Vyvoj vztahu

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vyvoj vztahu

Príspevok od používateľa Holubar »

Zaujima ma, aky mate nazor na vyvoj vztahu po sexualnej stranke. Konkretne ten cas, aky si myslite, ze by mal uplynut od zaciatku az po prve sexualne zazitky. Ci je podla vas normalne, ked na to partneri pomyslaju uz po niekolkych tyzdnoch, alebo ci by mali pockat ovela dlhsie, kym sa dokonale spoznaju po inych strankach. Vase skusenosti, postrehy...Zaujimaju ma hlavne nazory ludi so skusenostami, poucky z teorie si vie najst hadam kazdy...Dakujem.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Vyvoj vztahu

Príspevok od používateľa jin »

Holubar napísal:Zaujima ma, aky mate nazor na vyvoj vztahu po sexualnej stranke. Konkretne ten cas, aky si myslite, ze by mal uplynut od zaciatku az po prve sexualne zazitky. Ci je podla vas normalne, ked na to partneri pomyslaju uz po niekolkych tyzdnoch, alebo ci by mali pockat ovela dlhsie, kym sa dokonale spoznaju po inych strankach. Vase skusenosti, postrehy...Zaujimaju ma hlavne nazory ludi so skusenostami, nie "onanistov", co o tom len snivaju...Dakujem.
V prvom rade záleží, na veku a na tom, akú víziu vzťahu majú obaja partneri. No sexualny styk dokáže vo vzťahu mnohé pokaziť, čiže som zástancom metódy - radšej sa najprv dokonale spoznať až pootm to preniesť aj do fyzickej sféry. Na sex. styk už po niekoľkých týždňoch väčšinou pomýšľajú mladí, ktorí od vzťahu veľa nečakajú a ani do neho nejdú s dlhodobejšou víziou.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Takze myslis, ze mlady par (22-23) by mal napr. rok pockat a vydrzat bez sexu, aby si overili, ze sa maju naozaj radi?
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

jin napísal:V prvom rade záleží, na veku a na tom, akú víziu vzťahu majú obaja partneri. No sexualny styk dokáže vo vzťahu mnohé pokaziť, čiže som zástancom metódy - radšej sa najprv dokonale spoznať až pootm to preniesť aj do fyzickej sféry. Na sex. styk už po niekoľkých týždňoch väčšinou pomýšľajú mladí, ktorí od vzťahu veľa nečakajú a ani do neho nejdú s dlhodobejšou víziou.
Ja teda nepoznám prípad kedy by sex pokazil vzťah, resp. pokazil sex vzťah tým,že by bol predčasný. Ďalšia vec, podla mňa,dokonale sa poznať znamená poznať sa aj po tejto stránke, predsa len je to asi najintimnejšia záležitosť dvoch ľudí.
Ja pomýšlam na sex už pri prvom rande,ba dokonca už pri pozvaní na rande a je to prirodzené, som chlap, baba ktorú pozývam sa mi páči a určite ma priťahuje, veď preto sa s ňou chcem stretnúť, ziskať si ju,dostať ju a pritom som neni žiadny povrchný blbec a vzťahy berem vážne.
Holubar napísal:Takze myslis, ze mlady par (22-23) by mal napr. rok pockat a vydrzat bez sexu, aby si overili, ze sa maju naozaj radi?
Rok? No to v žiadnom prípade! na to nech milé slečny veľmi rýchlo zabudnú. A čo ak sa dovtedy rozídeme? To by som sa s ňou ani len nevyspal? Tak to nehrozí!
Neviem kedy presne to bolo ale nejako hneď na začiatku vzťahu som mal so svojou holkou debatu o prvom sexe a čosi padlo,že po 3 mesiacoch. Ja som sa len zasmial a povedal jej že to určite, to nehrozí. Že ja 3 mesiace nebudem čakať a ona sa len zasmiala a po dvoch mesiacoch sme sa spolu 1x vyspali aj to sme chceli obaja skorej, len proste vždy nám to nejak nevyšlo a vôbec nemám pocit, že by sa tým sexom niečo pokazilo, práve naopak, zblížilo nás to ešte viacej, než predtým.
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

rok je rozhodne vela...
zase na prvom rande sa mi to tiez nezda Te-wei...
podla mna normalka je tak neco okolo mesiaca...
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

