Daewoo Kalos 1.2 S LPG
-
uNreal_saTch^
Professional
Re: Daewoo Kalos 1.2 S LPG
dnes mi volali zo servisu kde auto pozerali, nie je tam co opravovat, az na nejake "kovove tycky" ci co na stabilizatoroch, a tuto zavadu odstrani autobazar pred predajom auta. Na co ma ale upozornovali je, ze pozor na ten plynovy pohon. Zevraj sa tam zanasaju trysky, kedze do valcov nejde samotny benzin a ze treba pocitat s nakladmi na udrzbu. Co sa tyka ceny, vybavy a rocniku auta, viacmenej schvalovali kupu. Pri pripadnej kupe odporucili za najblizsie 2-3 roky z auta vytazit co sa da...
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
heh, prave kovove tycky su tie stabilizatory, je to zalezitost dvadsiatich eur...
ano udrzba plynoveho pohonu nieco stoji, ale ale pri jazdach v meste a na kratke vzdialenosti to budes servisovat raz za 4-5 rokov...
co znamena: "vytazit, co sa da"?
ano udrzba plynoveho pohonu nieco stoji, ale ale pri jazdach v meste a na kratke vzdialenosti to budes servisovat raz za 4-5 rokov...
co znamena: "vytazit, co sa da"?
-
uNreal_saTch^
Professional
znelo to v style, ze ak by som do toho nechcel nejako investovat a chcel vytazit maximum, mam ho kupit na 2-3 roky, kedy sa mi bohato vrati naklad na plynove auto a potom predat...
-
RATZINGER666
Darca
...no a nehovoriac o tom, ze pri montazi noveho lpg sa Ti servis odsunie az na dalsiu povinnu prehliadku, nemusis sa trapit s platenim udrzby lpg, ktore ma bohviekolko rokov, comu bude urcite zodpovedat aj horsi stav...
-
erytrocyt
VIP
uNreal_saTch^ : Čítal som túto tému, prezrel som si auto a chcel by som ti niečo napísať. Môžeš, ale nemusíš so mnou súhlasiť, ale napíšem ti, čo by som s tvojim rozpočtom kúpil ja.
Neviem ako si prišiel k automobilu ako je Daewo Kalos. Ja osobne proti týmto autám nemám nič, ale zjavne nemáš predstavu o výkone, ale hlavne o spotrebe tohoto auta. Keď to papá benzín, tak to papá, teraz mi ver alebo nie 9 litrov benzínu v meste. Pri LPG prichádza k zvýšeniu spotreby, ale zároveň k zníženiu výkonu. A z výkonu, ktorý Daewo Kalos ponúka už nie je čo okresávať.
A preto, tu je moje riešenie. Rozpočet je 4000 eur.
Škoda Octavia 1.6 LX
http://autobazar.autovia.sk/skoda-octav ... -m5-690658
Cena automobilu je 2590 eur. Podľa mojich skúseností, na tomto aute by som dokázal cenu zrezať zhruba o 300 eur.
Cena automobilu by bola zaokrúhlene 2300 eur.
Montáž nového LPG do automobilu je 1100 eur + prihlásenie. Neviem koľko je prihlásenie, ale k tomu sa ešte vrátim.
Takže zatiaľ sme minuli 3400 eur. Ostalo nám 600 eur. Za tie vymeníme : Rozvody(200 eur aj s robotou), Olej (cca 50 eur, filter 4-6 eur, robota - ak si to nevieš urobiť sám 5-10 eur), započítaj 100 eur na neočakávané výdavky.
A ešte stále ti ostalo na novú spojku ak by náhodou už prešmykovala či zaberala príliš vysoko.
Prečo to tu píšem? Pretože takto si kúpiš auto. Budeš sedieť v mohutnom a podľa môjho názoru celkom bezpečnom a pohodlnom aute. Tieto prívlastky k Daewu Kalos priložiť nemôžem. Bude to síce staršie auto, ale auto, ktoré si za peniaze čo ti ostanú zoservisuješ.
