Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
-
Dogwoggle
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
a filmmi ako Hrdinovia?:D
Dogwoggle: Si smiešny ? Hraj si čo chceš, o žiadnych hriech nejde.
len ho nezvadzaj na cestu satansku, biblia mu patri do ruky, nie tie pekelne hry... 
Predsa tu nebudem hrať hru a chudáka chalana držať v dogmách.
Nech sa riadi Desatorom, tam sa nájdu aj normálne veci, ale Katechizmus KC nech nečíta.
//autoeditácia príspevku (30 Nov 2010, 20:47)
Blair diskutoval v Torontu s Hitchensem o náboženství a prohrál
Bývalý britský premiér Tony Blair, nedávný konvertita ke katolicismu, debatoval před publikem 2700 osob v Torontu se známým americkým publicistou britského původu Christopherem Hitchensem o tom, zda je náboženství silou dobra nebo zla - a podle úsudku obecenstva prohrál. Kromě toho, jak bývá obvyklé v těchto dnech, Blair byl pronásledován skupinou demonstrantů, kteří požadovali, aby byl postaven před soud jako válečný zločine
Hitchens, čelný představitel hnutí "nových ateistů" a autor bestselleru God is not Great odsoudil náboženství jako pouhou směsici nadpřirozených nesmyslů, která během historie způsobila lidem obrovské utrpení. "Jakmile jednou přijmete, že existuje stvořitel a nějaký plán, stáváme se předmětem krutého experimentu," řekl Hitchens a vyvolal v sále smích, když přirovnal Boha "k takové božské Severní Koreji".
Blair naproti tomu argumentoval, že mnoho nábožensky založených lidí po celém světě dělá dobročinnou činnost. Tvrdit, že náboženství je jen čistý jed, je podle něho nepřesvědčivé. Blair označil náboženství za "pozitivní, pokrokový rámec, podle něhož máme možnost řídit své životy".
ZDROJ.
Nech sa riadi Desatorom, tam sa nájdu aj normálne veci, ale Katechizmus KC nech nečíta.
//autoeditácia príspevku (30 Nov 2010, 20:47)
Blair diskutoval v Torontu s Hitchensem o náboženství a prohrál
Bývalý britský premiér Tony Blair, nedávný konvertita ke katolicismu, debatoval před publikem 2700 osob v Torontu se známým americkým publicistou britského původu Christopherem Hitchensem o tom, zda je náboženství silou dobra nebo zla - a podle úsudku obecenstva prohrál. Kromě toho, jak bývá obvyklé v těchto dnech, Blair byl pronásledován skupinou demonstrantů, kteří požadovali, aby byl postaven před soud jako válečný zločine
Hitchens, čelný představitel hnutí "nových ateistů" a autor bestselleru God is not Great odsoudil náboženství jako pouhou směsici nadpřirozených nesmyslů, která během historie způsobila lidem obrovské utrpení. "Jakmile jednou přijmete, že existuje stvořitel a nějaký plán, stáváme se předmětem krutého experimentu," řekl Hitchens a vyvolal v sále smích, když přirovnal Boha "k takové božské Severní Koreji".
Blair naproti tomu argumentoval, že mnoho nábožensky založených lidí po celém světě dělá dobročinnou činnost. Tvrdit, že náboženství je jen čistý jed, je podle něho nepřesvědčivé. Blair označil náboženství za "pozitivní, pokrokový rámec, podle něhož máme možnost řídit své životy".
ZDROJ.
myslel som si že to bude o Piusovi XII a zmluve s Mussolinim, ale tiež to bolo zaujímavé čítanie.
či sú hry v súlade s náboženstvom? harry potter? omg nerobte si srandu...
čo potom nejaký black metal, death metal, dark ambient, dark wave či dark electro v rámci hudby?
ps: dúfam že dogwoggle bol len ironický... či...?
