Hľadám hocijakú knihu o obci Banka
-
BookEditor
Light Professional
Hľadám hocijakú knihu o obci Banka
Ahojte, nepoznáte nejaké knihy, najlepšie odborné, kde sa píše o obci Banka? Zišli by sa mi. Ďakujem.
Re: Hľadám hocijakú knihu o obci Banka
Skor by som ti odporucil hladanie v encyklopediach alebo inych vseobecne zameranych knihach (napriklad nejake o historii Povazia) pretoze je malo pravdepodobne, ze sa nejaka kniha bude venovat iba jednej obci. Ak to mas napriklad na SOC, tak navstiv miestneho kronikara, ten bude vediet najviac 
-
BookEditor
Light Professional
No veď, ja nehľadám knihu čisto iba o tejto dedine... Väčšinou sa spája s Tematínským panstvom, Považím atď. Ale aj tak, díky za odpoveď. 
-
mr_margera
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Napadlo ma, že by ti mohli pomôcť ľudia z tohto týždenníka. Jedná sa o piešťanské noviny čo sa zaoberajú aj okolím, pod ktoré Banka spadá. Napiš na niektorú adresu a popýtaj aspoň nejaké zdroje, čisto teoreticky by mohli pomôcť, kedysi tam boli v pohode ľudia 
-
BookEditor
Light Professional
Zatiaľ díky, ich som sa už pýtal, ja by som potreboval skôr nejaké historické knihy, s kronikárom som už bol, aj som si dal všeličo okopírovať. Takže môže byť kniha o Tematínskom Panstve, "dielach" Winterovcov, Považí, ĺavobrežných obciach Váhu atď. Inak, je to zaujímavá dedina, oplatí sa tam ísť pozrieť 
-
Grim
Darca
...v čom je zaujímavá?...obyčajná dedina, až na to že majú dve súbežné cesty jednosmerné...
-
mr_margera
Medium Professional
No veru, v čom je taká zaujímavá?
Ze tam byvam
A naco to potrebujes ?
-
BookEditor
Light Professional
Do školy, na BIO. Robíme projekty o geologických náleziskách. O geologickej histórii som sa zatiaľ nikde nedočítal a o súčasnej geológii nie je zrovna veľa článkov... ... preto hľadám nejakú historickú literatúru. Potreboval by som to do jarných prázdnin. Pozn. z dejepisu budeme brať novovek na Považí a okolí. Ares011, na akej ulici bývaš? Mám na Banke známych, možno poznáš