A to prihlásenie LPG? Zajtra choď na najbližšiu LPG čerpaciu stanicu a všimni si, koľko z áut, ktoré prídu natankovať majú zelenú LPG nálepku. Budeš celkom prekvapený.
Neviem ako si prišiel k automobilu ako je Daewo Kalos. Ja osobne proti týmto autám nemám nič, ale zjavne nemáš predstavu o výkone, ale hlavne o spotrebe tohoto auta. Keď to papá benzín, tak to papá, teraz mi ver alebo nie 9 litrov benzínu v meste. Pri LPG prichádza k zvýšeniu spotreby, ale zároveň k zníženiu výkonu. A z výkonu, ktorý Daewo Kalos ponúka už nie je čo okresávať.
A preto, tu je moje riešenie. Rozpočet je 4000 eur.
Škoda Octavia 1.6 LX
http://autobazar.autovia.sk/skoda-octav ... -m5-690658
Cena automobilu je 2590 eur. Podľa mojich skúseností, na tomto aute by som dokázal cenu zrezať zhruba o 300 eur.
Cena automobilu by bola zaokrúhlene 2300 eur.
Montáž nového LPG do automobilu je 1100 eur + prihlásenie. Neviem koľko je prihlásenie, ale k tomu sa ešte vrátim.
Takže zatiaľ sme minuli 3400 eur. Ostalo nám 600 eur. Za tie vymeníme : Rozvody(200 eur aj s robotou), Olej (cca 50 eur, filter 4-6 eur, robota - ak si to nevieš urobiť sám 5-10 eur), započítaj 100 eur na neočakávané výdavky.
A ešte stále ti ostalo na novú spojku ak by náhodou už prešmykovala či zaberala príliš vysoko.
Prečo to tu píšem? Pretože takto si kúpiš auto. Budeš sedieť v mohutnom a podľa môjho názoru celkom bezpečnom a pohodlnom aute. Tieto prívlastky k Daewu Kalos priložiť nemôžem. Bude to síce staršie auto, ale auto, ktoré si za peniaze čo ti ostanú zoservisuješ.
A to prihlásenie LPG? Zajtra choď na najbližšiu LPG čerpaciu stanicu a všimni si, koľko z áut, ktoré prídu natankovať majú zelenú LPG nálepku. Budeš celkom prekvapený.
-
uNreal_saTch^
Professional
dakujem za rozsiahly prispevok, velmi pekne rozpisane. Na toto daewoo som prisiel uplnou nahodou, ked som mal den volna a vybehol som do autobazarov v NR, nech len nebrowsujem po webe.
Oktavia...prve co ma odradi, ked zacujem, uvidim, zacitim znacku skoda je paranoja, ze kazdy druhy typek ktoreho stretnem na ulici ma od mojho auta kluce. Mam 4 osobne skusenosti s kompletnym vybielenim auta zvnutra (pricom po prichode k autu, bolo pekne naspat zamknute), ci samotnej kradeze 1 den starej oktavie v plnke.
Sam sa vozim na aute z roku 2003 a viem co ma stalo namahy, penazi a riskovania vlastneho zivota (z nevedomosti o autach) kym som dal auto komplet do poriadku - rozumej nove brzdove oblozenie, generalka naprav, zmena rozvodov, kvapalin. Preto si neviem predstavit kupu auta z roku 98.
Samotne auto by malo byt male (baby nemaju rady velke motorizovane veci).
Co sa tyka spotreby, vyssie som pisal ze to je denne 70km stoveckou pekne po dialnici. Vykon auta pri tekto kupe nie je tiez podstatny. Treba tu skratka co najnovsie auto a najlacnejsie vozenie, ziadna kara na paradu, burnouty, pripadne drifty na kruhaci :]
Kazdopadne tento tyzden sa musime rozhodnut co kupit. Vdaka za skutocne plodny prinos niektorych prispevkov!
Budem informovat o kupe a naslednej spokojnosti / nespokojosti.
