna Korea ma sankcie takmer od celeho sveta, a v podstate ma partnerov, ktorych je mozne spocitat na jednej ruke? Ze Juzna Korea ma problem nakrmit vlastnych ludi, namiesto toho zbroji? Ze Juzna Korea nepusti do svojej krajiny rodinnych prislusnikov, ktorych desiatky rokov nevideli? Sa preber a nerob zo seba debila, ze Severna Korea je jedna uplne normalna, bezproblemova krajina.
Pre nepodpisaneho karmistu: Kto som? Nikto. Obycajny clovek, ako ty. A co je prave naopak? Ze Juzna Korea zbroji, ako sialena? Ze Juzna Korea buduje jadrovy program? Ze Juzna Korea ma sankcie takmer od celeho sveta, a v podstate ma partnerov, ktorych je mozne spocitat na jednej ruke? Ze Juzna Korea ma problem nakrmit vlastnych ludi, namiesto toho zbroji? Ze Juzna Korea nepusti do svojej krajiny rodinnych prislusnikov, ktorych desiatky rokov nevideli? Sa preber a nerob zo seba debila, ze Severna Korea je jedna uplne normalna, bezproblemova krajina.
Ty si vobec uvedomujes co pises? Chces dat SK priucku, ale rozmyslas tak, ako keby sa kazdy vecer stretol cely stat pri ohniku a rozhodol sa zautocit na JK??? Uvedom si, aky rezim tam je a kto asi o tom rozhoduje. Preco chces vrazdit cely narod (pri vojne normalka, ze zomru tisice ludi, pri poslednej vojne JK vs SK zomrelo cca 2,5mil. ludi)?p4ra napísal:Son-Goku, chlapci trosku nadsazky by vam pri citani toho postu nezaskodilo. Preboha, jasne, ze nechcem, aby umierali nevinni civilisti. Ale myslel som to tak, ze Severna Korea si zasluzi priucku, lebo s tymi provokaciami neprestanu nikdy a budu skusat dokedy im to budu tolerovat. A mimochodom aj pri tom budu nevinni civilisti umierat. Kazdopadne, keby sa podarilo vystahovat nevinnych, a nechat tam len psychopatov z vladnej garnitury, tak mi parkovisko pride ako celkom dobry napad.
problém je že čína nemá záujem o to, aby padla severná kórea - lebo tým pádom by mala za suseda demokratický štát s podporou USA.
ani južná kórea nemá veľký záujem o znovuzjednotenie - z chudobného severu by prišlo mnoho chudobných ľudí bez práce, čím by sa znížila celková životná úroveň. a museli by živiť sever a riešiť jeho ekonomickú situáciu.
ani južná kórea nemá veľký záujem o znovuzjednotenie - z chudobného severu by prišlo mnoho chudobných ľudí bez práce, čím by sa znížila celková životná úroveň. a museli by živiť sever a riešiť jeho ekonomickú situáciu.
-
p4ra
Redeemer
Citaj:Numline1 napísal:
Ty si vobec uvedomujes co pises? Chces dat SK priucku, ale rozmyslas tak, ako keby sa kazdy vecer stretol cely stat pri ohniku a rozhodol sa zautocit na JK??? Uvedom si, aky rezim tam je a kto asi o tom rozhoduje. Preco chces vrazdit cely narod (pri vojne normalka, ze zomru tisice ludi, pri poslednej vojne JK vs SK zomrelo cca 2,5mil. ludi)?
Preboha, jasne, ze nechcem, aby umierali nevinni civilisti. Ale myslel som to tak, ze Severna Korea si zasluzi priucku, lebo s tymi provokaciami neprestanu nikdy a budu skusat dokedy im to budu tolerovat. A mimochodom aj pri tom budu nevinni civilisti umierat - tu len doplnim, ze tak bude pri tych provokaciach. Dvaja uz umreli. Kazdopadne, keby sa podarilo vystahovat nevinnych, a nechat tam len psychopatov z vladnej garnitury, tak mi parkovisko pride ako celkom dobry napad.
Optimálne ale asi nereálne riešenie by bolo nakloniť si na stranu JK a USA zopár vysokých vojenských predstaviteľov SKórei, ktorím by sľúbili hrejivé stoličky v demokratickom štáte SKórei, potom už len odstrániť politické špičky a spraviť vnútorný prevrat bez jediného výstrelu.SKórea a aj JK by ostali dva suverénne samostatné štáty.
Myslel som, samozrejme, slaya.
p4ra:
Vysťahovať nevinných civilistov ? To by tam akože nabehli americkí kovboji s autobusmi a povedali: "Počkajte, vysťahujeme nevinných, aby sme tie rakety mohli nahádzať len na vás komunistov."
Ako v každej vojne by trpeli hlavne nevinní civilisti a máš pravdu, aj teraz umierajú pri týchto výpadoch, ale keby bola vojna, tie čísla by boli oveľa vyššie.
p4ra:
Ty si to predstavuješ ako Hurvínek vojnu.Preboha, jasne, ze nechcem, aby umierali nevinni civilisti. Ale myslel som to tak, ze Severna Korea si zasluzi priucku, lebo s tymi provokaciami neprestanu nikdy a budu skusat dokedy im to budu tolerovat. A mimochodom aj pri tom budu nevinni civilisti umierat - tu len doplnim, ze tak bude pri tych provokaciach. Dvaja uz umreli. Kazdopadne, keby sa podarilo vystahovat nevinnych, a nechat tam len psychopatov z vladnej garnitury, tak mi parkovisko pride ako celkom dobry napad.
Vysťahovať nevinných civilistov ? To by tam akože nabehli americkí kovboji s autobusmi a povedali: "Počkajte, vysťahujeme nevinných, aby sme tie rakety mohli nahádzať len na vás komunistov."
Ako v každej vojne by trpeli hlavne nevinní civilisti a máš pravdu, aj teraz umierajú pri týchto výpadoch, ale keby bola vojna, tie čísla by boli oveľa vyššie.
-
javatar
Hardcore addict
citate vobec p4rove prispevky cele alebo sa len donho navazate? ako tam bolo myslene to slovicko keby sa nik nezamysli? on len chce dat po papuli provokaterom ktory pohodlne vydavaju rozkazy ktore inych stoja zivoty...
nie som za jeho riesenia(brutalny utok - aj ked na tych zodpovednych), kazdopadne suhlasim s nazorom, ze na agresora tvrdo, sice to ma svoju cenu ale inak to aj tak skonci vojnou s ovela vyssou cenou
nie som za jeho riesenia(brutalny utok - aj ked na tych zodpovednych), kazdopadne suhlasim s nazorom, ze na agresora tvrdo, sice to ma svoju cenu ale inak to aj tak skonci vojnou s ovela vyssou cenou
Tak iste, nikto do neho neskace za to, skor ide o to, ze to berie moc vseobecne a ziadne konkretne a mozne vysledky. Kazdopadne, asi vsetci dufame, ze rezim v SK uz konecne padne a pride tam niekto s mozgom, ale nemusi to byt riesene raketami.
Btw sorry p4ra, budem to musiet lepsie citat
Btw sorry p4ra, budem to musiet lepsie citat