Absolvenstká prax a všetko okolo toho
-
Adulko1
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Absolvenstká prax a všetko okolo toho
Caute! Chcem sa opýtať, v pondelok nastupujem na absolventsku prax. Na úrade mi dala aj taký papier, že keď budem musieť počas praxe behnut na pohovor, tak ten papier zoberieme na ten pohovor a tam mi dajú razitko, že som tam bol. Ale ten papier treba dať k dochadzke na praxi, však? Nie na úrad. A netreba aj kópiu dať na úrad prace? Ďalej sa chcem spýtať, že PN je normalka, ostanem doma, som platený a nedorabam si hodiny? Lebo keď by som vraj išiel na pohovor, tak ten čas si musím dorobit, teda + 4 hodiny. Ale neviem či na druhý deň alebo môžem aj deň pred tým. Dikess za info.
ja som momentalne na socialnom pol roka v ramci AP..normalne prides na urad so zdravotnym poistenim a s cislom uctu..podpises nejake formulare pojdes na kratke skolenie.a tie ktore stravis pohovorom by si si nemal nadrabat..to zalezi od zamestnavatela a aj kedy mas na zmluve napisany nastup.ziadne PN sa ti nepreplaca..po dvoch mesiacoch mas narok na 10 dni dovolenky..ked uz v prvych dvoch mesiacoh neprides strhnu ti tie dni co tam nebudes zo mzdy..alebo sa da este dohodnut zo zamestnavatelom ze ostanes nabuduce dlhsie vsetko zavisi na dohode..chodi mi to tusim nejakych 180€ za 4 hodiny denne (sedim tu ale len 3
) ja som si k tomu vybavil este prispveok v hm.nudzi + prispevok na byvanie a chodi mi okolo 300€ za 3,5 hodiny denne..
-
Adulko1
Light Professional
No tak to mas teda fakt super
to ti zavidim, dufam, ze ja tam tolko nebudem musiet byt. inak tam sa treba ja pisat na dochadzkovy papier vsak? A dalsia vec, ked by si siel na nejaky pohovor, tak dali ti papier z uradu, ktory vyplni zamestnavatel na pohovore a ten mas kam presne zaniest? staci iba na miesto praxe k dochadzke tomu coveku co ta ma nastarosti? Lebo mne povedala, ze ked pojdemn a pohovor, tak to si musim nadrabat
A co take robis na tej praxi? obalky, archiv a tak? Aaa ked ja nastupujem 1veho, to je v nedelu, teda zacnem az v pondelok, tak nedela sa mi rata vsak?
ako tolko..3,5 hodine denne je moc?
dochadzkovy papier si vzdy vypisem 29teho dva dni pred koncom mesiaca a veduci mi to podpise naraz..nechodim kazdy den otravovat..nie nie mne ziadne papiere keby som siel na pohovor nedali.proste na praxi nebudes to je jedno kde budes tak si tie 4 hodiny bud nadrobis,zoberes si na ten jeden den volno alebo sa ti ten den odrata z vyplaty..pochybujem ze urad preplaca to ze ty ides na pohovor..to je kravina.podla mna ti zbytocne formality okolo toho trepala..aj tak tam budes brany len ako absolvent tak sa nebudu srat s dochadzkou a s nejakymi papiermi z pohovoru..no ja vacsinou evidujem ludi co nosia potvrdenia o navsteve skoly,pridavky a tak..papierovacky ani ne to davaju absolventom u ktorych vidia ze dolezitejsiu robotu nezvladnu
tak mi to bolo povedane..ja som mal papierovacky iba prvy den (peciatkovanie,spisovanie..) nie nie nedela sa ti nerata
-
Adulko1
Light Professional
Ahaa
lebo mne dala taky papier, ze mam ho dat na pohovore potom na dochadzke prilozit, lebo urad je ten co ma nastarosti moj plat a potrebuje to k tej dochadzke, ale ako pises, ked si tam napisem, ze tie hodiny som tam mal ... Tak ako keby som ani nebol prec, ked si to dorobim, resp. nadrobim den pred tym.
-
aughostino
Medium Professional
Re: Absolvenstká prax a všetko okolo toho
neviete ako je to s absolventskou praxou a PNkou? lebo som na PNke od 6.9.2010 bol som na UP za svojim referentom tam som mu dal 2 z 3och papierov co mi dal doktor o zacati PN, ten treti zoberiem teraz ked pojdem na kontrolu doktorovi a tam mi napise do neho ukoncenie PN, kopiu toho papiera prilozim k dochadzke a original mam ist dat zas referentovi? lebo na poslednom stretnuti, ked som PN zacinal ma referent vybavoval vlastne iba medzi dverami
este otazocka, dni, ktore som bol na PN mi budu z prispevku asi stiahnute, ze?
este otazocka, dni, ktore som bol na PN mi budu z prispevku asi stiahnute, ze?
aughostino > Áno, PN sa neprepláca, takisto ako aj dovolenka a prakticky všetky dni, ktoré si preč. To by sa potom každý dal na AP a vypísal si PN na pol roka a dostával mesačné vreckové 185€ myslím.
-
aughostino
Medium Professional
nemate niekto v PC naskenovanu dochadzku? dost neskoro som zistil ze mam posledne tlacivo
hladal som ju aj v zbierke zakonov §51 5/2004 Z.z. ale bezvysledne
hladal som ju aj v zbierke zakonov §51 5/2004 Z.z. ale bezvysledne
ak je to toto http://www.upsvrnr.sk/zamestnanost/tlac ... hadzky.pdf tak si daj facku lebo to bol prvy odkaz na googli. ak nie, ja si aj tak facku nedam 
-
aughostino
Medium Professional
je to ono, ale co mi dal urad prace v ktorom som evidovany vyzera troch" inac, a facku si nedam, dost ma zivot bije 
asi mi nezostava nic ina iba ist do mesta, ale aj tak dakujem aspon za ochotu
asi mi nezostava nic ina iba ist do mesta, ale aj tak dakujem aspon za ochotu