Problem so susedom , parkovacie miesto (invalid)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Meken
King
King
Používateľov profilový obrázok

Problem so susedom , parkovacie miesto (invalid)

Príspevok od používateľa Meken »

Mame taky problem, ze suseda ma cca 80 rokov a byva sama v nasej bytovke a jej dcera si vybavila invalidne parkovacie miesto pred bytovkou.
Zaprve, moze vobec ina osoba si vybavit invalidne parkovacie miesto , ked v danej bytovke nebyva, iba ju chodi pozerat, viac menej tam ta pi*a (dcera) chodi pozerat tu mamku raz za mesiac, vacsinou tak cca na 20 minut a potom odíde, alebo pride a ide si na nakup atd.
Takze parkovacie miesto je 29dni v mesiaci nevyuzite a zabera miesto a co je VRCHOL, ze ta pi*ca hocikedy pride a nezaparkuje na svojom zasratom mieste, ale zaparkuje inde na dalsie volne miesto a vyhovara sa, ze nemoze sa vopchat medzi tie 2 auta, ako to uz je jej chyba, ze ta pi*a nevie parkovat... a tak zabera 2 miesta :smt098

Spisali sme peticiou, ziskali vsetky podpisy z bytovky a dali to na mestsky urad, ale nepochodili sme....

Neviem ci sa tu dakto vyzna v zakonoch, ale aspon keby ste mi poradili daku stranku, kde by som mohol napisat a poradili by mi , dakujem :).
pinco
Darca
Darca

Re: Problem so susedom , parkovacie miesto (invalid)

Príspevok od používateľa pinco »

zrejme tam má nahlásené trvalé bydlisko? Či?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Markíza, JOJ... to sú dnešné zbrane obyčajného človeka :) No pozor, aby sa to neobrátilo proti vám - treba z toho pre nich spraviť senzáciu, ako tá dcéra šikanuje svojou demenciou pri parkovaní, zneužívaní systému, neoprávenému využívaniu ZŤP svojej matky... úbohých ostatných dôchodcov, matky s deťmi z toho baráku...potom to bude ako má byť a už len dúfať.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

teraz nedavno som cital, ze v presove postavilo mesto vacsi garazovy dom a pri pridelovani garazi chceli dat vyssiu prioritu invalidom a tak, ale rychlo si to rozmysleli ked zacali chodit ziadost od spekulantov ako je tato, podla tvojich slov, bitch.
skusil by som sa informovat u dopravakov, neviem ci mestsky urad ma v tom nejake kompetencie...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nemali by parkovacie miesta pre invalidov byt vacsie (sirsie) ako normalne??? Treba nastudovat normu - STN 73 6056 Odstavne a parkovacie plochy cestnych vozidiel, urcite v nej budu minimalne rozmery a nech potom netvrdi, ze sa tam nevojde. Inak si myslim, ze s tym co tu pises nepochodis, pretoze aj ked ma rezervovane miesto pre ZTP, prikazuje jej nejaky zakon toto miesto vyuzivat??? Jedine cim by sa mohlo dat argumentovat, ak to este plati, tak to je, ze miesto pre invalidov mozes vyuzit len vtedy, ak je s tebou postihnuta osoba. Ak si sam a pouzijes toto miesto, pricom postihnuta osoba pozera doma televizor, tak je to uz na pokutu. Otazne je, ze co v pripade parkoviska pred domom, ak tam ma napr. trvaly pobyt.
Meken
King
King

tak parkovacie miesto ma cca 2,5 metra tipujem a ona ma posratu feldu a fabiu, je to pozdlzne parkovanie, ved tam by sa kazdi vopchal, lenze tam treba nacuvat (lenze to ta pi*a nevie asi ) a nie ako ona si mysli, ze tam vojde normalne predkom.

Trvaly pobyt tu isto nema, je sa mi zda z RK a pride matku pozret (tu invalidku, ktora nie je postihnuta na voziku, ale len nepocuje) raz za 2 mesiace, dakedy ani to. Nie vzdy si to vsimneme, lebo pride na 10-30 min a ide prec... cez noc tam nikdy nik neparkuje, ona chodi bud cez vikend alebo cez tyzden ku veceru na tych par minut... parkovacie miesto je absolutne nevyuzivane, ani s nou nikde nebehaju po doktoroch, je to len o tom, ze aby mala dcera kde parkovat, pritom hned vedla bytovky je parkovisko vacsie, lenze to pani doktorke uz je daleko od vchodu... :x

Teoreticky tam by sme mohli parkovat aj my, ale nie je tam svetlo, je to v tme vedla bytovky, tak cez noc radsej parkujeme pred bytovkou, je jasne ze ked je tam vela aut, tak musime ist "vedla".

