Marticonet Internet od Martica

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Marticonet Internet od Martica

Príspevok od používateľa hojko »

tomasmate: V pripade hojko.com je to mozne, pretoze tak 1x za hodinu sa server bezdovodne pretazi (vyzera to na poskodenu dosku). Ak to robi na inych weboch, treba potom asi hladat chybu niekde inde. Skus este vymenit DNS servre za Google (8.8.8.8) alebo za OpenDNS (IP si vygoogli), mozno to pomoze. Tiez by som skusil restart zariadenia, precistit cache prehliadaca...
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

Ano je to pripad tohto fora ale vsimol som si to aj na inych strankach a viem este aspon o jednom dalsom fore kde sa to prejavuje. Zariadenie bolo restartovane uz mnohokrat ale bezvysledku, cache browsera vymazana dnes, takisto bezvysledku. S tou zmenou DNS asi vela nespravim kedze neviem co myslis. :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

IP adresu zmenis v nastaveni siete, teda sietovej karty. Cize si das Ovladaci panel - Sietove pripojenia (alebo Centurm sieti v pripade Visty a W7) - tam si najdes svoju sietovu kartu alebo pripojenie k sieti (Miesta siet, Local area Network...), kliknes na to, das si Vlastnosti - Internet Protocol TCP/IP v4 a tam su DNS servre v dvoch riadkoch. Alebo sa pozri do nastavenia routra na to, ci tam mas moznost nastavit DNS servre.
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Pozeral som nastavenie v systeme a tam mam nastavene priradovanie IP aj DNS automaticky. dalej som pozeral nastavenie routra a mam tam Dynamic DNS.

//autoeditácia príspevku (06 Dec 2010 17:19)
Skusil som teda zmenit v systeme server DNS na 8.8.8.8 tak uvidim ako sa to prejavi.
Prílohy
Bez názvu1.png
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Dynamic DNS je uplne nieco ine, to zbytocne nezapinaj. V nastaveni routra pozri WAN interface, tam by to mohlo byt, pripadne pozri LAN (ale to je skor nastavovanie IP v ramci siete za routrom). Neviem, ci ide vo Windowse nastavit to, aby bola IP adresa, maska a brana automaticky a aby si si DNS pevne zadal, asi musia byt obe veci automaticky alebo su obe manualne nastavene.
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Nasiel som to v nastaveni WAN, defaultne bolo nastavene 217.119.113.244 zmenil som to teda na 8.8.8.8 tak uvidim.
LubosZ
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa LubosZ »

Co sposobuje to trhanie a kostickovanie obrazu na marticodigitali ? To nemaju signal na 100%, alebo ludia moc stahuju, tak im to blbne ? Da sa s tym nieco robit, ci len samotne martico ma nato vplyv ? Sice niesom klientom marticodigital, ale uvazoval som o tom, zatial mame len rozsirenu programovu ponuku a niektore digital kanaly su dostupne. Ak im to bude stale takto blbnut tak neviem, neviem.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Niektore kanaly su dostupne znamena, ze ti idu STVcky, Markiza, JOJ a TA3 + par testovacich stanich??? Ak ti to trha a kostickuje, tak mas slaby signal pre digital, rovnako som na tom aj ja. Slovenske niekedy idu v pohode cely cas, niekedy len v noci, no ked prisli s pristrojom, ktory napojili na kabel, tak mi hned povedali, ze slaby signal a ze mozem na digital zabudnut.
LubosZ
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa LubosZ »

hojko napísal:Niektore kanaly su dostupne znamena, ze ti idu STVcky, Markiza, JOJ a TA3 + par testovacich stanich???
Presne ako hovoríš. :) Takže sa to nedá nijako poriešiť, trebars nejakým zosilňovačom signálu ???
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

LubosZ: Neviem, podla mna to bude vacsi problem. Problem bude mozno v starej infrastrukture, pretoze mnoho casti je pokrytych este starou analogovou kablovkou, ktoru zavadzali niekedy okolo roku 1994 alebo kedy to, takze prave tam by som videl problem. V pripade, ze si uz pri optike, tak by som v tom az taky problem nevidel. V pripade analogovej kablovky je asi problem to riesit neustale zosilovacmi, mozno je to aj cenovo nakladne, neviem. Treba sa spytat v Marticu, tam ti budu skorej vediet zodpovedat na otazku.
2stenly9
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 2stenly9 »

Ahojte chcem sa opýtať či marticonet priraďuje verejnú alebo súkromnú IP adresu?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Verejnu.

Aka je to sukromna? Taka neexistuje.
huto88
Novice
Novice

Príspevok od používateľa huto88 »

admin + LubosZ mozem vediet adresu kde byvate? mozno vam s tym pomozem... myslim s tym digitalom
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

huto88: Ja s internetom od Martica nemam nic spolocne.
huto88
Novice
Novice

Príspevok od používateľa huto88 »

pisal som ohladom signalu na digitalnej TV
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Huto pracujes v Marticu? Potreboval by som nieco zistit pre kamarata ohladom tv, ale ide o analogovu tv.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

Trochu ozivim tuto temu nakolko myslim ze je potrebne sirit osvetu o firmach ktoré su v dnesnej dobe iba joke...

Naozaj nikomu neodporucam marticonet, je to podla mojej doterajsej skusenosti najhorsi mozny poskytovatel internetu vo vsetkych ohladoch, s akym som mal skusenost... Respektive este mam...

Platim si najvyssi balik (kabel Internet xl 150mbit a xl balik telky), telka este ako tak ide, cca jeden vypadok za rok, no co sa tyka internetu, kazdy druhy, az treti den bud jeden alebo aj dva vypadky (15min az hodiny)
... Volate technicku podporu a ak nahodou zdvihu (90 percent pripadoch nedvihnu) tak je udajne chyba u vas, mate nekvalitne koncove zariadenie (tp link archer 1750), alebo im niekto seka kable, atd, proste iba vyhovorky, z ktorych je jasne, ze vina je u mna alebo neexistuje... :))
bud naslubuju, ze to budu menit za optiku, alebo vas poslu za riaditelom, ktory tam ani nesedi...

Proste joke... Az na jedneho typka totalne neprofesionalny personal s amaterskym jednanim so zakaznikom (sedliacky arogantny)

Bohuzial aj tento post prave pisem z mobilu, pretoze Internet opet nejde, zvycajne sa idem postazovat osobne na pobocku, lebo telefon nedvihnu, no uz je vela hodin...

Pri najbizsej mozne prilozetosti s nimi koncim...

Total shit lokal nedodavatel netu...

Ps, nechapem ako sa takato firma dokaze udrzat na trhu a nezkrachovat...
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Tiež mám podobné skúsenosti a som rád že nie som sám.

Akú alternatívu v MT navrhuješ?
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

V mojej lokalite nieje moc na vyber (podhaj rd), jednoznacne som nechcel wifi Internet, jednak kvoli rychlostiam, max okolo 30mbit, a mam obavu o pingy a stabilitu...

Telekom, orange tu kabel nemaju, prave s Telekomom som bol zatial najspokojnejsi, da sa ist iba dsl, no to je iba 8mbit...

Potom je tu gaya a ich nova optika, no cital som par skusenosti a tiez sa ludia stazuju, no je pravda ze su to hlavne ludia s antenou... Tak neviem
Napísať odpoveď