North Korea nuclear test

Diskusie na politické témy...
Son-Goku
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: North Korea nuclear test

Príspevok od používateľa Son-Goku »

1.to su len moje uvahy mozne je vsetko tak ako aj ked us armada striela civilistov v pakistanskom pohranici tiez by to nikto nikdy nepovedal
2.neviem ci som pisal ze by sa cina mala bat kvazi spojenca
3.asi to teraz nebude normalne ale kedze sa vyhovaraju na cvicenie tak je jasne ze im to prejde.teraz je vykreslovani agresor SK no a usa ako velky ochranca.no kim by nemusle tiez kazdu blbost povazovat za potencionalnu hrozbu a amici by sa tam vtierat tiez nemuseli.aj ked tam idu na ziadost juzanov.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

2) "pretoze si myslim ze aj cina sa boji ze by sa vojna mohla presunut aj na ich uzemie" :)
3) súhlasím, že to USA prejde, však im prešlo aj humanitárne bombardovanie, invázia do suverénnych štátov...tak "ochrana spojenca v núdzi" im prejsť proste pri dnešnej mediálnej masáži prejsť musí

díky za odpovede :)
Son-Goku
Darca
Darca

k tej 2 teda sa vyjadrim jak som to myslel:ze netuzia mat v blizkosti seba nejake vojny a na svojom uzemi to snad ziadna normalna krajina ani nechce,tam mi slo o to ze v blizkosti su priemyselne oblasti kao pristavy velke vyrobne firmy mesta ako hong kong atd a ze by to mohlo ohrozit ich biznis uz nie su 50-60 roky kedy by im to aj bolo jedno a jednoznacne by sa za kldr postavili.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ohľadom armády S. a J. Kórey vraví nasledovný obrázok z adresy: http://news.bbcimg.co.uk/media/images/5 ... ce_464.gif
Prílohy
army.gif
(20.9 KiB) 807 stiahnutí
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ci ich je viac alebo menej nie je podstatne, JK ma za zadkom USA
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Nejde až tak o počty ale o bojaschopnosť a technickú prevahu. Verím, že medzi tými tankami SK sú zaradené ešte aj muzeálne kusy a nepochybujem, že JK má neporovnateľne vyššiu mieru modernizácie. Preboha veď SK má pätinový rozpočet oproti JK, však budú strielať hrachom..
Blekota
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Blekota »

nejde o to koho ma za zadkom...

celkom isto by usa nesli proti cine... ak by sa do toho fakt zamontovala cina vs usa tak je popi*i front.. este k tomu india vs pakistan ak sa do toho prida.. + izrael ak napadne iranske zariadenia na obohacovanie uranu a mame tu celkom iste WW3
beardie
Redeemer
Redeemer

Cina by bola len rada, ze ten rezim padne
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

A my sa rovno pripojíme a zaútočíme na Maďarsko :lol: Dosť bolo srandy...Určite tam nejde o počty SK by tá prevaha bola na nič.Stačí si ešte pozrieť HDP SK a JK.JK do armádneho rozpočtu môže v pohode natlačiť niekoľko bn, kdežto SK už nemá kde manévrovať v tejto oblasti.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Stoporko,

1, S.K. môže deklarovať počty aké chce, nedá sa overiť pravdivosť, teda kľudne môže byť bojaschopnej techniky menej.
2, S.K. má v svojej armáde stroje, ktoré sa v moderných armádach vyraďovali pre 40 timi rokmi.
3, S.K. nemá ani naftu na to aby jej tie tanky jazdili, pokiaľ jej Čína nedonesie na podnose.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

slay - ten obrázok som sem nedával preto, aby "som ukázal, že S.K. by ostatným dala na hubu," ale len a len preto, lebo sa tu už dlho viedli diskusie o tom, akú veľkú armádu majú a koľko jej majú. That´s it.

Osobne si myslím (už som to aj písal, no je to môj súkromný názor), že v prípade vojny by bol výsledok veľmi neistý a skôr by som sa v prípade obrannej vojny prikláňal na stranu S.K. To o tej nafte dúfam nemyslíš vážne :) Snáď sú ti známe základné postupy mobilizácie pri totálnej vojne - všetky zdroje idú do armády. A o tom, že vojna sa dá vyhrať aj so zastaralou technikou nás presvedčili mudžahedíni proti rusom v astane alebo vietcong proti USA, nie?