//autoeditácia príspevku (06 Dec 2010, 17:54)
Oco bol aj na mestskej policii, je to tak, ze ona ma svoj "rezerve flek" kde moze parkovat , ale nic jej nezakajuze parkovat inde, takze ju nemozu pokutovat za to , ze zaparkuje na "mojom" mieste vedla svojej "rezervacky", keby som ja zaparkoval na jej "rezervacke" tak je jasne, ze zavola mestskych alebo rovno odtahovku... Ale ako policajti povedali, je to zneuzivanie uz len koli tomu aka je tam situacia (ze ivalidka nechodi na aute a dcera tam nema trvaly pobyt), vraveli, ze od noveho roku maju preverovat tieto "invalidne parkovacie miesta" , tak ale co je na tom pravdy a ci sa dockame... Vraveli, ze je vela staznosti na toto, ze to zneuzivaju. Staci si od doktora "vypytat" peciatku s ktorou sa ide na mestsky urad a je to... Nepoviem keby tam ta dcera parkovala kazdy den a chodi za mamou, ale toto... vrchol

//autoeditácia príspevku (06 Dec 2010, 17:58)
ide o "charakter" cloveka alebo ako to povedat, ze si to nedovoli, ak nema naozaj vazny dovod a nie je kde parkovat. Ale v bytovke mame polovicu dochodcov, to keby si kazdi dal reserve pre svoju rodinu, tak by sme my "normalni" zdravi ludia nemali kde parkovat koli takymto keketom...
Prílohy
1.jpg
1.jpg (24.71 KiB) 1805 zobrazení
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

vravím - medializovať, tlačiť to do telky, spraviť z toho haló a aféru. Čo sa týka ZŤP nálepiek na autách, tak ma neskutočne vytáčajú do nepríčetna pred Ba Auparkom na ZŤP miestach zaparkované audiny, mercedesy, volvá...všetky s kartičkou ZŤP za oknom. Ani som netušil, že tu máme toľko tak bohatých zdravotne postihnutých :D Alebo je to nálepka za demenciu a psychické postihnutie? - v tom prípade by som to aj chápal. Keď vedľa nich parkujem s vozíčkarom s jeho táliou, tak mi vždy stúpne tlak, keď vidím borca vystúpiť z Q7 a podobne. Fyzicky zdravý chlapík, veselo si vykračuje a za sklom má nálepku so symbolom vozíka - ZŤP...
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

A co? Keby si mal ty prostriedky k tomu aby si si to mohol vybavit tak by si to nevyuzil? Ja rozhodne ano.

Blame the game, not the player.

//No podme, ukojte sa.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

gangy - predstav si, že na svete ešte sú ľudia s chrbtovou kosťou :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Niektorí len majú namiesto nej gumenú hadicu, Stoporko, veď to nie je nič strašné. :wink:
Meken
King
King

Gangy napísal:A co? Keby si mal ty prostriedky k tomu aby si si to mohol vybavit tak by si to nevyuzil? Ja rozhodne ano.

Blame the game, not the player.
Keby kazdy rozmyslal ako ty, tak urcite by bolo "horsie", ci uz v tejto veci alebo kopec dalsich... :roll:
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

Meken napísal:Mame taky problem, ze suseda ma cca 80 rokov a byva sama v nasej bytovke a jej dcera si vybavila invalidne parkovacie miesto pred bytovkou.
Zaprve, moze vobec ina osoba si vybavit invalidne parkovacie miesto , ked v danej bytovke nebyva, iba ju chodi pozerat, viac menej tam ta pi*a (dcera) chodi pozerat tu mamku raz za mesiac, vacsinou tak cca na 20 minut a potom odíde, alebo pride a ide si na nakup atd.
Takze parkovacie miesto je 29dni v mesiaci nevyuzite a zabera miesto a co je VRCHOL, ze ta pi*ca hocikedy pride a nezaparkuje na svojom zasratom mieste, ale zaparkuje inde na dalsie volne miesto a vyhovara sa, ze nemoze sa vopchat medzi tie 2 auta, ako to uz je jej chyba, ze ta pi*a nevie parkovat... a tak zabera 2 miesta :smt098

Spisali sme peticiou, ziskali vsetky podpisy z bytovky a dali to na mestsky urad, ale nepochodili sme....

Neviem ci sa tu dakto vyzna v zakonoch, ale aspon keby ste mi poradili daku stranku, kde by som mohol napisat a poradili by mi , dakujem :).
skuste jej dohovorit.nepomoze?tak smola su aj ine moznosti ved sam vies ale to je ina vec
Gangy
Darca
Darca

Meken napísal:
Keby kazdi rozmyslal ako ty, tak urcite by bolo "horsie", ci uz v tejto veci alebo kopec dalsich... :roll:
Keby nebolo mozne vyj*bat so systemom tak to nikdo nerobi, z 90% z vas tu hovori len cista zavist. Lebo ked vidite Q7 s cedulkou ZTP neserie vas nemoralnost celej veci ale to ze vy za oknom nemate to iste. Tymto sme si tu na fore presli uz X krat, niekdo povie ze on ma chrbtovu kost, niekdo ze to nema za potrebu, niekdo ze ho to proste nezaujima ale keby ku ktoremukolvek z vas prisiel znamy, podal vam tu cedulku do ruk so slovami ze to nieje problem a aspon mozte parkovat tam kde ostatni nie, rozziaria sa vam oci a spokojni utekate k autu. Toto divadielko na co najfundamentalnejsich moralistov som uz videl prilis vela krat nato aby som sa na nom zchuti nezasmial. A urcite niesom sam, to len ostatni sa radsej smeju potichu. Lebo najvacsim dokazom ze ja som dobry clovek je skarmovat toho kto sa otvorene prizna k tomu ze vyuzije kazdu prilezitost a nepotrebuje sa za to hanbit, vsak ano. Tu si nad hlavami kreslite svetoziari ale vonku s partiou strkate petardy mackam do prdele alebo natrtkani obtrhavate stierace s usmevom na perach.

