router a internet

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
miro285
Amateur
Amateur

router a internet

Príspevok od používateľa miro285 »

Ahoj, potrebujem radu.

Priateľka má magio internet turbo 2. Musel som jej reinštalovať windows, po reinštalácii ale nejde internet cez router. Predtým router fungoval v pohode. Keď mám kábel strčený priamo do PC, net ide, keď ho strčím do routera, už to nejde :-(

Skúšal som už všetko možné, ale router prideľuje stále počítaču ip 192.168.1.4. Na modeme od T-comu bol nastavený rozsah ip adries na 192.168.1.5 - 192.168.1.254, skúsil som ho preto zmeniť na rozsah od 192.168.1.4, ale nič. Takisto som skúsil na počítači nastaviť prideľovanie ip adresy manuálne, opäť nič. Skúsil som aj nový firmware na router, ale tiež nič.

Keby sa našiel niekto ochotný, kto by vedel pomôcť, bol by som vďačný.

Wifi router je konkrétne Asus RT-G32.
Acer01
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: router a internet

Príspevok od používateľa Acer01 »

Skus si nastavenia pozriet tu
http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID=3019
pripadne over aj nastavenia routra,.. zial Asus sa tam nenachadza ale nastavenie a polozky budu take iste na vsetkych routroch...
http://t-com.st.sk/Default.aspx?CatID=1090
sledzo
Novice
Novice

Re: router a internet

Príspevok od používateľa sledzo »

Zdravím. Mám jeden problém. Mám pevné pripojenie na net gayu cez pridelenú IP adresu. Zakúpil som si router asus RT-G32. Prepojil som káble tak ako majú byť a problém je, že internet mi nefunguje. V sieťových pripojeniach mám v PC nastavenú IP, ktorou som sa pripájal doteraz. Na priamo mi to funguje, ale cez router nie. Neviem čo je potrebné urobiť, ako to nakonfigurovať. V manuáli sa píše v podstate len o nastavení bezdrôtového pripojenia. Vie mi niekto poradiť ako to spojazdniť? Dík.
Napísať odpoveď