Par rad - PHP/AJAX

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
sedlák
Light Expert
Light Expert

Par rad - PHP/AJAX

Príspevok od používateľa sedlák »

Zdravim,

chcel by som od vas par rad. Robim nieco take ako aukciu, ze bezi cas, a uzivatel moze kliknut (co prida do konecneho casu dajme tomu 30 sekund) a ked ho nikto neprebije, produkt je jeho

No, na indexe mam par produktov, a cez AJAX stahujem stale nove data (pocet sekund do konca, kto zatial produkt kupuje). Robim to v 1 sekundovom intervale.
Tym padom kazdu sekundu sa vykona niekolko mysq dotazov, zobrazia sa stale nove informacie... co sa mi nezda ako moc stastne riesenie... Co by ste navrhovali??

Rozmyslal som ze to skusim nejako cez JS, z db nacitam napr ostava 38 minut, tak postupne cez to odpocitavam, ale ako potom ked bude 5 sek ostavat do konca zistim ci to niekto neprebil??

Ak mate niejake napady, prosim napiste, budem len rad :)
caesar1987
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Par rad - PHP/AJAX

Príspevok od používateľa caesar1987 »

nacitaj len casove udaje, cez php vytvor subor napr v xml,ten nacitaj cez ajax a spracuj.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Par rad - PHP/AJAX

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ja by som to vylepsil tym, ze intrevali nacitania by sa zmensovali postupne, ked do uzavretia aukcie zostava 30 minut tak ti staci aktualizovat udaje napriklad kazdych 15 sekund, ked sa uz bude blizit finale tak kazych 2 sekund atd.

A takisto nemusis vzdy aktualizovat cas , staci obcas a sycnhronyzujujes s nim hodiny beziace v JS.
Napísať odpoveď