SatchBoogie napísal:rok je rozhodne vela...
zase na prvom rande sa mi to tiez nezda Te-wei...
podla mna normalka je tak neco okolo mesiaca...
Ja písal,že na sex pomýšlam už pri prvom rande...
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

Te-wei napísal:Ja písal,že na sex pomýšlam už pri prvom rande...
tak pomyslam....to zrejme kazdy... :D

vyznelo to skratka inak
Grosay
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grosay »

No mozu sa pokusit cakat dlhsie, ale ci to vydrzia? hmm... Je jasne, ze ked sa velmi pritahujete, tak to sotva dlho vydrzite. Aj ja som si vravel, ze budem cakat... NEDALO SA!!! A vlastne naco aj? Ked to chcete obaja a ste si isti, ze nejde iba o kratkodoby sexualny ulet, tak kludne do toho!
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Te-wei napísal:Ja teda nepoznám prípad kedy by sex pokazil vzťah, resp. pokazil sex vzťah tým,že by bol predčasný. Ďalšia vec, podla mňa,dokonale sa poznať znamená poznať sa aj po tejto stránke, predsa len je to asi najintimnejšia záležitosť dvoch ľudí.
Ja pomýšlam na sex už pri prvom rande,ba dokonca už pri pozvaní na rande a je to prirodzené, som chlap, baba ktorú pozývam sa mi páči a určite ma priťahuje, veď preto sa s ňou chcem stretnúť, ziskať si ju,dostať ju a pritom som neni žiadny povrchný blbec a vzťahy berem vážne.
No ja taký vzťah poznám. Unáhlili sa a holka sa zľakla. Skončilo to zo dňa na deň. Prvé rande? A kto na to pri ňom nepomýšľa? :P Jasné, že je to prirodzené, iba hovorím, že v týchto veciach som opatrnejší.
Holubar: Rok je veľa!
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Ak niekoho zaujima moj nazor, ja sa s tym nikdy neponahlam, imho je to milovanie krajsie ked si partneri uplne doveruju a perfektne sa poznaju, mal som aj taky zazitok ze po mesiaci a mal som pocit akoby som bol v posteli s neznamou cudzou osobou :?
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Určite to záleží od veku a od skúseností. Keď je to pre oboch prvý vážny vzťah a dovtedy s nikým nespali, tak zrejme čakajú dlhšie a všetko spoznávajú postupne a pomaličky. Môže to trvať pol roka i viac.
Keď už majú obaja nejaké skúsenosti a na veci sa pozerajú inak, tak to rozhodne nemusí trvať dlho. Samozrejme, že skočiť na vec na druhom rande nie je asi ideál, ale ak už majú obaja pocit, že sa dostatočne poznajú, majú sa radi a vyhovujú si, tak to záleží len na nich, kedy sa cítia na sex pripravení. Je to podľa mňa strašne individuálne, ale vo všeobecnosti by som povedala, že s narastajúcim vekom klesá dĺžka času do prvého spoločného sexu.
mi-chau
Darca
Darca

zuzkazuzka napísal:... ale vo všeobecnosti by som povedala, že s narastajúcim vekom klesá dĺžka času do prvého spoločného sexu.
no neviem :? skor je to sinusoida, vezmi si dnesne strnastky patnastky, potom hop na 19tky (aspon co zo sukromnych pozorovani viem) a teraz take 24ky... vyjde ti tyzden-rok-3minuty :wink: (trochu som to zvelicil ale ide o pointu)
//zuzkazuzka : to potom ano, to uz je nieco ine
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

mi-chau napísal:no neviem :? skor je to sinusoida, vezmi si dnesne strnastky patnastky, potom hop na 19tky (aspon co zo sukromnych pozorovani viem) a teraz take 24ky... vyjde ti tyzden-rok-3minuty :wink: (trochu som to zvelicil ale ide o pointu)
No, s tým vekom sme sa rochu nepochopili... určite by som tu nečlenila 14 a 19 ročných ľudí... to sú všetko mladí ľudia, ktorí v oblasti vzťahov stále ešte zbierajú skúsenosti. Skôr som mala na mysli prístup napr. ľudí okolo 20, v porovnaní s 30-40. ročnými, ktorí tých skúseností majú pravdepodobne už viac.
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

