Vylet nikde okolo BA

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Andrej08
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Vylet nikde okolo BA

Príspevok od používateľa Andrej08 »

Caute!
Chcel by som sa spytat ci nepoznate nejake pekne miesto na vylet niekde okolo BA, kde sa da ist s priatelkou, moze byt vonku ci dnu len aby to bolo pekne...
Dakujem...
meffisto
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Vylet nikde okolo BA

Príspevok od používateľa meffisto »

Devin / Sandberg
http://hiking.sk/hk/ar/251/sandberg.html

Zelezna Studnicka
http://www.turistikaonline.sk/index.php?m=62&id=346

V noci Slavin - pekny vyhlad na mesto

a urcite Stare mesto a Vianocne trhy
Andrej08
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Diki ten Sandberg ma zaujal, a my mse obaja z BA takze tam tie ostatne veci sme uz videli kopu krat...
Diki za radu.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Andrej08, myslim, ze teraz nic nepokazis dobrymi Vianocnymi trhmi. :) Krasna atmosfera, dobre vinko. Ja definitivne planujem prist z Novych Zamkov sem s priatelkou len kvoli tomu nejaky vikend.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

p4ra: nič proti gustu, ale si si tými trhmi skutočne istý? Ja na ne chodím už nejaký ten rok (som Bratislavčan) a som nimi stále viac a viac zhnusený - len samé žrádlo, varené víno, pofidérna pseudovianočná hudba z ampliónov, to celé okorenené neskutočnými cenami jedla a pitia (deci medoviny za vyše 1 euro alebo jedna lokša za 1,2eura mi fakt neprídu normálne) a pomaly už nemožnosťou tam kúpiť nejaký normálny darček. Všade len samí anjelikovia na špagátiku, sem tam nejaký zvonec, nejaké šutre a CD s koledami alebo inou hudbou. Vynímočne sa nájde aj stánok s niečim iným - no to len sporadicky. Takže ja našim vianočným trhom dávam veľké mínus. V Bratislave sa už oplatí ísť JEDINE na Dni majstrov ÚĽUV - tam sú skutoční remeselníci, dá sa tam niečo rozumné kúpiť, pokochať sa poctivou prácou...a nie sú všade len a len stánky so žrádlom. WTF? Na čo to je dobré? Však cigánsku si spravím aj doma, s kamošmi zbehnem do podniku a nemusím kvôli tomu upchať námestie, tváriť sa "hurá, sú tu vianoce," z pôvodne slušných trhov zdegenerovať na pofidérnu spoločnosť stánkarov s jedlom a gýčmi... chce si mi blejt, velebnosti. Jediné seriózne plus vianočných trhov v Ba je možnosť kúpy slušnej medoviny vo fľaške. Sorry, že som sa tak rozpísal, no berte to ako pohľad jedného Bratislavčana.

pekné miesto na výlet - odvezte sa 212 na konečný pri Vojenskej nemocnici, pešo sa prejdite na Kačín. Tam si dajte sváču, majú tam skvelé horcové (alkohol) a cesnakové pletenky. Odtiaľ buď po červenej a neskôr žltej k sanatóriu (konečná toho busu, čo chodí po železnej) alebo po červenej do Lamača. Ak máte radi dlhšie prechádzky, vrelo doporučujem ísť z Kačína opačne po červenej do Marianky - príjemná nenáročná prechádzka. Odtiaľ domky busom.

Krásne je aj na Pajštúne, len teraz bacha, je tam celkom strmý výstup a v snehu/ľade to nemusí byť tri krát bezpečné. No dobrá obuv, prípadne naviazanie sa na lano to istí.

Prípadne: vyjsť hore na Kamzík (koliba), tam si dať v tom drevenom bufáči, kde sa dá sedieť aj dnu (má svetlejšiu farbu a krb vnútri), horúcu čokoládu s rumom - treba povedať krčmárke, nemajú to bežne v ponuke, ale ak vieš, čo si máš pýtať, tak rada ponúkne. Je to fantastické - čokoláda + rum + zima = neskutočný zážitok. Odtiaľ ísť po červenej smerom na železnú, no kúsok (cca 10 minút) za vysielačom prídete na lúku, kde je fantastický výhľad na Bratislavu, sú tam altánky, hojdačka... je tam fakt krásne. No ďalej by som po tej červenej už v zime nešiel, lebo je dosť strmá, veľa kameňov, čo pre neturistu v zime nemusí byť sranda. Ak bude dosť snehu, je super vziať sánky a od tých bufetov na Kolibe ísť po žltej na železnú (je tam dosť miest, kde sa dajú sánky použiť, je to aj taká romantika, je to fajn).
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Stoporko, ty si Bratislavcan. Necudujem sa ti. :) Ale chapem to co pises. Ja tam zase idem do roka max 2x, a preto to pre mna ma take caro. Hlavne tam VZDY stretnem niekoho, koho by som tam necakal. A ked sme tam, zvrhne sa to spontanne na nejaku akciu potom, ktora trva az do rana.
Andrej08
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Jam mam k trhom toez podobny skor negativny nazor no rad tam idem aj teraz som tam bol dvakrat je to miesto kde sa proste ludia stretavaju bay mali daky dovod podla mna..

