Sobas v kostole

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
silmarill
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Sobas v kostole

Príspevok od používateľa silmarill »

záleží od farára. ja som bol pokrstený, ale žiadne ďalšie ceremónie som už ku svatbe nepotreboval. stačilo že mne aj manželke dával farár na niekoľkých sedeniach rozumy a bolo v poho.
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

ja viem tak ze staci ked jeden z dvojice ma vsetky nalezitosti a ten druhy potvrdi ze ich deti budu vychovavane v katolickej viere
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Tak ako uz mnohi napisali, v cirkevnom resp kanonickom prave je potreba sviatosti na svatbu v kostole dispenzovatelna, teda, da sa nato udelit vynimka, treba sa teda dohodnut so sobasiacim fararom
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

ALE učiť sa nebudem musieť nič že?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

podla mojich skusenosti nemusis byt ani pokrsteny, dokonca mozes byt kludne aj ineho vierovyznania...zalezi to len a len od farara a samozrejme hlavne od vysky financneho "daru" pre jeho faru...je to pokrytecka banda...
halabaster
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa halabaster »

ephramko: Ty mas v tej hlave asi docista nasrate. O com si myslis, ze sa v tejto teme cely cas ludia bavia?
Ake uz ty mozes mat skusenosti so svadbou v kostole. Ty a tebe podobny vyznavaci "chocolate hole" sa v kostole urcite brat nebudu. Nabuduce si precitaj prispevky v teme nez napises ten svoj.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

predstav si, ale aj ja mam rodinu, priatelov, znamych...takze mozno je to pre teba prekvapive ale co to o svadbach na slovensku som pocul a zazil...a uz som bol niekolkokrat na svadbe v kostole, pricom zakazdym sa vydaval/zenil niekto, kto bol bud rozvedeny/a alebo rozhodne nemal splnene tie katolicke nalezitosti, dokonca ani krst...a nikdy s takou svadbou v kostole problem nebol...stacilo zajst za fararom, porozpravat sa s nim a samozrejme mu dat nejaky "dar"...a vsetci boli spokojni, aj farar aj svadobcania...

neviem co sem zase pleties moju orientaciu, ako keby som mal vdaka homosexualnej orientacii nejaku dieru v mozgu, ktora mi zabranuje sa naucit a ziskat informacie o svadbach a katolickej cirkvy :D ...nemusis mat strach, aj keby u nas zakon o manzelstve platil aj pre homosexualov, tak ako ateista sa mozem z vysoka vysrat na tie vase kostoly a svadbu v nich...
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

ten dar si farar vypital alebo mu ho automaticky dali?lebo dar je dar takze je to potom v poriadku
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

a tiez je sranda to, ze veriaci radsej budu mne vulgarne nadavat, miesto toho aby si priznali, ze niektori "páááni" co im kazu, su ochotni svoje vierovyznanie zapredat pod tarchou "financneho daru" a v kostoloch sobasia aj ludi, ktori rozhodne katolici nie su...

//autoeditácia príspevku (30 Nov 2010, 16:01)
vies ked s fararom nepodpises zmluvu, tak akekolvek financne transakcie sa beru ako "dary"... :wink: niektori si to vypytali na drzovku, ini to naznacili napriklad tak, ze "on im pomoze so svadbou v kostole a ako su oni zase pomoct jemu a jeho fare"
Son-Goku
Darca
Darca

to ze niekto da dar je osobna vec kazdeho.ked si drzo farar vypita tak mu nieco poviem a pojdem do ineho kostola to snad problem neni.a ze farar chce urobit sobas paru ked jeden z nich nesplna dostatocne podmienky?to si myslim ze problem neni stale places ze farari a cirkev by len rozkazovala a tu spravia ustupky buduci mladomanzelia im zato daju 50 eura a uz places ze beru peniaze.sa skonsoliduj a pis relevantne veci.tak co mal ich kopnut do prdele ze teda nebudete v mojom kostole mas sobas to je lepsie?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

uz si pocul o katolickom fararovi na Slovensku, ktory by dobrovolne a z vlastneho presvedcenia sobasil vo svojom kostole ludi, ktori nesplnaju podmienky na svadbu v kostole ????