Oktavia...prve co ma odradi, ked zacujem, uvidim, zacitim znacku skoda je paranoja, ze kazdy druhy typek ktoreho stretnem na ulici ma od mojho auta kluce. Mam 4 osobne skusenosti s kompletnym vybielenim auta zvnutra (pricom po prichode k autu, bolo pekne naspat zamknute), ci samotnej kradeze 1 den starej oktavie v plnke.
Sam sa vozim na aute z roku 2003 a viem co ma stalo namahy, penazi a riskovania vlastneho zivota (z nevedomosti o autach) kym som dal auto komplet do poriadku - rozumej nove brzdove oblozenie, generalka naprav, zmena rozvodov, kvapalin. Preto si neviem predstavit kupu auta z roku 98.
Co sa tyka spotreby, vyssie som pisal ze to je denne 70km stoveckou pekne po dialnici. Vykon auta pri tekto kupe nie je tiez podstatny. Treba tu skratka co najnovsie auto a najlacnejsie vozenie, ziadna kara na paradu, burnouty, pripadne drifty na kruhaci :]
Kazdopadne tento tyzden sa musime rozhodnut co kupit. Vdaka za skutocne plodny prinos niektorych prispevkov!
len jedna vec, keby ste niekto kupovali auto už s namontovaným LPG, zistite si aká značka splynovača to je, a kde je najbližší servis, kde to v prípade potreby vedia spraviť, prípadne ako je to s dostupnosťou dielov na váše lpgčko
baby nemaju rady velke motorizovane veci - bullshituNreal_saTch^ napísal:dakujem za rozsiahly prispevok, velmi pekne rozpisane. Na toto daewoo som prisiel uplnou nahodou, ked som mal den volna a vybehol som do autobazarov v NR, nech len nebrowsujem po webe.
denne 70km stoveckou pekne po dialnici - aku si predstavujes spotrebu ked ten malilililililinky motorcek bude kvilit pri 4500 rpm? dalsia vec, 100 na dialnici? vsetci ostatni budu mat z teba naramnu radost. nehovoriac o tom, ze je to tusim aj ja priestupok kedze na dialnici mas 130...
1.2 + LPG? ked dosiel kamarat s BMW e36 316i + LPG tak som si myslel, ze si robi srandu. ber do uvahy to, ze ten motor je absolutne nepozitelny a na dialnicu duplom. dalsia vec, LPG bomba ma istu vahu. ten motor na to nie je vobec stavany. vykon toho auta bude katastrofalny. na dialnicu ber nieco 1.6 alebo nejaky koncern 1.9 TDi. plyn je super pri vyssich objemoch. vtedy ten vykon nepoklesne rapidne a setrenie je tam o dost vyssie. osobne si neviem predstavit koho to moze co i len napadnut do dejva 1.2 bachnut plyn... co sa tyka bezpecnosti, tak si predstav v tejto smrtonostnej krabicke jazdit denne po dialnici. ani omylom.
erytrocyt tu pisal normalny navrh. skus pouvazovat aj nad tym. kazdopadne prajem stastnu ruku. ak nahodou kupis tuto sialenost, rad si precitam strucnu recenziu
netaraj prosim ta. Najnizsia povolena rychlost na dialnici je 80
Turtlak ta kolko moze mat vahu LPG bomba,?? Max 10kilo???
pri sekvencom plyne nemas sancu postrehnut stratu vykonu, aj ked tam nejaka je
-
RATZINGER666
Darca
chalani, ale ste turtlakovi nalozili
a ja sa este pridam 
baby maju sice rady velke motorizovane veci, ale iba do momentu, kedy maju soferovat, cuvat, parkovat a tak podobne... a o to tu teraz ide
inak naozaj som sa pobavil na tej rychlosti, mas vobec vodicak? ked je niekde dana MAXIMALNA povolena rychlost 130kmph, preco by to malo znamenat, ze musis ist 130? ked ta odmeraju a pojdes 110, tak dostanes pokutu?
a co v pripade, ked bude zrana vonku, -10 st.C, nasnezene, hmla a viditelnost 30m? 
baby maju sice rady velke motorizovane veci, ale iba do momentu, kedy maju soferovat, cuvat, parkovat a tak podobne... a o to tu teraz ide
inak naozaj som sa pobavil na tej rychlosti, mas vobec vodicak? ked je niekde dana MAXIMALNA povolena rychlost 130kmph, preco by to malo znamenat, ze musis ist 130? ked ta odmeraju a pojdes 110, tak dostanes pokutu?