No ale kedze som z bratislavi a diki za nazory ako koliba marianka pajstun, su mrte dobre ale vsetko to dobre poznam,
skor osm myslel daco tak do 70km od BA kde sa da ist ci do prirody /historicke centrum/vecer diskoteka a tak...

PS: tu cokoladu s rumom skusim lebo na kolibu chodievam rad na biku a v tompto pocasi popija mcaj tak skusim tu cokoladu s rumom :)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Gastrobrekeke na vianočných trhoch je naozaj to posledné, kde by som trávil zimný večer. :nono:

Do 70km čo sa kultúry týka, tak by som volil Viedeň. Predvianočná viedeň je veľmi pekná, ak máš náladu na trhy, tak tie su neporovnateľne krajšie od tých v BA, popri tom sa daju vyhliadnúť všeliake kultúrne podujatia, hudba, jazda kočom, večerné mesto, čo ťa len napadne.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

do 70km? Čo takto jaskyňa Driny pri Smoleniciach, spojiť to s návštevou miestneho zámku...?

Odporučil by som ti hrebeňovku Malých Karpát, no to sa nezlučuje s "historické centrum, večer diskotéka" :) My sme šli s kamošmi takto: v piatok poobede busom na Zochovu Chatu, odtiaľ ku veľkej homoli (fasa rozhľadňa). Tam sme prespali. Potom nenáročným tempom sa dostať na Čermák (tuším žltá?) a odtiaľ po červenej magistrálou až do Ba - prespať sa dá v lese pod celtou prakticky všade, prípadne na Pezinskej Babe (pre tých fajnových a mäkkých :) ).

Čo takto ísť z Koliby peši do Svätého Jura - dá sa to zmáknuť za chvíľu alebo s kočíkom za 6 hodín (vlastná skúsenosť, v kočíku bol môj brácho :D ). V Jure majú dobré víno, domov chodia vlaky i busy.

Boli ste už na zrúcanine Biely Kameň? Tam sa zvyknú robiť opekačky, je tam príjemne - no treba si dať pozor, aby sa tam neusadila nejaká banda nasávajúcich teenagerov spolu s vami, resp. ak sú tam pred vami, tak buď to zabaliť a ísť kuknúť Jur (zlá varianta) alebo vyraziť do Karpát - skúste si na mape vyznačiť všetky studničky v okolí Ba a postupne ich ponavštevujte, ponachádzajte (niekedy to dá zabrať). Zažijete pri tom kopec srandy a ak budete potichu (v lese sa predsa chodí potichu...), uvidíte aj nejakú zver - stačí sa nedržať značených chodníkov a Karpaty sú zrazu plné zveri (štvornohej, dvojnohá sa zväčša drží turistických značiek :D ). Len nezablúďte - základom je mapa, kompas a aspoň základná znalosť práce s nimi (viem naučiť).

Pekný výlet je aj: odviezť sa autom/busom do Trstína (pri Smoleniciach) a odtiaľ peši lesom do Smoleníc, kuknúť zámok a nazad busom/peši do Trstína.

Prípadne sú krásne lesy za Nitrou, kukni zrúcaninu hradu Gýmeš pri obci Jelenec - fantastická príroda, krásny výhľad z lúky pod hradom... kus ďalej (keď pôjdeš po hlavnej autom smerom na Žiar tak kus ďalej bude cedula, rádovo 20km, ak si dobre pamätám od odbočky na Jelenec) je aj Zubria obora (netuším, či tam ešte nejaké zubry majú, snáď hej :) )
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

toto su vsetko take zalezitosti, ktore je najlepsie robit niekedy cez telo, kedy neriskujes zapal pluc...

ked mas prachy, tak zober priatelku na prechadzku po starom meste, pokukajte hrad, chodte na veceru do UFA, potom sa ubytujte v hoteli carlton, prezlec sa do smokingu a chod jej kupit nieco spolu s nou do eurovey, zatial co budete cakat na predstavenie v novom SND...a pokial potom este budete vladat a chciet sa zabavat, tak odporucam nejaku homo diskoteku, kvalitna hudba, nove zazitky a urcite ti nikto nebude ocumovat priatelku a obtazovat vas...

