Ako sa da vytvorit vlastny hosting ?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
zatokar
Novice
Novice

Ako sa da vytvorit vlastny hosting ?

Príspevok od používateľa zatokar »

Caute ... neviem ci som temu nazval spravne neviem to inak bez opisu vysvetlit co by som vlastne potreboval ... Takze nevedel by mi niekto pomoct kde zacat a co potrebujem nato aby som mohol urobit zo svojho PC server pre ostatnych ludi dobry priklad je rapidshare cize upload server. Alebo iny server pre ine potreby ludi kt. hladaju miesto na internete kde mozu ulozit svoje data popriopade ponukat webstranky s vlastnym hostingom alebo ja neviem co este ... Dakujem za skore info.
Mmartin
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Ako sa da vytvorit vlastny hosting ?

Príspevok od používateľa Mmartin »

Potrebujes verejnu IP, dostatok priestoru na disku, nejake user-friendly prevedenie (teda webovy skript na upload), a aspon 1GBiT linku, aby sa dalo pohodlne tahat aj uploadovat.
Ing. Gandalf
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Ing. Gandalf »

Internet s verejnou IP adresou a vysokym uploadom bez FUP. Potom zalezi na tom, ake sluzby chces a pre kolko ludi. Ak len pre znamych (nizka vytazenost), asi by som tam dal linux (debian/ubuntu) + lamp + ftp server. Ak to bude vytazene, treba poriadny stroj...
zatokar
Novice
Novice

Vdaka za tak skore odpovede no linux mam nainstalovany no len s nim moc neviem narabat ale dajme tomu ze viem + dajme tomu ze mam poriadnu masinu s dobrym HDD problem by uz len bol s verejnou IP ale moj poskytovatel ma v ponuke transformaciu z takej aku mam na verejnu cize neje problem a dalej s tou rychlostou mam najrychlejsi aky mozem tu kde byvam mat a to je 2-6 mb upload a download zaroven to je nakych 25k mbitov/s myslim a ten script na uploadovanie myslim ze by som zohnal ja len nechapem ako to len tak urobit prostee jak zacat ... instalovat neco alebo ako ?:/
Mmartin
Guru
Guru

No v prvom rade si pod linuxom nainstaluj LAMP (linux apache + mysql + php)
zatokar
Novice
Novice

Vdaka no najprv by som to rad vyskusal vo windowse cize wamp j ? tak to nebude problem a dalej ?:D
Mmartin
Guru
Guru

no, stiahni si xampp, sprav si ten upload script, a uz ti staci len zohnat verejnu IP, ked vravis, ze disk, linku a stroj mas dobry...
zatokar
Novice
Novice

hmm co myslis pod slovom linka ? a ked mam upload 20k kbit/s to staci ci asi ne ?:/
Mmartin
Guru
Guru

Pokial to nebude tak vyuzivane ako rapidshare, teda to vyuzije len par ludi par krat za den, tak snad ano :)

//autoeditácia príspevku (03.12.10, 16:52)
pod pojmom linka myslim internet, resp optiku.. Pokial mas 1Gb hore aj dole, tak je to optimalne na obycajne game/web hostingy, ale co sa tyka download serverov, tak by som mozno trocha pridal.
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Radšej tu daj nejaký screen, napr. z speedtest.net, aby sme vedeli reálne hodnoty tvojho pripojenia.

V každom prípade, ak neovládaš ani základné pojmy a konfiguráciu, je viac ako pravdepodobné, že ti takéto veľkolepé plány veľmi skoro padnú. Je dobré, že by si sa chcel niečo nové naučiť, no určite by som nezačínal rovno s poskytovaním webhostingu.
Mmartin
Guru
Guru

filehostingu, nie webhostingu :)
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

...kde mozu ulozit svoje data popriopade ponukat webstranky s vlastnym hostingom alebo ja neviem co este...
Mmartin
Guru
Guru

