HTC Desire - aky mas GPS chip?
HTC Desire - aky mas GPS chip?
zdravim chcel by som sa spytat ze aky GPS cip ma v sebe tento telefon.
kamarat ma HD2 a ked mi telefon ukazoval tak som bol maximalne prekvapeny rychlostou akou mu satelity naslo, povedal mi ze HD2 ma plnohodnotny GPS cip a nie iba A-GPS. som teda zvedavy ze ako je na tom desire ci ma plnohodnotny cip alebo len A-GPS.google som pouzil ale nepodarilo sa mi to najst
inak mozte mi sem aj prilepit nejaky ten link na stranky kde by som sa to mohol dozvediet? mal som jednu dobru stranku zamknutu ako list v opere ale s novym systemom zmyzla. bola to stranka kde bol dopodrobna rozpysany hardware telefonu a dokonca uz aj uuuplne novinky sa tam dali najst.
kamarat ma HD2 a ked mi telefon ukazoval tak som bol maximalne prekvapeny rychlostou akou mu satelity naslo, povedal mi ze HD2 ma plnohodnotny GPS cip a nie iba A-GPS. som teda zvedavy ze ako je na tom desire ci ma plnohodnotny cip alebo len A-GPS.google som pouzil ale nepodarilo sa mi to najst
inak mozte mi sem aj prilepit nejaky ten link na stranky kde by som sa to mohol dozvediet? mal som jednu dobru stranku zamknutu ako list v opere ale s novym systemom zmyzla. bola to stranka kde bol dopodrobna rozpysany hardware telefonu a dokonca uz aj uuuplne novinky sa tam dali najst.
-
Supersonic
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: HTC Desire
Desire ma tiez plnohodnotny cip..
-
uplink
VIP
"Iba" a-GPS? A-GPS je GPS + asistované GPS, tzn. že dopočítava súradnice za pomoci triangulácie z vysielačov [BTS], slúži len ako doplnok ku GPS...alebo mi niečo ušlo?
-
guess.whoo
Redeemer
a-gps funguje len ak mas telefon pripojeny na net..ci?
-
uplink
VIP
guess.whoo - a-gps [teda ja nie som mobil pro, takže možem trepať] funguje len ak máš k dispozícii GSM sieť. GPS na mobiloch zväčša [ovi maps etc.] funguje len s pripojením na net, lebo nemáš mapy fyzicky v telefóne a tak načítava veci zo serveru priamo. Samotné GPS je závislé od priamej viditeľnosti na satelit [teda nesmieš byť v interiéry, alebo budove]. A-GPS potrebuje GSM a dokáže aj samé určiť pozíciu s presnosťou tuším 300-700m [nič moc, ale lepšie ako drótom do oka
]. Kombinované GPS a asistované GPS [A-GPS] určuje s väčšou presnosťou ako samotné GPS.
-
guess.whoo
Redeemer
no ano, len na telefone musis mat povolene datove sluzby, ci to funguje aj ked nemas zaplateny mobilny internet? mne to tak neslo.
-
uplink
VIP
a-GPS funguje aj bez dátových služieb, ako píšem spolupracuje s GSM voice data sieťou nie s dátovou sieťou [HSPDA/HSUPA/EDGE/GPRS]
-
guess.whoo
Redeemer
oukej, inak dik za info
laicky povedane A-GPS je slabsi ako "plnohodnotny" GPS cip. co sa tyka toho asistovaneho ten potrebuje na urcenie polohy pomoc siete(posle a prijme par kb). plnohodnotny je silnejsi-vykonnejsi a ten si takpovediac vystaci aj sam.
-
t0m4s3
Admin
uplink ja som mal za to, ze A-GPS funguje tak, ze pomocou triangulacie z GSM dat zisti telefon pribliznu poziciu a odosle ju na server, pricom server mu odosle priamo satelity, ktore su nad nim a na ktore sa ihned pripoji (odpada tak zdlhava cast hladania satelitov). No a prave preto, ze odosiela a prijima polohu a satelity tak bez datoveho nosica to nefunguje. Ako rukolapny dokaz snad postaci to, ze pokial som mal zle v telefone nakonfigurovany bod pripojenia pre A-GPS, tak A-GPS nefungovala
Re: HTC Desire - aky mas GPS chip?
on by aj fungoval len by trvalo dlhsie nez by naslo satelity. to je asi tak jak mas nepr.zhavice v dizlakoch - vyrazne pomahaju nastartovat no ono by to slo aj bez nich(hoci tazsie)
a co ine mobily s plnohodnotnym cipom gps a androidom???
a co ine mobily s plnohodnotnym cipom gps a androidom???
-
guess.whoo
Redeemer
t0m4s3 napísal:uplink ja som mal za to, ze A-GPS funguje tak, ze pomocou triangulacie z GSM dat zisti telefon pribliznu poziciu a odosle ju na server, pricom server mu odosle priamo satelity, ktore su nad nim a na ktore sa ihned pripoji (odpada tak zdlhava cast hladania satelitov). No a prave preto, ze odosiela a prijima polohu a satelity tak bez datoveho nosica to nefunguje. Ako rukolapny dokaz snad postaci to, ze pokial som mal zle v telefone nakonfigurovany bod pripojenia pre A-GPS, tak A-GPS nefungovala
presne tak to bolo aj v mojom pripade. nemam aktivne datove sluzby od operatora a a-gps mi nesla ani po 5 minutach
-
uplink
VIP
možno, každopádne mne A-GPS funguje aj bez dátového progrmau a wifi...t0m4s3 napísal:uplink ja som mal za to, ze A-GPS funguje tak, ze pomocou triangulacie z GSM dat zisti telefon pribliznu poziciu a odosle ju na server, pricom server mu odosle priamo satelity, ktore su nad nim a na ktore sa ihned pripoji (odpada tak zdlhava cast hladania satelitov). No a prave preto, ze odosiela a prijima polohu a satelity tak bez datoveho nosica to nefunguje. Ako rukolapny dokaz snad postaci to, ze pokial som mal zle v telefone nakonfigurovany bod pripojenia pre A-GPS, tak A-GPS nefungovala
-
uplink
VIP
Re: HTC Desire - aky mas GPS chip?
Móže byť