Ale tak to tu chodi vzdy, neviem na co sa rozculujem.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito - tvojmu komentu som nepochopil. Mohol by si mi ho vysvetliť?
Gangy - vieš, keby som vedľa tej Q7 nevystúpil z auta, ktoré za oknom tú cedulku má tiež, pričom ja z kufra vyberám invalidný vozík a naň nakladám chromého chalana, pričom z audiny vystúpi chalanisko fyzicky zdravý, tak nepoviem ani mäkké Fň.
Keby z tej audiny vystúpil niekto, kto z kufra tiež vyberie vozík, alebo pomôže vystúpiť osobe s barlami...tak mlčím. No ukáž mi z tých vozov pred auparkom jeden, ktorý to spĺňa. Zväčša sa tam ukáže raz za čas nejaké priemerné auto, z ktorého skutočný ZŤP vystúpi. No častejšie tam vidím chu**** v drahých autách, čo len zneužívajú systém.
A k tým chu*om radím každého, kto to tak robí, alebo by spravil.
Prečo myslíš, že už niečo také dávno vybavené nemám, keď posudkových lekárov poznám, na úrade soc. vecí ma poznajú a oco je na jedno oko slepý = v princípe má na ZŤP nárok?
Gangy
Darca
Darca

Lebo si si este nevsimol ze v dnesnom svete sa uz na moralku nehra.
Si naivny, na jednej strane mas moj respekt ale aj moje opovrhnutie. Ale je to tvoja filozofia, tvoj sposob zivota a ja ti ju brat nebudem. Je mi ale uprimne luto kazdeho kto si dnes este stale mysli ze sa oplati hrat podla pravidiel, ked tak uz nikdo nerobi. Len si odopieraju to co uz drviva vacsina povazuje za samozrejmost, len preto aby si pred zrkadlom mohli povedat ze su lepsimi ludmi. Aj ked casto to tak vobec nieje. Chapem ze pre niekoho je dolezitejsia akasi karma nez hmotne veci ci realne privilegia, pre mna vsak nie. Ja nemienim zit ako chudak a pozerat sa ako je kazdemu lepsie len preto aby mi pri pohlade do zrkadla nesedla silueta... Tak to dnes uz nefunguje.

Ale uz sme celkom dost OT.
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

Hmm nečítal som celú tému. Určiteby som z toho hneď nerobil aféru alebo haló ako hovorí stoporko, zbytočne budeš mať viac vybavovačiek podľa mňa a zbytočne rozdúchavať medzisusedské vzťahy, ľudia sú svine otec ma autopožičovňu a často sa stalo že sme mali 2-3+ áut pred barákom.... a neraz sa stalo, že sa niekomu šmykli klúče :smt098
Skús sa s ňou o tom normálne dohodnúť
Ona môže zabrať akékoľvek miesto.
Jej mama má nejaké pravo povoliť jej parkovanie tam takže tam parkovať môže i keď tam nemá trvalé bydlisko
Ale naozaj to s tou aférou by som nechal až ako krajné riešenie aby ti potom nebolo ľúto auta :sly:
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...skôr aby jej nebolo ľúto auta...prečo sa zakladateľovi témy nešmykne kľúč?...
Meken
King
King

hh no vies teoreticky by sa dalo, ale ona je tam ako pisem 10-30 min a nie vzdy ich vidime a ona ma to parkovacie miesto pod oknami, ale oto by ani neslo, oni by hned vedeli kto to spravil, lebo slovnych potyciek bolo az az, ona si to proste neda vysvetlit. A niekomu skrabat auto, no neviem... to by sa mi raz vypomstilo :).

Asi pockame kym sa pominie, ved hadam tu nebude dalsich 80 rokov... Pritom ona je ku mne celkom mila, ale ta jej dcera to je pi*a sveta... To ona vsetko samozrejme vybavila
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...jasne...vedela by kto to bol... :roll: ...čo je ona jasnovidka? Ja som nepovedal, že sa jej máš podpísať kľúčom na kapotu...stačí čiara...prípadne, nešťastnou náhodou rozbité zadné svetielko...tesne pri kolese pripináčiky...ak nechceš byť taký drastický, tak na začiatok by mohli stačiť aj vykrútené zrkadlá...ak to nepochopí, fixou jej na sklo napíš pi*a...
Meken
King
King

nj a o par dni budem mat ja doje*** auto a na celnom skle KOKO* :D
Napísať odpoveď