Windows a legálnosť

Informácie o software, ankety...
Distractor
Novice
Novice

Windows a legálnosť

Príspevok od používateľa Distractor »

Zdravím. Dlhšiu dobu mi táto otázka beha hlavou. Doma mám originálnu Vistu a napalenú 7čku. Práve mám nasadenú Vistu. Neviem čo sa mi viac oplatí. Či legal vista alebo napálena 7čka. A tu je ešte otázočka. Hrozí mi nejaka realná hrozba, keď používam ilegálny windows(myslím v tom zmysle, že mi môžu dať nejakú pokutu)? Oplatí sa dať windows 7 aj keď je nelegálny? Ďakujem za vaše rady a odpovede vopred.
Mmartin
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Windows a legálnosť

Príspevok od používateľa Mmartin »

Pokial viem, nie je zakazane to stahovat, ale predavat (mozno sa mylim, je to tak s mp3kami a filmami).
Ja osobne mam nelegalne W7 x64 Ultimate, a v pohode vsetko ide, aktualizacie, vsetko :)
Takze sa nemas coho bat, a ked pises, ze mas vistu, hned to preinstaluj! :smt078
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Ja by som to povedal inak: Na túto otázku ti nie je možné odpovedať, lebo by to bolo nabádanie na používanie nelegálneho software-u (Pravidlo osem) :lol:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

BX: Ciastocne :)
Ja to poviem inak - pri legalnom systeme mozes pokojne zapnut automaticke aktualizacie (najbezpecnejsie nastavenie) a nemusis sa o nic starat. Ked mas nelegalny system, tak ti chvilu moze fungovat, ale ak budes mat zapnute automaticke aktualizacie, tak moze vyjst nejaka, ktora si overi, ze system nie je legalny a bude ti zneprijemnovat pouzitie, ty podom budes musiet hladat sposob ako to odstranit.
A na zaver - dlho som pouzival Vistu, dlho pouzivam 7 a mozem s pokojnym svedomim konstatovat, ze 7ka je pre bezneho uzivatela to iste ako Vista a jediny vyrazny rozdiel je v liste, kde mas v 7ke iba velke ikony, cize na tvojom mieste by som ostal pri Viste a pripadne pozhanal nejaky mod na tu listu :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

GothaR - ale tá lišta sa dá nastaviť...to je už problém užívateľa, keď to nevie...mne sa 7 a Vista líšili iba v tom, že 7 má Aero...

Spoteny programator - sťahovať sa to síce môže ale nie z torrentov, lebo tam aj zdielaš. Ale inštalovať sa to nesmie, pretože nainštalovaním porušíš EULA, resp. aktivovaním systému nekorektnou cestou. Takže Win si môžeš aj nainštalovať legálne, ale do 30 dní si ho musíš aj kúpiť. Ja som to tak spravil. Najprv som si stiahol z warezu Win, nainštaloval, vyskúšal či všetko funguje ako má, a potom som si ho kúpil a aktivoval. U filmov a hudby žiadna EULA nieje, takže nieje čo porušiť.
Mmartin
Guru
Guru

Tak dik za opravu :)
Ale ako vravim, nemaju to v podstate ako zistit, leda ze by pozerali ipcky v torentoch, preto stahujem len overeje torrenty a NIKDY neuploadujem, len stahuje :)
Deefler
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Deefler »

Akože, mne to ide s funkčnosťou dobre aj u 7čky aj u Visty. Len u Visty ma dosť žerie, že využíva viac RAM ako 7čka a ide hrozne pomaly.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

