Certifikat od vyfuku
Certifikat od vyfuku
Neviete mi proadit, kde by som mohol najst certifikat od vyfuku ? Kupil som UNI tlmic a chcem mat aspon nejaky papier v ruke ked ma zastavia zeleni... Pripadne ak by niekto bol ochotny mi naskenovat svoj by som bol rad...
Re: Certifikat od vyfuku
to pytaju? ja mam Flush od kupy, aj trci pomerne dost, ale cajti este nepytali nikdy ziadny papier nan
Tak nemusia ale pre istotu chcem mat aspon daco v ruke kedze koncovka je dost napadne umiestnena priecne namiesto narazniku...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
spravni tuzer na vsecky ty certifYkatI zvysoka sere pYco ! ! ! 
tak vidis... ja nesom tuzer a auto staviam tak aby som vedel pri kontrole nejak vykluckovat... bohuzial pri kupe som sa zabudol spytat ci aj na tento tlmic je certifikat kedze povodne som mal brat iny s certifikatom ale nebol skladom
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
pri umiestneni priecne miesto narazniku ti nepomoze ani svatena voda
aj vyfuk, keby bol zrovna so vsetkymi nalezitostami, musi byt namotnovany spravne a nemoze si hocijaky lojzo vymyslet, ze si ho da trebars miesto narazniku, miesto C stlpiku, na strechu a podobne
... pozri sa co sa robilo tak rok spatky v CR - brali sa offroadakom (udajne) noty od aut, ktore mali vyfuk vyvedeny do komina, miesto pod auto 
a pochval sa fotkou, hned uvidime ci si tuzer
(( o com z dovodu UNI koncovky NEPOCHYBUJEM ! ! ! ))
... a navyse si to zas ty, co si chcel diferak zvarat a ani si nevedel preco
takze ja mam jasno a druhymi sancami zrovna neplytvam 
a pochval sa fotkou, hned uvidime ci si tuzer
... a navyse si to zas ty, co si chcel diferak zvarat a ani si nevedel preco
O umiestneni vyfuku nejednam, mna zaujima certifikat nic viac cize cela tato debata je OFFTOPIC
fotku dam az dokoncim zvody ktore momentalne vyrabam... cize tak do tyzdna, medzitym sa mozes ty pochvalit s tvojimi "vytvormi" ked si taky skuseny tuner...
fotku dam az dokoncim zvody ktore momentalne vyrabam... cize tak do tyzdna, medzitym sa mozes ty pochvalit s tvojimi "vytvormi" ked si taky skuseny tuner...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
tuzerstvom pohrdam a na poriadny tuning nemam spravne železo a prachy, takze sa neni cim chvalit
ja dokazem akceptovat, ze bezna plečka, akych je na cestach milion nikdy nebude sportove auto, preto ma nejake tuzingy neberu 
vies si inak predstavit ten prinos zvodov, ktore navrhne a dokonca este aj vyrobi (rozumiem povarí) niekto ako ty ?! ja ti to prezradim, prinajlepsom uplne nulovy, ale velmi pravdepodobne negativny co sa hlavne odladenia dynamiky spalin tyka
vies si inak predstavit ten prinos zvodov, ktore navrhne a dokonca este aj vyrobi (rozumiem povarí) niekto ako ty ?! ja ti to prezradim, prinajlepsom uplne nulovy, ale velmi pravdepodobne negativny co sa hlavne odladenia dynamiky spalin tyka
Tak v tom pripade nechapem ludi ako ty co neurobia nic vlastne, nic nedokazu nic o tom nevedia, vedia len kritizovat druhych...
a len aby si vedel, ja viem o PRAKTICKEJ - nie teoretickej konstrukcii zvodov tolko ze tebe sa len snivat moze o tom...
(ak si myslis ze zvanim, presne ti opisem preco a ako som konstruoval svoje zvody ktore teraz vyrabam)
a len aby si vedel, ja viem o PRAKTICKEJ - nie teoretickej konstrukcii zvodov tolko ze tebe sa len snivat moze o tom...
