EU zaciatok konca?

Diskusie na politické témy...
iWin
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

EU zaciatok konca?

Príspevok od používateľa iWin »

Takže na začiatok tento link
Myslím ,že ten politik má dosť veľkú pravdu v tom čo sa deje najskôr potrebovalo peniaze grécko teraz zasa írsko a ako hovorí budú aj ďalší (Portugalsko,Španielsko) Taktiež hovorí,že peniaze na výpomoc niesú neobmedzené. Čo si o tom myslíte skončí EU a aké následky to bude mať na Slovensko?
Dúfam, že toto video sa tu ešte neobjavilo
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: EU zaciatok konca?

Príspevok od používateľa hughito »

Farage je sypač a podľa mňa má vo veľa veciach aj pravdu. Každopádne si servítky pred ústa neberie.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

To sú predsa iba konšpirácie!!! :lol: Kde je slay?? Keď bude na ulici nech odo mňa drobné nepýta. A ak žije v paneláku má dupľom smolu.

Čo sa stane keď padne euro? Prídete o všetky svoje úspory a pôjdete do "kopřiv".
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

ivansk ako keby toto bol dokaz ze to nie su konspiracie. minimalne polovica vyrokov z toho videa su len nazory, bez konkretnych faktov a dokazov. mozno ma v niecom pravdu, mozno nie.
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Ivan keď by už aj padlo € o čom pochybujem tak by sme sa vrátili naspäť k Slovenskej korune.Aké jednoduché čo?Niekto tu ale potrebuje neustále byť hysterický aby zaujal.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Aké jednoduché je vrátiť sa k slovenskej korune, keď nemá byť čím krytá?

NBS odovzdala svoj majetok /aj zlaté rezervy/ centrálnej európskej banke.

AK by niekto vedel bližší odkaz poteším sa tomu, ja som to už nedokázal nájsť.

Ak by sme sa mali vrátiť ku korune tak ako? Veď nič nemáme.

Ja som navyše celkom pokojný, hysterickí budete až euro padne. Čo by som dal za ten váš výraz keď to nastane. :lol:
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

a kedy cca to euro padne ? :)
hovoris ako keby sa to teba netykalo. no mozno sa ta to netyka, ale ocko s mamkou by asi neboli stastni
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Yaya. Keď padne Euro, všetci padnú na nos, budú pýtať IvanaSk drobné, ktorý má určite svoje úspory (ak nejaké má) uložené v zlate a iných komoditách. A to o tom, že ak padne Euro, prídu ľudia o svoje úspory, si kde čítal? Strašne sa mi páči tvoj neosobný postoj, kde píšeš, že "my budeme hysterickí" - ty máš kde úspory, ak nejaké máš? Kde ich má tvoja rodina? Pretože ak nejaké máš, tak keď padne Ojro, tak na teba skočí Soroš a Slobodomurári, na to predsa nesmieš zabúdať...Ináč ja mám kapitál v nehnuteľnostiach - aj ja budem hysterický?
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Keď ťa vyrabujú prismažení, aj ty budeš hysterický :lol:
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Chcel som napísať podobný príspevok ako seth v zmysle že v akej mene má Ivan uložené úspory.No ale príspevok opäť mimo témy.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

iWin napísal:Čo si o tom myslíte skončí EU a aké následky to bude mať na Slovensko? Dúfam, že toto video sa tu ešte neobjavilo.
Myslím, že objavilo Farrage, je totiž veľmi stará a hlavne propagovaná klasika. To či EU raz skončí, alebo či euro padne sa nedá predpovedať. Podľa mňa v strednodobom horizonte nie, nie je na to dôvod. Ale môžeš si tipnúť máš to 50 na 50. Dôsledky na nás? No také ako na zvyšok EU. Každopádne prípadný pád EU a € v budúcnosti by určite nebol žiadna apokalypsa, len transformácia niečoho na niečo iné. Dnes nemá problém € ani EU. Dnes má problém Grécko, Írsko, Španielsko, Portugalsko.
IvanSk napísal:To sú predsa iba konšpirácie!!! :lol: Kde je slay?? Keď bude na ulici nech odo mňa drobné nepýta. A ak žije v paneláku má dupľom smolu.
Slay nemá vždy čas reagovať na degenerátov. Viem že máš problém sa sám normálne vyjadrovať, a tobôž keď máš hovoriť slová iných, preto ťa prosím, vždy ma cituj ak ma spomínaš. A o mňa sa neboj, ja a moja rodina sa vieme o seba postarať.
IvanSk napísal:Aké jednoduché je vrátiť sa k slovenskej korune, keď nemá byť čím krytá?
Nemusí byť ničím krytá.
IvanSk napísal:NBS odovzdala svoj majetok /aj zlaté rezervy/ centrálnej európskej banke.
AK by niekto vedel bližší odkaz poteším sa tomu, ja som to už nedokázal nájsť.
Už som sa zľakol, že namiesto tradičného tmolenia by si aj niečo dôveryhodne podložil. A ty nič. Tak len hľadaj Ivanko. Som zvedavý na ten link, čím skôr mi podlož dôveryhodný dôkaz o fyzickom premiestnení všetkého slovenského zlata. Čakám.