-
Dogwoggle
Medium Expert
ojojoj kdekolvek sa len pozriete na svet vydíte, ako vsetko do seba zapadá, hviezdy na oblohe, prirodne živli, všetko a niečo tak úplne bezchybne mohol stvoriť iba Boh, pockať jedina mala chybycka je tu iba to, že ludia začínajú mať radšej satana ako Boha a náš Boh je žiarlivý Boh a veľmi je smutný z toho, že sa za nás obetoval na kríži a mi aj naďalej hrešíme a pochobujeme a Pána to strašne zarmucuje, hrúza ale to je krásne, že satan nieje večný!!! a on vie, že sa mu čas kráti a preto, chce strhnúť i ostatných ľudí so sebou, nekŕmte ho
Poviem vám jeden príbeh o kukučke
:
Viete kukučka uvidí niake hniezdo a je jej jedno, či to dá niakemu dravcovi, či niakej jarabici. Raz šla táto kukučka a nakládla 2 vajcia do jastrabieho hniezda a keď si to jastrab všimol povedal si, čo budem mať z toho keď ich teraz zožerem? Veď sú samá kosť a koža, radšej si počkám kým to priberie a potom si to zje, takto si tento jastrab povedal. A ako cih kŕmil si raz jedna kukučka všimla, že on sa na nich tak škaredo pozerá akoby ich chcel zjesť. I povedala to kukučka kukučke a tá druhá kukučka povedala, to nemôže byť pravda, pozri čo tu máme, aké krásne sústa dostávame, ja si tu ostanem...I tá múdrejšia kukučka rýchlo odtial uletela. Keď to videl jastrab spýtal sa druhej kukučky, že kam mu odišiel súdruh...a spravili dohodu, že za každé jedno sústo, čo mu jastrab donesie mu vytrhne jedno pierko, kukučka si povedala, jaj aká dobrá dohoda, veď viac pier stratím i keď sa otrasiem. Až v jeden deň jej jastrab doniesol sústo a odtrhol posledné pierko a v tedy kukučka vedela, že je zle chcela rýchlo uletieť ale nemohla a jastrab ju žožral
Teraz vysvetlenie: Hniezdo to je tento svet, jastrab je diabol, sústa potravy sú tie pôžitky na zemy (sláva, peniaze, ženy,...), kukučka človek, pierka hriechy.
Vyvodte si z toho ako chcete, dopadnúť ako tá chytrejšia kukučka alebo tá "nenažratá"
A Bibliu čítam, no zatial som len na niakej 116 strane, ale to sa spravý
Poviem vám jeden príbeh o kukučke
Viete kukučka uvidí niake hniezdo a je jej jedno, či to dá niakemu dravcovi, či niakej jarabici. Raz šla táto kukučka a nakládla 2 vajcia do jastrabieho hniezda a keď si to jastrab všimol povedal si, čo budem mať z toho keď ich teraz zožerem? Veď sú samá kosť a koža, radšej si počkám kým to priberie a potom si to zje, takto si tento jastrab povedal. A ako cih kŕmil si raz jedna kukučka všimla, že on sa na nich tak škaredo pozerá akoby ich chcel zjesť. I povedala to kukučka kukučke a tá druhá kukučka povedala, to nemôže byť pravda, pozri čo tu máme, aké krásne sústa dostávame, ja si tu ostanem...I tá múdrejšia kukučka rýchlo odtial uletela. Keď to videl jastrab spýtal sa druhej kukučky, že kam mu odišiel súdruh...a spravili dohodu, že za každé jedno sústo, čo mu jastrab donesie mu vytrhne jedno pierko, kukučka si povedala, jaj aká dobrá dohoda, veď viac pier stratím i keď sa otrasiem. Až v jeden deň jej jastrab doniesol sústo a odtrhol posledné pierko a v tedy kukučka vedela, že je zle chcela rýchlo uletieť ale nemohla a jastrab ju žožral
Teraz vysvetlenie: Hniezdo to je tento svet, jastrab je diabol, sústa potravy sú tie pôžitky na zemy (sláva, peniaze, ženy,...), kukučka človek, pierka hriechy.