GothaR, nechcel mi seriozne povedat, ze Windows Vista a Windows 7 su to iste? (Ak pominieme design.)
Daedalus
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Daedalus »

grim: aj vista aj 7 ma aero to iste
Rozdiel okrem usporiadania par veci, je hlavne vo sviznosti. Je pravda ze 7ka je len prekopana vista, jadro je to iste. Book som kupoval s Vistou + sp1, a zrala hodne ram a vliekla sa. 7ku som uz nahodil niekedy v maji 2009 hned ako uvolnili rc1, a rovno som ostal pri nej. 7ka je hodne sviznejsia, a menej zere ram. Pre zakladatela temy, chod do 7ky uz len koli sviznosti, co je podla mna velmi podstatne. Ostatne pre a proti presne ako pisal gothar, hlavne tie updaty.
Distractor
Novice
Novice

No už som nahodil 7čku, aj zo toho dôvodu, ze mi blbne wi-fi. Teraz ma napadla otázka. Možno by som uvažoval nad kúpou 7čky. Oplatí sa to? A ak hej, aká verzia? Nebude, tu nejaké obdobie, kedy dajú nejaké zľavy?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Distractor, z toho, ake otazky pokladas, a na ake veci sa pytas usudzujem, ze nie si pokrocily uzivatel, preto si myslim, ze pre teba bude uplne postacovat Windows 7 Home Edition. Kedze uz student davno nie som, ale viem, ze existovali nejake studentske verzie so zlavami. Ked mas moznost, skus sa poohliadnut po tom. Pripadne teraz nejaka Vianocne akcie.
Gothar
Moderátor
Moderátor

p4ra napísal:GothaR, nechcel mi seriozne povedat, ze Windows Vista a Windows 7 su to iste? (Ak pominieme design.)
Napisal som ze z pohladu bezneho uzivatela :) Ja to vidim tiez tak, na pocitaci s 2 GB RAM to podla mna bezi rovnako rychlo a 2GB je dnes uz standard. Ak by som mal na vyber medzi legalnou Vistou a cracknutou 7kou, tak beriem Vistu. S ovladacmi uz davno nie je problem, BSOD som tam nikdy nemal, cize u mna ziadny rozdiel. Na 7ke som si akurat oblubil tu listu s velkymi ikonami, to je velmi dobry napad. Ale o tom tato tema nema byt, autor sa pytal na vyhody a nevyhody legalneho/nelegalneho systemu, debata o tom ci je 7 to iste ako Vista patri inam.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Tak tak..v dnesnej dobe tych par euro za legalny nieje vela vyhodit (nevravim pre studenta). taktiez som bol dlhu dobu uzivatelom nelegalneho XP a sice slo v pohode, ale casom bac, uz bolo nelegalne..Keby som si zakazal na 7micke aktualizacie, tak to by nebolo moc rozumne riesenie..Dier tam sprvu bol dost statocne..
Nastastie pouzivam firemnu 7micku Enterprise a nemusim sa starat o nelegalne zalezitosti..Pekne fici vsetko ako ma..
Nemat ju, tak si ju proste kupim..8micka tak ci tak vyjde az za dva ci tri roky, takze investicia je to dobra..
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Dobre zaktualizovaná Vista x64 = Seven Ultimate x64, s tým rozdielom že papá cca o giga a pol ramky viac, možno len giga. To je všetko.
Gothar
Moderátor
Moderátor

No mne brala Vista Business 64b cca 1 GB, rovnako ako 7 Professional 64b :)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Pre niekoho aj 0,5GB moze byt vela. :) Odladenost a stabilita taktiez ide v prospech Windows 7.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ci Vista alebo Win7, oba zeru priblizne nieco okolo 1GB RAM. Kde nabral uplink giga a pol viac, to je asi pre vsetkych zahada.
Distractor
Novice
Novice

Takže kúpiť Windows 7 alebo dať si Vistu?
Mmartin
Guru
Guru

Tak pockaj, teraz si uplne zmenil otazku... Ked kupene, tak W7, ak nelegalne, tak W7 :) :), aspon u mna to tak je.
Distractor
Novice
Novice

Nie ja mám na mysli túto otázku. Gothar napísal, že by volil radšej legálnu Vistu. A tu spočíva moja otázka. Či má potom zmysel kupovať si Windows 7, keď mám Vistu?
Napísať odpoveď