Btw. Slovensko je podielový vlastník ECB.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

IvanSk: neodpovedal si mi, že kde máš/máte svoje úspory, keď sa už takto staviaš do pozície neohrozeného. A ktoríže to hnedí ma majú vyrabovať :) Aj ak by mi nejakú nehnuteľnosť vyrabovali (čo je blbosť, ale dajme tomu), tak jej hodnota sa predsa úplne nestratí, alebo áno? A ako mi vyrabujú pozemky (lesy, neobrobená pôda, stavebné pozemky)? =D
slay
Addict
Addict

.. jeho už vyrabovali, má asi úplne prázdno :lol: , preto je neohrozený, viac vyrabovaný už nemôže byť lol..
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

seth82 napísal:IvanSk: neodpovedal si mi, že kde máš/máte svoje úspory, keď sa už takto staviaš do pozície neohrozeného. A ktoríže to hnedí ma majú vyrabovať :) Aj ak by mi nejakú nehnuteľnosť vyrabovali (čo je blbosť, ale dajme tomu), tak jej hodnota sa predsa úplne nestratí, alebo áno? A ako mi vyrabujú pozemky (lesy, neobrobená pôda, stavebné pozemky)? =D
:D raz prides na pozemok, a zistis ze tam mas postavene chatrce a rovno aj osidlene :D a budes nahraty...o lese ani nehovorim :D
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

http://ekonomika.sme.sk/c/5679487/analy ... krotu.html

nie som síce žiadny analytik ani prognostik, ale na základe určitých indícií predpokladám v maximálne strednodobom horizonte dosť veľké otrasy - znehodnotenie peňazí, prehlbovanie sociálnych rozdielov, nestabilita politického systému, veľké problémy ekonomiky a zásobovania, mohutné nepokoje, problémy s energiami a ich dodávkou.....
Aj keď na rozdiel od niektorých tunajších latifundistov nedisponujem pozemkami a tak, ale v zásade sa situácie nejako neobávam, pretože mám dosť spoľahlivých známych, ktorí rovnako ako ja (stále platí v jednote je sila) disponujú určitým potrebným vybavením, vedomosťami a schopnosťami ako pohodlne prežiť a ochrániť svojich blízkych aj v prípade dlhšieho krízového obdobia.....
slay
Addict
Addict

No veru, ešte keď sa takto vyjadria zo dvaja významnejší ekonómovia tak bude určite koniec sveta.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

krasny clanok, hlavne predposledny odsek

http://zpravy.idnes.cz/evropa-umira-a-n ... _domaci_jw
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Nie je problém v tom, že Európa ma pacifistický postoj, (po dvoch svetových vojnách sa nečuduj) problém je v tom, že svet ako celok na to ešte nedozrel.
// Ináč takéto tragické závery robiť teraz keď sa nič nedeje je smiešne, nebezpečenstvo EU hrozí zvnútra nie zvonku, a ohľadom zbrojenia mimo veľmocí neexistuje pre armádu EU konkurencia, žijeme v najlepšom možnom svete za celú históriu. Pozri sa chudobní ľudia majú prístup k internetu je o nich postarané vozíš sa na aute máš ľudské práva. Niekde pod zemou sa postavil urýchľovač častíc keď v niektorých krajinách nemajú šajn o elektrine. Jediné z čoho mám strach je islam
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Riešenie demografického problému ? Mali by sme si zobrať príklad z Hitlerovej Tretej ríše.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

hughito - potom by len začalo rošambo :D Vieš ako dopadli jeho snahy o lebensraum. Chápem, že si to myslel ako iróniu (aspoň dúfam :D ), no možno by bolo lepším riešením než lebensraum využiť ich pracovnú silu zavedením povinnej práce nezamestnaných - "nútené" verejnoprospešné práce pre ľudí nezamestnaných dlhšie ako pol roka v kuse a podobne. Vieš aké by potom bolo Slovensko a ostatné EU krajiny s problémovými "osadníkmi" čistučké, keby všetci zlí cigáni čistili ulice, stavali cesty, sadili kvety, upratovali...
Napísať odpoveď