Nech tam na tom polostrove panuje kľud, mier, pokoj. Z vojny vždy profitujú len tí, ktorí sa jej neúčastnia a bežný človek len a len trpí. Či už priamo alebo nepriamo.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

SK je, zdá sa, už úplne odpísaná. Čína sa od nej súkromne dištancuje, viď tu.
Son-Goku
Darca
Darca

chudaci civilisti tam pomaly nemaju co jest ale idioti zo strany si kupuju telefony,hlavne tie ceny aktivacie a kupa tel http://www.mobilmania.sk/clanky/severna ... fault.aspx
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Čínský velvyslanec se vyjádřil, že jaderná činnost Severní Koreje je hrozbou "bezpečnosti celého světa".
Takže len otázka času, kým sa S.K. "normalizuje" po dobrom alebo po zlom, aj keď ako som už povedal podľa mňa ešte dlhého času.
beardie
Redeemer
Redeemer

podla mna Kim exne, o moc zacne superit jeho syn a vysoki generali, rozstiepi sa aj armada a ked sa zacnu mlatit medzi sebou, vstupi do toho Cina, JK, USA a Rusko, Cina si dosadi "vlastnu" vladu a krajina sa zacne dostavat z najhorsieho

casovy horizont 5 rokov
b.o.b.i.k
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa b.o.b.i.k »

Kdyby nekdo z vas mel cca hodinku, urcite doporucuju kouknout na tenhle dil Hydeparku s vojenskym analytikem na tema situace na Korejskem poloostrove.http://www.ceskatelevize.cz/porady/1025 ... 125/video/

Nejvic me zaujala ta cast, ze armada SK je pravdepodobne opravdu vetsi (uz jenom proto, ze tam se vas nikdo nebude ptat, jestli chcete jit branit strycka Kima, nebo ne). Na druhou stranu jsou zasadnim problem SK zasoby, kterych ma pro armadu minimum uz za relativniho miru + nestabilni dodavky elektriny + nedostatecna logistika armady. JK proste ma lepsi technologie, pomoci kterych muze planovat atp. V armade uz davno nerozhodujou pocty muzu, zvlast, kdyz by ti na Severu udelali cokoliv pro poradnej kus jidla...
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

pokiaľ je armáda SK naozaj slabo vyzbrojená a zle zásobená potravinami, tak je možné že by sa dala propagandou obrátiť proti svojim vodcom. hladný SK vojak v hrdzavom tanku s 10 strelami a naftou na 100km si určite vie spočítať svoje šance proti dobre vybavenej armáde JK+USA+CN+++
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

V konečnom dôsledku práve tie počty rozhodujú (ak chcem útočiť, potrebujem prevahu aspoň 3 na 1 - to hovoril už aj majster Sun´C, von Clausewitz aj dnešní vojenskí stratégovia)).... ako som už písal, to vybavenie je možno poslabšie, ale problém by mala Južná Kórea s delostrelectvom a raketami (presný počet netuším, ale hovorí sa o tisíckach) Severnej Kórey ktoré sú rozmiestnené pozdĺž DMZ, ktoré by v prípade zahájenia konfliktu vedeli behom chvíľky spraviť zo Soulu a celého pohraničného pásma mesačnú krajinu.... Ako som už písal nakoniec by zrejme komunisti boli porazení, ale tie straty a následné obtiaže pri zjednotení úplne rozdielnych štátov by boli nepredstaviteľné....
Skôr ako priama agresia by bol vhodnejší model postupného otvárania sa svetu (ale otázka je ako to nakoniec v skutočnosti bude, lebo sú tam záujmy USA, Číny, Japonska a Ruska, a tie môžu byť diametrálne odlišné)......
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Zaujal ma nazor jedneho uzivatela inej webovej stranky a bol by som rad ak by sa tu iny "znalec" (no offence) vyjadril
lidi asi nevite proc se amici bali litat do srbska... nic jinyho krome f-117 tam nebombardovalo kvuli PVO. jelikoz meli nase jesterky ve velkem poctu a ty nemaj elektroniku. takze protiradarove zbrane jim byli knicemu. a to sami je to tady... zadny stary sracky nemaj. a naky abramsy a challengery by si tu neskrtli. je neco jinyho bojovat celne na pousti a nebo v mocalech a lesech ;) precte te si prosim neco nez zacnete kecat jak by dostali naprdel...

a dalej
a jinak ty vase Hi-tech vecicky jsou knicemu... ano maji male kt na svych hlavicich ale co je takticky pouzit jako EMP? v ruskej doktrine je ze prvni strela leti do ionosfery v nad stredem evropy k vyrazeni El.vecich... premejslejte nez neco reknete. jinak vetsina lokatoru a senzoru na vozidlech atd. snimaji signali ze zamerovacich pristroju. a tady by jim byli knicemu... proto kKLDR jeste nesmetli
nerozumiem sa do vojenskej techniky a preto by som sa rad spytal co z toho je pravda...prosim neodpovedajte ze nic a bodka skuste to rozviest.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Pokial viem tak uz niekolko rokov sa vojenska technika (minimalne letecka) vyvyja tak, aby bola odolna voci EMP. Ale to mam len od vysokoskolskeho profesora, takze vypovedna hodnota :psssst:
Kazdopadne si myslim ze moderny tank by mal byt aspon ciastocne funkcny aj po EMP, aspon do takej miery, ako spominany Abrams, nie ze bum a neotocis ani delom. Ved aj T-72 je plne funkcna na manual, sice nie taka svizna (kym otocis vezu o 180 tak ti zmodrie ruka) ale funkcna.
Napísať odpoveď