(ak si myslis ze zvanim, presne ti opisem preco a ako som konstruoval svoje zvody ktore teraz vyrabam)
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
no pod od toho, skus ma presvedcit, lebo po tvojich nedavnych vylevoch nad zavarenim diffu ti nedavam moc sanci

Mne to je uprimne povedane sum a fuk co si o mne myslis ale hlupaka zo seba robit nenecham. Vsetko opisem a pofotim az budu hotove... dovtedy poprosim drzat sa temy...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
temu som ti zodpovedal - certifikat neni a pri takom zaveseni, ake mas ho ani nepotrebujes 
naopak si myslim, ze tema by mala byt rozvijana, kym mam na to naladu
... uved aspon akusi motivaciu, kratky opis technickeho problemu, ktory ta priviedol k napadu povarit si z lesenarskych trubek vlastne zupašportowe zwody

vies preco o tebe pochybujem ? ... pocul si niekedy o pojme ladeny zvod ? vies aky je to ladeny zvod ? vies ze to niesu iba pozvarane nerezove plechy naohybane casto v naprvy pohlad nezmyselnych uhloch ? ... pocul si niekedy o vyzkmume prudenia spalin a alchymii okolo toho ? vies trebars aky rozdiel z hladiska turbulentosti prudenia je uz len v povrchovej uprave zvodu ((vnutornej pochopitelne, to ze zvod je navonok chromovany pomoze iba uplnemu stefanovi ))
ty si mozes myslet, aky si strasny frajer, ze si sam zvody povaris ... ale ja ti iba jedno poviem - auto to je cista fyzika (a chemia) a tu neo*ebes
naopak si myslim, ze tema by mala byt rozvijana, kym mam na to naladu
vies preco o tebe pochybujem ? ... pocul si niekedy o pojme ladeny zvod ? vies aky je to ladeny zvod ? vies ze to niesu iba pozvarane nerezove plechy naohybane casto v naprvy pohlad nezmyselnych uhloch ? ... pocul si niekedy o vyzkmume prudenia spalin a alchymii okolo toho ? vies trebars aky rozdiel z hladiska turbulentosti prudenia je uz len v povrchovej uprave zvodu ((vnutornej pochopitelne, to ze zvod je navonok chromovany pomoze iba uplnemu stefanovi ))
ty si mozes myslet, aky si strasny frajer, ze si sam zvody povaris ... ale ja ti iba jedno poviem - auto to je cista fyzika (a chemia) a tu neo*ebes
Kratky opis technickeho problemu:
Kupil som si koncovku s nizkou restrikciou ktoru potrebujem na 1.8T ktory neskor pojde do auta. Idealne riesenie by samozrejme bolo nepouzit vyfuk ziadny ale to z hladiska hladiny hluku neprichadza do uvahy. Kym vsak tento motor implantujem tak koncovku vyskusam na tom ktory mam teraz. Prakticky som nechal povodnu 3-2 cast, z dovodov jednak financnych, a posuvanie krutiacehu momentu vyssie by mi neprinieslo uzitok kedze nemam sportovu vacku. Celkova konstrukcia zvodom je riesena odrezanim povodneho tlmica a namiesto neho navarena trubka s vnutornym priemerom 6cm, spojenie 2-1 nieje konstrukcne dolezite z hladiska poloha/vykonova charakteristika takze som to neriesil. Tato trubka je v spojeni s koncovym tlmicom trosku dlhsia nez podovny tlmic s potrubim takze som dosiahol posunutie maximalneho vykonu o par stovak otacok vyssie. V spojeni s upravenym nasavacim potrubim a hlavou mi to prinesie par konikov naviac.
A nemusis sa bat, o navrhovani konstrukcie zvodov z hladiska dlzky, tvaru vzhladom k harmonickym stretom vyfukovych plynov podla otvarania ventilov mam sajnu...
Kupil som si koncovku s nizkou restrikciou ktoru potrebujem na 1.8T ktory neskor pojde do auta. Idealne riesenie by samozrejme bolo nepouzit vyfuk ziadny ale to z hladiska hladiny hluku neprichadza do uvahy. Kym vsak tento motor implantujem tak koncovku vyskusam na tom ktory mam teraz. Prakticky som nechal povodnu 3-2 cast, z dovodov jednak financnych, a posuvanie krutiacehu momentu vyssie by mi neprinieslo uzitok kedze nemam sportovu vacku. Celkova konstrukcia zvodom je riesena odrezanim povodneho tlmica a namiesto neho navarena trubka s vnutornym priemerom 6cm, spojenie 2-1 nieje konstrukcne dolezite z hladiska poloha/vykonova charakteristika takze som to neriesil. Tato trubka je v spojeni s koncovym tlmicom trosku dlhsia nez podovny tlmic s potrubim takze som dosiahol posunutie maximalneho vykonu o par stovak otacok vyssie. V spojeni s upravenym nasavacim potrubim a hlavou mi to prinesie par konikov naviac.
