chcel by som sa spytat ci mi niekto poradii..uz asi posledne 2-3 dni mam hocijake problemy s roznymi aplikaciami vzdy daka ina chyba alebo sa ani nedostanem do windowsu..niekedy to skonci az BSOD..napriklad nejde mi otvorit chrome alebo video prehravac proste na vsetko vypise chybu a vzdy inu..zostavu mam celkom novu az na 2 HDD..jeden WD(systemovy) a druhy seagate..system mam Win 7 64 bit..jedneho casu mi par krat kontrolovalo pri spusteni winu disky na konzistenciu..viacero critickych chyb v event wiewery naznacuje ze sa jedna o HW chybu..uz ich mam asi 5 rokov no chcel by som sa opytat na vas nazor..moja zostava:
i5-750
GA-P55A-UD3
N9600 GT
RAm:http://www.alza.sk/kingston-4gb-kit-ddr ... 149192.htm
corsair HX620W
..este ma napadlo mohlo by to byt aj grafikou?ta je taka stara ako tie disky ale zatial mi pri hrach slape dobre bez chyb tak to by som vylucil..akym programom by sa dali otestovat pamate a HDD?
Problem s HDD?
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Re: Problem s HDD?
HDD sa da testovat v programe HD Tune
RAM myslim ze jedine si vytvorit boot cd s nejakym memory testom
RAM myslim ze jedine si vytvorit boot cd s nejakym memory testom
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...RAM sa dajú testovať cez program Memtest a procesor (resp. radič procesora) sa dá testovať cez Prime95...ale nemyslím si že chyba bude v procáku, skôr HDD alebo potom RAMky...
no systemovy je uz skontrolovany bez chyby
..druhy ma zatial 1bad sektor ale ten by aj tak nemal vadit kedze nie je na nom system..ostavaju este ramky..bsod boli sposobovane asi najnovsim driverom pre novu nvidia grafiku kde som si vsimol ze mi uplne zmizol control panel(WTF?)po preinstalovani na starsi driver zatial ziadny BSOD
co som zatial skusal bolo oprava cez instalacne cd..naslo nejake chyby aj opravilo a po restarte som sa dostal po prihlasenie a potom xyba s explorerom len modry screen
tak som po restarte nahodil f8 a nejaky memtest ktory nasiel nejake chyby a opravil..po restarte zatial vsetko ide stabilne..uvidim ako sa to bude spravat zajtra zatial vam dakujem 
//autoeditácia príspevku (07 Dec 2010, 19:51)
cez vikend mi davalo setky mozne chyby aj par bsod..hd tune mi ukazuje nejaku chybu s teplotou..bude treba vymenit hdd?skusal som aj memtest a vypisalo mi tam hned na zaciatku niekolko 1000 errors..co to znamena?bude treba ramku reklamovat?sry za hlupe otazky ale zatial som tieto programy nepouzival
no ak pojdu ram na reklamaciu to budu ine abstaky
alebo mate daky napad ako to vymysliet lebo ina moznost ako kupit nove ram a ked mi dojdu poslem na reklamacku tie chybne ma nenapada..
//autoeditácia príspevku (07 Dec 2010, 19:51)
cez vikend mi davalo setky mozne chyby aj par bsod..hd tune mi ukazuje nejaku chybu s teplotou..bude treba vymenit hdd?skusal som aj memtest a vypisalo mi tam hned na zaciatku niekolko 1000 errors..co to znamena?bude treba ramku reklamovat?sry za hlupe otazky ale zatial som tieto programy nepouzival