-
Sovjet
Expert
Tak tá rýchlosť aj mňa pobavila. Môj otec šiel po diaľnici ZV-BB cca. 8 rokov dozadu (možno aj viac), šiel 40km/h, čo pre hmlu nevidel 2 metre pred seba.
Ratzi ma pravdu, majú radi pekné luxusné vozy ale len dovtedy pokym nemusia parkovať atď.
Ratzi ma pravdu, majú radi pekné luxusné vozy ale len dovtedy pokym nemusia parkovať atď.
Acer01 - vaha bomby (aspon CNG) JE citit. ano zalezi od bomby. ked chce niekto jazdit dialnice, nebude davat najmensiu moznu variantu
RATZINGER666 - popravde neviem kolko je minimalna rychlost aby sa to nebralo ako obmedzovanie. tento udaj som vedel mozno par rokov dozadu na skusky a odvtedy ma nezaujima. jasne, ze ked je vonku hmla alebo dazd alebo hocico ine okrem idealnych podmienok, tak je rychlost nizsia a nezabijem sa kvoli tomu, ze mozem ist 130. ale to je uplne o inom. ked je maximalka 130 a cesta je na to stavana a podmienky na to su (ziaden dazd, husta premavka, hmla, namraza, motoricky stav auta nevhodny, etc), nevidim dovod ist 80.
co sa parkovania tyka, tak na tom nieco bude...
RATZINGER666 - popravde neviem kolko je minimalna rychlost aby sa to nebralo ako obmedzovanie. tento udaj som vedel mozno par rokov dozadu na skusky a odvtedy ma nezaujima. jasne, ze ked je vonku hmla alebo dazd alebo hocico ine okrem idealnych podmienok, tak je rychlost nizsia a nezabijem sa kvoli tomu, ze mozem ist 130. ale to je uplne o inom. ked je maximalka 130 a cesta je na to stavana a podmienky na to su (ziaden dazd, husta premavka, hmla, namraza, motoricky stav auta nevhodny, etc), nevidim dovod ist 80.
co sa parkovania tyka, tak na tom nieco bude...
-
Traktorista
Guru
2turtlak: dovod preco neist 130kmph po dialnici je setrenie paliva.
ja s mojou fabcou 1,2 poznam citelne rozdiel ci prejdem 100km vzdialenost 100kou alebo 130kou.
ja s mojou fabcou 1,2 poznam citelne rozdiel ci prejdem 100km vzdialenost 100kou alebo 130kou.
-
D4vid
Medium Star
Fabia 1,2TSI tiež pri 130 ukazuje spotrebu okolo 8litrov čo je myslím na také malé auto dosť...
a zerie nejake podobne auto ako fabia pri takej rychlosti menej? Ja neviem, preto sa pytam, ale myslim, ze nie
-
RATZINGER666
Darca
veru nie, tu nejde o auto, ale o motory, teda hlavne o tie male ku*vy, ktore len vrcia v obmedzovaci a nic nejdu...
taka 2,0tdi cr zere pri 130kmph 5,5l...
taka 2,0tdi cr zere pri 130kmph 5,5l...
-
Traktorista
Guru
aj ked je to OT ale aby som upresnil ta fabca je 1,2HTP a minuly vikend som s nou nabehal 500km so spotrebou pod 6l, to som isiel tak 100kou.
a ako hovori ratzinger potvrdzujem, ked idem s druhym autom 1,9TDI (VW) tak mam taku spotrebu pri 130-140ke
a ako hovori ratzinger potvrdzujem, ked idem s druhym autom 1,9TDI (VW) tak mam taku spotrebu pri 130-140ke
-
RATZINGER666
Darca
100vkou ano, to aj moje auto tolko zerie... pri 130 uz o dva litre viac...