Tak pardon potom, moja chyba :)
Ja som cital, ze chce nieco typu rapidshare :)
c-ice
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa c-ice »

windows + XAMPP + niekto tu urobil CMSko na toto vid. http://www.hojko.com/post1471849.html#p1471849 + v xamppe ked to budeš chciet tak asi treba povolit pristup zvonku niesom si isty na lokalnej to bezi normalne ... mozno ak si za routrom este forward

pre webhosting by si musel asi trocha prepracovanejši system mat vytvaranie subdomen a tak ... to uz by si mal skôr na linuxe riešit ale nemyslim si ze spojazdnit to na nejakej vyššej urovni bude lahke ...
lama2d
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lama2d »

Poprípade namiesto XAMPP odporúčam VertrigoServ. Nedávno obnovili projekt ktorý už zapadal prachom, dokonca sa pracuje na 3 verzii :).
http://vertrigo.sourceforge.net/
zatokar
Novice
Novice

dik moc za odpovede no a poviem vam ... v php niesom ziadny sampion viem tak akurat mozno prihlasovaci system urobit bez problemov ... inak nic take ako prehladavanie databazy atd to neviem ucil som sa to kratko kedze ja som skor na c++/pascal a tak ... ja som cer router a uz v minulosti som mal problem s portami atd tak neviem a nemusi to byt zatial nic velke hlavne by som sa chcel priucit a vyskusat si to mozno casom ... ale vdaka ... hoci je to stale len ako predstava v mojej hlave toto vsetko .. :/ este neco som chcel ale zabudol som ... tak keby ma napadlo dopisem

//autoeditácia príspevku (03 Dec 2010, 20:05)
no tak tu je ta rychlost netu ale poviem vam to tak .. teraz je strasne mala nechapem koli comu ... ked som preinstaloval windows mal som 4-6 mb/s download a teraz po 1 mesiaci mam toto ... nerozumiem co to akoze ovplyvnuje ... ci som neco stahol skodlive alebo jak ... :/ tak tu to je :

Kód: Vybrať všetko

http://www.merac.sk/rs/2010483943.png
nedali sa pouzit img zatvorky nwm preco neva ... kliknite
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

ked chces miesto na weby pre svojich znamych tak im odporuc nejake freehostingy napr. endora.cz , lebo ked to nejako spojazdnis na tvojom pc tak im stranka nepojde ked ho vypnes :) a na svojom PC mozes vyuzit funkciu Opera Unite (webhosting z tvojho PC) ak mas operu nemusis nic instalovat
zatokar
Novice
Novice

za to opera unite dik som zvedavy ci to pojde a posluzi tak jak ma a ja hovorim ... nemsui to byt pre weby ja viem ze existuje 1000 ale ja chcem urobit hosting podobny ulozto/upnito/rapidshare atd chapes ... viem ze nato treba masinu co bdue bezat furt, vysoky upload, vysoku kapacitu harddisku ale to je asi vsetk oco viem preto som chcel ze kde zacat skusim tu operu ... dik
pipiak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pipiak »

A hostingov typu ulozto je malo ?
Zriad si ftp server a mas pokoj...
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

kde zacat? asi by som sa popozeral po nejakych weboch kde prenajimaju serveri, ktore su ulozene v serverovni s vysokym pripojenim, su dostatocne kvalitne hardwarovo a maju vysoku kapacitu, filehostingy typu uloz.to, upnito.sk, rapidshare.com vlastnia takychto serverov niekolko nie len jeden, avsak ked to chces pre svojich znamych postaci aj jeden, ceny sa pohybuju myslim nieco cez 20-30€ na mesiac, vyhodou je ze sa ti o server stara spolocnost a ty si ho uz len riadis,
btw to opera unite pouzivaj max. na tie stranky, ked som to testoval a kamos odomna tahal nieco cez 500mb a povolil som mu plnu rychlost tak mi zamrzol komp, sice je pravda ze nemam ziadne delo.
a filehostingov ako je rapidshare by som ti vedel vymenovat aj 100 a to neprehanam..
Napísať odpoveď