Blikajuce LCD

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Blikajuce LCD

Príspevok od používateľa brm »

Bol som u jednej známej zapájať nový počítač... a mám problém s blikajúcim monitorom. Po spustení PC je obraz v pohode, aj počas nabiehania operačného systému, avšak keď nabehne plocha a obrazovka sa prepne na defaultné rozlíšenie, obrazovka začne jemne preblikávať. V podstate to robí pri každom rozlíšení, ak je frekvencia nastavená na 60Hz.. aj pri tom defaultnom 1366x768@60Hz podľa špecifikácie monitora. Aby to neblikalo, musím znížiť rozlíšenie a prepnúť frekvenciu na 75Hz.. avšak v tomto prípade je obrazovka jemne rozmazaná, písmo nie je také čisté. V čom môže byť problém?

Jedná sa o PC s Intel Atom, je tam nejaká doska od Gigabyte, čiže integrovaná grafika.... a monitor je AOC, myslím tento. Celé je to zapojené cez analógové D-sub (základná doska myslím nemá podporu DVI), operačný systém je XP SP3.

V čom môže byť problém? Napadlo ma ovládač, avšak ten tam je aktuálny. Skúsil som nahodiť aj ovládač od LCD, avšak stále to isté. Akosi mi dochádzajú nápady... a mám aj trochu strach, že ma známa podozrieva z poškodenia LCD, bo keď som montoval podstavec, trochu sa mi vyšmykol, ale chytil som ho vo vzduchu, takže žiadny náraz neutrpel. A vraj ho predtým mala zapojený na inom mieste a tam všetko fungovalo.

Ešte raz by som mal ísť k nej... chcem ešte vyskúšať zapojiť LCD do inej zásuvky, skúsiť vymeniť Dsub kábel, pohľadať iný ovládač na grafiku..... avšak neviem, či niečo pomôže. Máte ešte nejaké tipy na riešenie???

:new04:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Re: Blikajuce LCD

Príspevok od používateľa p4ra »

Hm, z toho co som si precital to vyzera, ze si spravil vsetko dobre. Obavam sa, ze si mohol nejako monitor poskodit pri tom vysmyknuti. Zober svoj laptop, ak mas a skus do neho zapojit to LCD, ze ako sa bude spravat.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Heh.. zhodou okolností som práve dostal vo firme nové LCD... a zistil som, že keď dám tlačiť nejaký dokument, aj na tom novom LCD mi začne presne tak isto preblikávať LCD... tlačiareň a LCD sú zapojené v rovnakej zásuvke. Z toho mi vyšlo, že to blikanie spôsobuje zlá elektrika.... a mal som naozaj pravdu. Keď som k nej dnes prišiel, ako prvé som prehodil zapojenie LCD do druhej zásuvky... a zrazu všetko ide ako má. Čiže problém vyriešený... som šťastný jak nikdy.... a za odmenu som dostal takú sladkú pusu...... hmmmm!

:)
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

ak mozem aj ja trosku pokecat tak mne toto robila televizna karta :D ale ked ti to robila zasuvka tak mas problem vyrieseny
Napísať odpoveď