A nemusis sa bat, o navrhovani konstrukcie zvodov z hladiska dlzky, tvaru vzhladom k harmonickym stretom vyfukovych plynov podla otvarania ventilov mam sajnu...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
tak pekne ... vidim ze cosi o tom nastudovane mas
... ospravedlnujem sa za pochybovanie 
posunutie vykonu vyssie je casto skor iba teoria a prakticky je to zanedbatelne
spominal si zvody - ako zvody si ja predstavujem to co ide od vyfukoveho ventilu dole pod auto, takze hned prva cast vyfuku - tam sa rozhoduje najviac o tom, ci sa s vykonom diat nieco bude, alebo nie ... z toho co si pisal som pochopil, ze chces prave tuto cast vyrobit svoju a novu ... a to by ma zaujimalo z coho a ako, lebo osobne si myslim, ze bez nejakeho exaktneho vypoctu, simulacie, presnej vyroby a odskusania na tom nic neziskas a viac by ti pomohlo prelestit zvody stavajuce
a na akom aute, ze to takto znasilnujes ? ... predpokladam ze to bude nieco od skody, ci VW, ked sa tu spomina 1,8T
posunutie vykonu vyssie je casto skor iba teoria a prakticky je to zanedbatelne
spominal si zvody - ako zvody si ja predstavujem to co ide od vyfukoveho ventilu dole pod auto, takze hned prva cast vyfuku - tam sa rozhoduje najviac o tom, ci sa s vykonom diat nieco bude, alebo nie ... z toho co si pisal som pochopil, ze chces prave tuto cast vyrobit svoju a novu ... a to by ma zaujimalo z coho a ako, lebo osobne si myslim, ze bez nejakeho exaktneho vypoctu, simulacie, presnej vyroby a odskusania na tom nic neziskas a viac by ti pomohlo prelestit zvody stavajuce
a na akom aute, ze to takto znasilnujes ? ... predpokladam ze to bude nieco od skody, ci VW, ked sa tu spomina 1,8T
No ano, ved preto som pisal ze nechavam povodny zvod 3-2 (kedze je to 5 kanalova hlava) lebo v takom stupni uprav v akom je motor teraz sa neoplati vyrabat 3-1 a riesit posuvanie charakteristik krutaku a vykonu. - To je ta cast ktoru myslis ty. Druha cast 2-1 vlastne ani nieje zvod ako taky, ako sucast vyfuku do ktoreho tie dve trubky idu, takze tento tlmic som odrezal a na tie dve trubky som navaril tu 6cm. Prakticky mam teraz vyrobene idealne zvody pre tento motor 3-2-1 kedze budem mat aj krutak vo vacsom spektre otacok a zaroven som odstranil restrikciu ktoru robil povodny vyfuk... Ak by som riesil vyrobu kompletne vlastnych zvodov tak na to mam kupenu mudru knizku kde su vsetky rozmery aj sposoby vyroby pre konkretne toto auto. Sam by som sa do vyroby a navrhu vlastnych urcite nepustal... Inac auto o ktorom pojednavam je skoda 110L.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
no a sme tu ... teraz sa uz bude o tom debatovat tazko ... 110L nepomoze ani svatena voda a kerozin v nadrzi 
tak nejak som dufal, ze to bude aspon 100k Fobia
tak som to konecne pochopil (dufam) - to co ty vyrabas, teda ta lesenarska trubka s priemerom 60 nieje uz zvod - to uz je prvy diel vyfuku samotneho
zvod je to pred tym, ako sa potrubia spajaju (preto sa to vola zvod)
neviem kolko ocakavas ze z toho motora dostanes, ale novy vyfuk s tlmicom nahradenym priamou trubkou ti prida tak jedneho klokana ... zasadnym nedostatkom je to, ze ten motor brzdi sam seba - skor by som zsa zameral najskor na to, aby bol ten motor v uplnom poriadku po mechanickej stranke, to ti prida viac, ako taketo vyfikundace ((prida rozumej tak, ze sa mozno dostanes aj na povodne papierove hodnoty))
tak nejak som dufal, ze to bude aspon 100k Fobia
tak som to konecne pochopil (dufam) - to co ty vyrabas, teda ta lesenarska trubka s priemerom 60 nieje uz zvod - to uz je prvy diel vyfuku samotneho
zvod je to pred tym, ako sa potrubia spajaju (preto sa to vola zvod)
neviem kolko ocakavas ze z toho motora dostanes, ale novy vyfuk s tlmicom nahradenym priamou trubkou ti prida tak jedneho klokana ... zasadnym nedostatkom je to, ze ten motor brzdi sam seba - skor by som zsa zameral najskor na to, aby bol ten motor v uplnom poriadku po mechanickej stranke, to ti prida viac, ako taketo vyfikundace ((prida rozumej tak, ze sa mozno dostanes aj na povodne papierove hodnoty))
Ja beriem ako zvod cast od hlavy motor az po to ked sa vsetky trubky spoja do jednej, niekedy mas zvod z dvoch casti 3-2, 2-1 a niekedy z jednej 3-1. System aky som opisal pouziva napr favorit, kde je taktiez 4-2 a potom 2-1, v tejto casti je umiestnena aj lambda sonda. http://img.skoda-virt.cz/forum_upload/4 ... -10_97.jpg
Ak by si si precital vsetky moje prispevky pozorne, zistis ze od toho motora necakam nic - budem na nom jazdit len kym dnu vopcham ten 1.8T a nasledne budem ladit az ten.
Jo inac motor tam nieje origo, ale 120, vymenil som vsetky tesnenia okrem piestnych kruzkov a ulozeni kluky.
Ak by si si precital vsetky moje prispevky pozorne, zistis ze od toho motora necakam nic - budem na nom jazdit len kym dnu vopcham ten 1.8T a nasledne budem ladit az ten.
Jo inac motor tam nieje origo, ale 120, vymenil som vsetky tesnenia okrem piestnych kruzkov a ulozeni kluky.