Savi - irelevantné, celkovo obrovský kontrast, dynamický kontrast a svietivosť nad 250 až 300 cd/m2 je zbytočná. BFU majú aj tak nastavenú svietivosť na továrenských nastaveniach, lebo nevedia že sa dá znižovať a zvyšovať a zvyšok populácie a majiteľov LCD panelov si to nastaví väčšinou pod hľadinu 50% aj v prípade brightness aj contrast. Pre porovnanie, môj HP LP2475w má svietivosť 400 cd/m2 a momentálne mám nastavený kontrast na 0% a brightness na 5%, alebo naopak. Viac mám len niekedy cez deň keď je fakt že slnečno, ináč mi to hrozne ťahá oči.
Grim napísal:...monitory iiyama majú jednu zásadnú nevýhodu...nemožnosť vertikálne meniť výšku...a druhá vec...z vlastnej skúsenosti ti môžem povedať, že po pár týždňoch ti ten monitor môže byť malý...ja mám iiyama 27" ale banujem, že som si nekúpil väčší...ale aby som len nekritizoval...na druhú stranu oceňujem, že má USB portov jak nasraných...akurát, že toto sa netýka tvojho modelu...
Grim to že Ti je 27" málo je Tvoja úchylka, mne je zase 24" veľa, až príliš. Bol som spokojný s 19" na eizu starom, ale kvôli práci som šiel do 24". Ak chceš veľký screen, tak si kúp Cinema display od hrušky [Apple], alebo si kúp telku. A ako nemôžeš meniť výšku? Nerozumiem. Každá iiYama má automatiku na scalovanie obrazu, teda funkcia menenia šírky a výšky obrazu je irelevantná, ale keď už, tak čo si pamätám tak mali aj meniteľnú výšku aj šírku, alebo mi niečo ušlo?