a program na dalsi den? co tak vylet lodou do viedne alebo budapesti... :hug:

ale navrhovat program niekomu inemu je dost tazke, kedze je to velmi individualne, kazdeho bavi nieco ine, kazdemu sa nieco ine paci, budes mat este so sebou priatelku, cize jej sa zase pacia ine veci ako tebe a musite to nejak sklbit...
stoporko ma rad prirodu, tak radsej vypadne s kamosmi niekde do lesa mimo mesto...a kazdy ma samozrejme ine financne moznosti...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

ephramko - nemusím byť ani z BA aby som vedel, že UFO je miesto kam by som nešiel ani sám, nie ešte s priateľkou. Predražené jedlá a neochotný personál. Homosexuálnu diskotéku? Si padol z jahody?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

ufo drahe? ANO TO JE ! nevsimol si si ine body mojho navrhovaneho programu? a nevsimol si si uvod? ...a zeby tam bol neochotny personal ? no to je dost individualne, ja by som to skor charakterizoval tak, ze ako sa ty spravas k personalu, tak sa on sprava k tebe...

uz si niekedy na nejakej gaydiskoteke bol ?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

http://dobosova.blog.sme.sk/c/24659/Hig ... e-UFO.html

...na gaydiskotéke som nebol. Neviem s kým si ma pletieš, ale ja niesom gay...ostatné body programu som si všimol, ale niesom povinný na ne reagovať...alebo som?...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

no tak ked si nebol, tak prosim pomlc...a tvoja sexualna orientacia nikoho nezaujima, myslis, ze tieto podniky vyhladavaju len gayovia ?

nie si povinny reagovat na moje ine body programu, ale tiez neboli najlacnejsie, tak co by si ocakaval od ufa, ta poslem na predstavenie do SND a potom si chces dat v ufe veceru do 3 euro ? :D

nehnevaj sa, ale ten komentar, co si postol..."Marína Dobošová, streda 2. novembra 2005 20:05" ...5 rokov je dost casu na to, aby sa vela veci zmenilo...a aspon si si ten komentar prosim ta precital? sedlana chcela vediet, ako to vyzera v nobl restauracii, pricom ju prekvapilo, znepokojilo a znechutilo, ze ta restauracia je fakt nobl (nielen cenovo) a obsluha jej poskytuje fullservis...
tak aky neochotny personal, ktory si ty spominal ???? ...neviem preco ma autorka toho komentara potrebu skusat nove veci, ked je evidentne spokojna v skolskej jedalni, kde dostane velku porciu hnusneho jedla alebo sa jej paci v nejakej zatuchnutej restauracii, kde si ma moznost pokecat s kamosmi a ziaden casnik neotravuje, pretoze sa musi doslova doprosovat aby ju niekto obsluzil...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...samozrejme...veci sa mohli zmeniť k lepšiemu, ale tak isto aj k horšiemu...každý si spraví vlastný názor...k mojej sexuálnej orientácii...nikoho nezaujíma, ja viem, nepísal som to preto, že by som si myslel, že niekoho zaujíma, písal som to ako argument na to, že posielaš normálnych ľudí na homošskú diskotéku. Ja by som nikdy...NIKDY nešiel s priateľkou na homošskú diskotéku, aby sa tam musela pozerať na pozkávajúcich sa chalanov...a ja tiež. To si s ňou už radšej ľahnem do hnoja.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

taketo diskoteky su plne normalnych ludi...a nemas jedno, kto si na diskoteke pri tebe vylizuje hrdlo ??? mne je to neprijemne, nech sa jedna o akokolvek orientovany par...
alebo mas radsej, ze ked si na diskoteke s priatelkou, ides na WC, tak sa zatial nejaky bezkrky borec pokusa balit tvoju priatelku ? alebo ju hocikto v dave chyti za zadok a ty musis branit cest svojej priatelky ? alebo ta bavi to, ze neni problem dostat od nejakych typkov z diskoteky na hubu, len preto ze si bol novy a nesympaticky ?

no a ked ta uspokojuje valat sa v hnoji, nech sa paci, nikto ti v tom nebrani...rovnako ako ta nikto nenuti chodit na gaydiskoteku, tie kluby su plne a preziju aj bez tvojej navstevy...

nemam rad ludi, ktori nieco realne neprezili, dokonca o tom nemaju ani paru a nie su ani ochotni si o tom zistit nejake informacie...ale hlavna vec, ze to totalne skritizuju a pourazaju... :smt022
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

... a zaujímavá a poučná téma ide do hajzla (presne tam, kde ukazuje ephramkov smajlík). :( Díky chlapi.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Čo takto Čunovo? Resp. kúsok od Vodného diela pri Danubiane ako začína hrádza, je celkom príjemne miesto na posedenie pri Dunaji a pozorovanie vody a okoloplávajúcich lodí :)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

ist autom do pezinku do nejakej pivnicky, kupit par flias vina...ist do senca do aquatermalu... (vino odporucam pit az po prichode domov z aquatermalu) :smt001
Napísať odpoveď