to samozrejme zalezi od kazdeho z nas a nie iba od veku pretoze moze byt par 18rocnych ktori chcu nieco seriozne a naopak par rovnako starych ktori si takto iba zabezpecia pravidelny prisun sexu... rozumna doba je minimalne ten mesiac... sice kazdy z nas (teda ja rozhodne hej :) ) mysli na sex uz na prvom rande ale tak z baby ktora by sa so mnou vyspala po tyzdni by som nemal velmi dobry pocit a rovnako by som nechcel nejaku mnisku ktora by chcela cakat do svatby... :wink:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

zuzkazuzka, pochopil som ako to myslis, ale myslim si, ze v tomto pripade sa nejedna o skusenosti. 30-40 rocnemu sa rozpadol viac ako desat rocny vztah a po 10 rokoch ide o5 randit. a popri tom ide randit 19 rocny metrosexual 12 krat v roku a pravdepodobne iba za jedinym cielom :idea:
podla mna to je individualne. ved to viete posudit aj vy sami na sebe. neverim tomu, ze ti z vas co prezili viac vztahov, cakali, alebo nechali cakat vzdy rovnako dlhy (kratky) cas. :idea:
btw: najdlhsie som cakal 8 mesiacov. to, ale bolo pravdepodobne sposobene vyssim vekovym rozdielom (6+).
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

rok? to nehrozi, rok je v zivote prilis dlha doba aby som cakal na tak beznu sucast zivota a vztahu, ako je sex. navyse, vztah bez sexu... si dost dobre neviem predstavit ako plnohodnotny vztah, len ako lepsie kamaratstvo, s pridanim par prvkov.
vysvetlim - uvodna faza spoznavania sa, spolocne zazitky, potom sex a nasledne sa to moze a ma sancu rozvinut dalej - pretoze hlboky vztah vytvaraju spolocne situacie a ich riesenie, socialne vazby(spoznanie okolia oboch ludi a pod) a nie cakanie na nieco, co bude neskor.
nie sme v 19.storoci a tvrdom presadzovani sexu po svatbe a dovtedy viest "vztah" ako bezne stretavanie sa dvoch ludi. nato mame dnes kamaratov, partiu a pod.
dufam, ze to bolo zrozumitelne:)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Enter, áno je to napísané zrozumiteľne :D
Stotožňujem sa s tým čo si napísal, no stále si treba uvedomiť, že ak to vyhovuje tebe, mne, jemu či jej, nemusí to vyhovovať ostatným.
Každý pár je individuálny, čiže v každom páre sú iné spôsoby. Niekomu vyhovuje čakať rok, niekomu aj tri.
Ja takto "postihnutý" vďaka Bohu nie som, no poznám také páriky.
Totižto ak sú takto spokojný, tak prečo nie?
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

pani suhlasim s vami a tiez nastastie nepratrim do skupiny ludi ktori ochotne pockaju aj rok-dva :) ale moze sa stat ze nastane tento problem u jedneho z paru (castejsie su to zeny) a to je potom dost zle... totiz ked bab nechce sex ale vztah a nevie pochopit ze sex je len rozvinutim plnohodnotneho vztahu... a keby ju chlap poslal kvoli tomu kadelahsie tak z toho aj tak nakoniec vyjde ako najvacsia svina ze sa s nou rozisiel ´len kvoli tomu ze mu nechcela dat´ :roll:
KipJames
Light Expert
Light Expert

Re:

Príspevok od používateľa KipJames »

zuzkazuzka napísal:Keď je to pre oboch prvý vážny vzťah a dovtedy s nikým nespali, tak zrejme čakajú dlhšie a všetko spoznávajú postupne a pomaličky.
u mňa to boli 4 dni... ale je lepšie si počkať aspoň mesiac
mi-chau
Darca
Darca

Re: Vyvoj vztahu

Pretiahnes zenu skor ako si mrknes aku staru temu ozivujes? bejk..
Zamknuté