Freezer 64 LP a AMD X6 1090T

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
h.olub
King
King
Používateľov profilový obrázok

Freezer 64 LP a AMD X6 1090T

Príspevok od používateľa h.olub »

Mam mensiu dilemu, a to ci bude tento chladic bude fungovat na AMD X6 1090T pretoze ten amd ma TDP 125W a ten chladic pisu ze funguje do 90W.

dakujem za odpoved, popripade aku alternativu by som mal zvolit k tomuto procaku ?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Freezer 64 LP a AMD X6 1090T

Príspevok od používateľa uplink »

Fungovať bude aj celkom obstojne, AMD X6 1090T Thuban ide aj bez aktívu, ale je to bieda. Na taký procák choď minimálne do AC Freezer Xtreme Rev 2. ale vrele odporúčam Noctuu NH-D12U SE2, alebo nejaký iný ekvivalentný chladič.
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TomKocuR »

Freezer Extreme je nezmysel, lepšia voľba je Gelid Tranquillo. Freezer LP sa mi zdá už pomerne málo na také CPU
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa vikko78 »

TomKocuR napísal:Freezer Extreme je nezmysel, lepšia voľba je Gelid Tranquillo. Freezer LP sa mi zdá už pomerne málo na také CPU
prečo je to nezmysel? :o
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Lebo za tú cenu existujú výkonnejšie a kvalitnejšie chladiče.
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

tak teraz si zadrel :) obidva cpu coolery sú na tej istej cenovej kategórii, ba dokonca i na tej istej úrovni kvality...ale pohoda..
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Na rovnakej úrovni kvality? Tak teraz si zadrel.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

TomKocuR - práve tie dva chladiče + ďalšie noctuy a Prolimatech Meghalens Rev. 2. som dával na 1090T a poviem Ti Arctic Freezer Xtreme Rev. 2 mal najlepšie výsledky vo svojej cenovej kategórii. Takže teraz teória a testy bokom, beat real life experience. To mám na mysli viac ako 5 z každého kúsku. Pasta je všade Noctuacka novšia revízia, tá čo sa lepšie lepí a neostáva na sáčku - neviem naspamäť presný názov [Noctua NT-H1]. Už tu bol raz eXistenZ čo sa snažil presadiť Cooler Master Hyper 212 Plus pred AC Freezer Xtremom, tiež mu to nevyšlo, vtedy som ho mal akurát na CPU a potom odišiel ako uvidel výsledky. Netreba ho podceňovať len preto že nemá vlastný backplate a nemá toľko heatpipov, alebo rebrovanú chladiacu plochu ako jeho konkurencia. Je to naozaj jeden z tých lepších chladičov aké sú na trhu a za svoju cenu ponúka vynikajúce kvality blížiace sa výsledkami k tým od Noctuy NH-U9B, miestami dokonca aj NH-U12P SE 2!
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

a svišť ho v arcticu balí do fólie.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

TomKocuR - ako som napísal, teória vs. prax. Čo viac dodať? :)

Dokáže to Tvoj chladič za 30 evri? ;) nemyslím...

Phenom X4 965 BE s AC Freezer Xtreme ver. 2 v horúcom počítači, v miestnosti kde je 25 stupňov celsia. So stockom mal dobrých 65...svišť svišť... :smt015
Prílohy
occt-2.jpg
jtbs
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa jtbs »

nikto nevravi, ze xtreme je zly chladic, ale za tu cenu mas tranquillo s lepsim spracovanim, lepsim ventilatorom..musis brat do uvahy vsetko: spracovanie, fan, celkove chladenie, hlucnost a xtrem vtedy nema sancu.

PS: tych 5k rpm v speedfane patri ku ktoremu fanu? :lol:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jtbs - písal som že som ho porovnával s tranquilom a že tranquilo skončil v praxi horšie. Tých 5k rpm patrí custom 40mm fractalu na chipsete a neviem čo je na ňom vtipné, pre Tvoju nfo mal 12 db :roll:

Navyše Gelid Tranquilo má o dosť horšie továrenské spracovanie miestami. Napríklad šróby na backplate stoja za deravú bačkoru, 2x sa mi urvali a to som ich doťahoval len prstami :roll: to isté sa mi stalo aj na 2och Icy Visionoch. Týmito zásahmi si u mňa gelid moc dôvery nezískal...

http://www.alza.sk/fractal-fd-fan-silen ... 133519.htm

a neviem prečo ukazoval 5k a je to 13 db my bad ;)
jtbs
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa jtbs »

zaujimave, ze si len jeden z mala komu sa v praxi osvedcil xtreme. Ked zoberiem do uvahy chladenie a hluk, tak tento chladic nic neponuka. Koho zaujimaju 39st teploty (ak su vobec realne), kedze: 1. ten chladic je oproti tranquillu hlucny a par stupnov hore-dole nikoho nezaujima. 2. koho zaujima test od teba, ked testy od ostatnych uzivatelov hovoria pre hyper 212+, res. gelid tranquillo, kt. je aj tichsi
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Počkať počkať, 212+ je tichší? To má byť zlý vtip?! Cooler Master Hyper 212 Plus má hnusný, lacný, šuntový vetrák ktorý má po rozbehu tak 40-50db a Ty napíšeš tichší?! Sorry, to je moc na mňa. Ak si to myslel len na Gelid Tranquilo, budiš, ten tichší je, za cenu nižšieho výkonu.

A od kedy je AC Freezer Xtreme Rev. 2 hlučný? Neviem, ale nemá v úplnej záťaži viac ako 30 db čo je imo okay. Ináč ešte pred tým než začneš odsudzovať moje testy, over si základné fakty, menovite rpm, prietok vzduchu dodávaných vetrákov [cfm/resp. m³/hr], hustotu rebrovania a ofukovanú plochu + celkovú zložitosť montáže chladiča.

Btw. čo presne je nereálne na mojich testoch? Proste som len screenshotol čo som mal v bedni v tom čase a bolo. Má ho aj hojko ten chladič a ešte pár ľudí z fóra, spýtaj sa ich na výsledky a spokojnosť.

Na margo faktu, Gelid Tranquillo je dosť nezohnateľný. V alze, ani v ageme nie je, TNT rade ditto, v tichepc.sk do týždňa a ostatné shopy neviem neviem. Ak si zoberieš že všade priplatíš za poštovné, alebo UPS tak je to dosť od veci.
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

milion ludí milion názorov..Xtrem rev.2 mám vyše roka, som max. spokojný a preto ho tiež doporučujem, hlavne v pomere cena/výkon....Myslím, že autor témy už vie o čom to je :)
Napísať odpoveď