50euro ? to by nestacilo ani pre nejakeho dedinskeho knaza...
Son-Goku
Darca
Darca

ak splna len jeden tak preco nie?hore vyssie pisu ze stacilo ze jeden splnal a druhy si musel par veci dorobit.je to len formalita.tak isto ako ked pojdem ja do prace a budu chciet odo mna vypis registra trestov.niekde ano niekde nie.ten dar bol priklad daju mu tolko kolko si uznaju za vhodne.je to predsa DAR.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

a tiez ta nenapadlo, ze su ludia, ktori sa chcu v kostole zobrat, ale zaroven nemaju chut sa stat katolikmi a dorabat si tie "formality" ? ...pisal som, ze poznam viacero ludi, ktori jednoznacne nemali splnene tie "formality" na svadbu v katolickom kostole a napriek tomu mali svadbu v kostole s fararom, co myslis, ako to dokazali ? :wink: dar sa dava niekomu, koho si vazis a si mu vdacny...darom sa neda nazvat tucna financna suma vymenou za svadbu v kostole a fararove pozehnanie :sly:
halabaster
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ephramko: Trepes pi*ov*** az to pekne nie je. Prosim ta zdrz sa komentarov v tejto teme.
K tym peniazom (darom): co mas dnes zadarmo? Vsade sa plati. Ty nieco chces tak zaplat. Pary co maju vsetky sviatosti nic platit nemusia (mozu).
ephramko napísal:a tiez ta nenapadlo, ze su ludia, ktori sa chcu v kostole zobrat, ale zaroven nemaju chut sa stat katolikmi a dorabat si tie "formality" ?
Tak co sa vobec je*u do svadby v kostole, ked nechcu byt katolikmi? Bohuzial svadba v kostole je niekedy modny trend.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

a preco by nemohli mat aj nekatolici svadbu v kostole, ked sa im paci to prostredie a hlavne, ked na cinnost a zivot katolickych fararov a na udrzbu kostolov platia vsetci obcania SR rovnako bez ohladu, ci su veriaci alebo nie a bez ohladu ci chcu alebo nie...

mozem sa ta opytat, ty si katolik ?
halabaster
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Mam vsetky sviatosti a som sobaseny v kostole. Ale ortodoxny katolik urcite niesom.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

tak by si sa laskavo aj podla toho mohol zacat spravat, ked seba pokladas za katolika...
Son-Goku
Darca
Darca

ephramko napísal:a tiez ta nenapadlo, ze su ludia, ktori sa chcu v kostole zobrat, ale zaroven nemaju chut sa stat katolikmi a dorabat si tie "formality" ? ...pisal som, ze poznam viacero ludi, ktori jednoznacne nemali splnene tie "formality" na svadbu v katolickom kostole a napriek tomu mali svadbu v kostole s fararom, co myslis, ako to dokazali ? :wink: dar sa dava niekomu, koho si vazis a si mu vdacny...darom sa neda nazvat tucna financna suma vymenou za svadbu v kostole a fararove pozehnanie :sly:
ak nemaju chut si dorabat formality naco chcu honosnu svadbu vo velkom style?lebo sa potrebuju len ukazat?ak nieco chcem musim sa obetovat.ak chcem chodit do mesity tak musim sa drzat ich tradicie.vo vecsine pripadov to tak funguje.a ak aj niekto nemal splnene formality a mal svadbu znamena to ze farar bol tolerantny a nebral na to ohlad.naco im ma kazit radost zo zivota.a teraz s tym darom co pises.ved sam pises ze dar sa dava z vdaky a oni sami davaju.a este ze svadba nikdy nebola lacny spas a ak sa par chce zobrat tak pocita s tym ze musi obetovat korunu.su ludia ktori do toho daju 10 000 eur ale maju spomienky.a si taki ktori sa vezmu niekde na urade a par ludi za nimi a koniec.je slovoda vyberu bud setrit na niecom co sa moze stat raz za zivot alebo mat pamiatku ktoru mozu ukazovat vnucatam.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

songoku ty nedokazes pochopit, ze bez toho tucneho uplatku by im farar nikdy ziadnu svadbu v kostole nedovolil a uz vobec nie este aj s jeho ucastou a pozehnanim ?
Son-Goku
Darca
Darca

ak su to ti co niesu ani len pokrsteni tak je to ok.su pravidla a tym to zhasne.tak ako ja nemozem prekrocit rychlost v obci a je za to pokuta.no je na policajtovi ci mi ju da alebo nie.
Napísať odpoveď