Vyvodte si z toho ako chcete, dopadnúť ako tá chytrejšia kukučka alebo tá "nenažratá"
A Bibliu čítam, no zatial som len na niakej 116 strane, ale to sa spravý
odkial vies aky je boh? odkial vies ze ho zarmucuje ako koname ? odkial si na toto vsetko prisiel, ked ani tu bibliu, zaklad tvojej viery, si nebol schopny precitat...
okrem toho na tomto svete nic nie je bezchybne !!! vsade su same chyby a omyly...
okrem toho na tomto svete nic nie je bezchybne !!! vsade su same chyby a omyly...
Dogwoggle: stacilo by tolko nezrat 
-
Dogwoggle
Medium Expert
Exodus 34:14 z toho sa jasne dá vyvodiť, že je Boh žiarliví, ale v kladnom slova zmysle...
a ďalej toto nie?
proste je neopísatelný, ale pár vlastností mu vieme priradiť, aspon myslím
alebo mi to Boh povedal
a inač aké chyby a omyly bratku?
a ďalej toto nie?
proste je neopísatelný, ale pár vlastností mu vieme priradiť, aspon myslím
alebo mi to Boh povedal
a inač aké chyby a omyly bratku?
takže máme opustiť tento svet, aby nám satan nemohol ponúkať pôžitky? takže samovražda je riešenie?Dogwoggle napísal:I tá múdrejšia kukučka rýchlo odtial uletela.
....
Teraz vysvetlenie: Hniezdo to je tento svet,
táto bájka má dosť podstatnú logickú chybu.
Dogwoggle: Daj sme aspoň jeden dôkaz existencie boha a stanem sa kresťanom.
Koľko máš rokov ?
Koľko máš rokov ?
-
Dogwoggle
Medium Expert
Nie, nie, nie a ešte raz nie, to bolo myslené, ak, že sa nemáme utiekať k diablovy ani hocijako ho tolerovať (nedá sa hrať na 2 strany), treba od satana ujsť k Ježišovy, to da tolko logiku však jo bratku
A čo som ja? Nič, len pokorný Boží služobník, jedine Boh ti môže dať ducha svätého respektíve keď ho máš prijať dar vieri, čiže sa ťa Boh musí dotknúť aby si naozaj veril. Strašné je, že sa duch tohto sveta mieša s duchom vieri a to je veľmi nebezpečné...
Dogy tú prvú časť snád nemyslíš vážne? Bud si robíš srandu alebo si fakt zmagorený.
Ja by som sa skôr zaoberal problémom znečistovania našej planéty každým rokom zomiera mnoho škriatkov a víl a tým ľudí opúšta štastie.
Ja by som sa skôr zaoberal problémom znečistovania našej planéty každým rokom zomiera mnoho škriatkov a víl a tým ľudí opúšta štastie.
takže ešte raz to vysvetlenie: "hniezdo je tento svet" + "múdra kukučka z neho uletela" = exitus.Dogwoggle napísal:![]()
Nie, nie, nie a ešte raz nie, to bolo myslené, ak, že sa nemáme utiekať k diablovy ani hocijako ho tolerovať (nedá sa hrať na 2 strany), treba od satana ujsť k Ježišovy, to da tolko logiku však jo bratku
boh sa ma zatiaľ nedotkol... našťastie? nanešťastie? som pre neho príliš špinavý?
silmarill bajku si pochopil nespravne, ta "mudra kukucka" sa tym jastrabom (satanom) nechavala zivit az do dospelosti a potom odletela...cize aj my ludia, si mame uzivat zivot na zemi, zit kludne hriesne a poriadne si to tu uzit...a potom na sklonku zivota uprimne olutuj hriechy a vsetko bude tak ako ma byt, pojdes do nebicka... (zdrhnes jastrabovi)
ake chyby su vsade naokolo? si zober uz len svoje telo? na co ti asi tak je slepe crevo? alebo sporadicke ochlpenie na tele ?
