Apple/Mac
Re: Apple/Mac
Mac sa dá vyskúšať cez virtualizáciu.
-
DAMON88
Professional
- Kontaktovať používateľa:
a to je ? 
o akej kompatibilite programov a hier rozprávaš? sú to dva úplne odlišné systémyDAMON88 napísal: len pri macu sa bojim prave tej nekompatybility s množstvom programov, popr. hier.
PS: Mac pokiaľ viem vyžaduje hw virtualizáciu (musí to podporovať procesor)
Ale vsak Apple zakazal virtualizaciu Mac OS X na ne-Macoch, nie?
Navyse ked vyskusat tak rovno hackintosh. Ale to bude dost orezany "zazitok" bez multitouch trackpadu, chicklet klavesnice, stability a bez dalsich featuriek ktore z Macu robia Mac.
Navyse ked vyskusat tak rovno hackintosh. Ale to bude dost orezany "zazitok" bez multitouch trackpadu, chicklet klavesnice, stability a bez dalsich featuriek ktore z Macu robia Mac.
no neviem, ja som to len videl na kamošovom notebooku asi pred mesiacom. Robil to cez Vm ware na XPčku.
Ešte je potom možnosť vyskúšať to priamo v predajni. Veď na to tam tie vystavené macy sú...
Ešte je potom možnosť vyskúšať to priamo v predajni. Veď na to tam tie vystavené macy sú...
-
DAMON88
Professional
ja osobne som už na macu robil jeden deň a zapáčilo sa mi to proste všetko šlape ako má ale za tú dobu nezistíš všetko o tom ako sa na tom robí to treba uznaťShwollo napísal:no neviem, ja som to len videl na kamošovom notebooku asi pred mesiacom. Robil to cez Vm ware na XPčku.
ďalšie + pre mac je super kompatybilita s ich inými zariadeniami čo by som tiež odcenil takže v podstate neviem o čom polemizujem
takže šetríme
dik za rady a tipy každopádne ...
a ešte k tým programom a hrám
mal som na mysli to že na macoch nefungujú hry z win ak sa nemýlim a ani na neho nevychádzajú hry ako vychádzajú na PC teda aspoň sa tak domnievam kedže čo si tak pamatám že som videl je COD 4 Flatout 2 a CS ale samozrejme je ich určite viac ale toto sú tie čo som videl že mal ten mac na ktorom som robil...
-
p4ra
Redeemer
Hry na Mac funguju, ak su robene pre Mac. Idu aj PC hry, len je to trosku komplikovanejsie. Kazdopadne sa na Mac nerobia ani zdaleka v takej miere, ako sa robia na PC.
macy určite nie sú herné mašiny, to je to čo si treba zapamätať.
máme tu už steam ktorý funguje aj na macoch + je tam už dosť hier, hlavne moje milované indie games
máme tu už steam ktorý funguje aj na macoch + je tam už dosť hier, hlavne moje milované indie games
-
viper1993
Medium Professional
Ako je to s Macmi a NTFS diskami? Mam totiz externy disk ktory bude musiet fungovat aj na Windowse aj na Macu, je formatovany na NTFS? Nebude to problem?
-
johny541
King
Myslím si, že s tým problém nebude. WD udávajú na krabici natívnu podporu pre MacOSX s tým, že su od výroby naformátované na NTFS.
Si ho formatni na macu.
-
viper1993
Medium Professional
Je tam kopu dat cize to by nebolo bohvie co ich niekde presuvat, keby ho formatnem na macu tak ho win precita?
"Mac OS X includes read-only support for NTFS." takže zapisovať naň asi môcť nebudeš 
A co napriklad pouzit exFAT? Je to dielo Microsoftu, nema 4GB obmedzenie FAT32 a Apple vlastni oficialnu licenciu.
Problem je len v tom, ze starsie verzie Windows ho neprecitaju (co sa da vyriesit malou FAT32 particiou kde bude ulozeny driver), rovnako aj starsie Mac OS.
Alebo potom su rozne utility na zapis na NTFS, jedna z nich je dokonca v samotnom OS, len ju treba cez terminal aktivovat.
Problem je len v tom, ze starsie verzie Windows ho neprecitaju (co sa da vyriesit malou FAT32 particiou kde bude ulozeny driver), rovnako aj starsie Mac OS.
Alebo potom su rozne utility na zapis na NTFS, jedna z nich je dokonca v samotnom OS, len ju treba cez terminal aktivovat.
Alebo si najdi App NTFS-3G
Mac dokáže rozpoznať univerzálny súborový systém FAT. Z novšieho NTFS, ktorý používa Windows, však dokáže len čítať, nie zapisovať. Pokiaľ máte externý disk naformátovaný na NTFS a nechcete ho preformátovať, pomôže vám tento plugin.
Mac dokáže rozpoznať univerzálny súborový systém FAT. Z novšieho NTFS, ktorý používa Windows, však dokáže len čítať, nie zapisovať. Pokiaľ máte externý disk naformátovaný na NTFS a nechcete ho preformátovať, pomôže vám tento plugin.
-
viper1993
Medium Professional
Dik, to nevyzera zle. Macbook bude az za par dni tak to potom testnem. 
hackintosh, mate niekto s tim skusenosti?
to je nálepka alebo neako ručne kreslené?
To som nezistil. Vyzerá to ako stickery.
//autoeditácia príspevku (06.01.2011, 17:53)
Od dnes je oficiálne spustený Mac App Store, skúšali ste niekto?
//autoeditácia príspevku (06.01.2011, 17:53)
Od dnes je oficiálne spustený Mac App Store, skúšali ste niekto?