a tie videa vsetky vytvorili a vymysleli ludia, ako mozes na zaklade toho tvrdit, ze boh existuje a je taky a taky, ako keby si toho boha osobne poznal... ako rozpoznas psychicky choreho cloveka s halucinaciami od veriaceho, ktory tvrdi ze videl Boha ? ...vedla mna teraz sedi maly zeleny skriatok a odkazuje ti, ze ten ktoreho ty volas Boh, je len falosny diabol...pretoze to ten zeleny skriatok je skutocny Boh...a ako dokaz, ze tvoj boh je skutocne diabol si mas precitat stary zakon, kde tvoj boh vrazdi nevinnych ludi, podpaluje ich, zosiela meteority, premiena ich na kamen a solne stlpy, topi ich, zosiela rozne pohromy a takto zabija ludi...to je obraz milujuceho Boha ? podla mna je to jasny diabol...
ake chyby su vsade naokolo? si zober uz len svoje telo? na co ti asi tak je slepe crevo? alebo sporadicke ochlpenie na tele ?
a tie videa vsetky vytvorili a vymysleli ludia, ako mozes na zaklade toho tvrdit, ze boh existuje a je taky a taky, ako keby si toho boha osobne poznal... ako rozpoznas psychicky choreho cloveka s halucinaciami od veriaceho, ktory tvrdi ze videl Boha ? ...vedla mna teraz sedi maly zeleny skriatok a odkazuje ti, ze ten ktoreho ty volas Boh, je len falosny diabol...pretoze to ten zeleny skriatok je skutocny Boh...a ako dokaz, ze tvoj boh je skutocne diabol si mas precitat stary zakon, kde tvoj boh vrazdi nevinnych ludi, podpaluje ich, zosiela meteority, premiena ich na kamen a solne stlpy, topi ich, zosiela rozne pohromy a takto zabija ludi...to je obraz milujuceho Boha ? podla mna je to jasny diabol...
Boh sa ešte nedotkol ani mňa a zaujímavé, že ani miliardy iných ľudí (tam patria aj moslimovia, hinduisti..). Nuž, máme smolu.
Pravda je tá, že boh sa nikoho nedotýka, najčastejšie sa "dotýka" výchova a prostredie v rodine a potom aj iné čiastkové javy.
Pravda je tá, že boh sa nikoho nedotýka, najčastejšie sa "dotýka" výchova a prostredie v rodine a potom aj iné čiastkové javy.
-
Dogwoggle
Medium Expert
Zaoberať sa ochranou planéty
Veď nemáš to jedno kedy príde Apokalypsa? Ja sa naňu vlastne aj teším:))) V tedy príde Ježiš aj s veškerov mocou a satan v ten deň zomrie a tí čo uverili pôjdu k hospodinovy, čo je na tom zlé? Smrť až tak nebolí ak človek prekoná strach. Raz som mal jeden sen a v tom sne som bol v neby, bol som so svojím Pánom a to bolo to najkrajšie nepredstaviteľná radosť sužovala moje srdce, tak prečo tam neísť a niakymi márnymi "procedúrami" zdlžovať tento život, keď ten daľší je nepredstaviteľne krásny. Ale pochopí to iba ten čo nieje z tohto sveta
Teším sa domov:)
Ja vám môžem úprimne vyznať, že mňa sa Boh dotkol a naplnil ma duchom svätým a preto píšem tak ako píšem, myslite si čo chcete, ja chcem byť blázon pre Pána Ježiša Krista, lebo ja ho milujem a nič ma v tom nezastavý!
Ja vám môžem úprimne vyznať, že mňa sa Boh dotkol a naplnil ma duchom svätým a preto píšem tak ako píšem, myslite si čo chcete, ja chcem byť blázon pre Pána Ježiša Krista, lebo ja ho milujem a nič ma v tom nezastavý!
Musím skonštatovať, že máš riadne vymytý mozog.
Ku akej sekte patríš ?
Ku akej sekte patríš ?
ľudia, on si z nás URČITE robí srandu. veď toto normálny a príčetný človek nedokáže myslieť vážne...
či...?
či...?