Ahojte, potreboval by som poradit ohladom routeru. Kedze sa vobec nevyznam ospravedlnte niektore mozno blbe otazky .
Momentalne mam internet cez kablovku (Marticonet). Kabel z nej ide do modemu z ktoreho ide ethernet kabel do pocitaca. Wi-Fi budem pouzivat v celom byte, pocitac sa nachadza na jeho rohu. Do najvzdialenejsej izby je to asi 10m cez 4 steny. Potreboval by som poradit ci kupit router aj s modemom alebo normalny, ci staci g alebo treba n..
//autoeditácia príspevku (02 Dec 2010, 19:51)
nikto nevie poradit ?
NINX napísal:Potreboval by som poradit ci kupit router aj s modemom alebo normalny
rozdiel je len v tom ze ci chces mat na stole 2 zariadenia alebo len jedno......k tomu co postol RobertHammer budes potrebova este nejaku krabicku kt. privedie internet(cize budes mat 2 zariadenia), a iba okrajovo, mam ten TP-link len trocha vyzsi model a obcas zvykne vypadavat a tvari sa tak nestabilne (no na pracu s internetom bohato staci)
jedine co prakticky vyuzijes je filtrovanie mac adries, to znamena ze sa budu most pripojit iba uzivatelia kt. mac adresy budu mat povoleny pristup, je to dobre proti nejakym expertom kt. radi lamu vseliake zabezpecenia
potom bol este spominany Client Mode, ale to uz len tak okrajovo...
Čo som čítal nejaké články na internete, tak prelomenie prístupu na MAC adresy zvládne priemerný človek čo sa do toho vyzná a vie čo robí, za desať minút. Podľa mňa, ten kto sa ti chce dostať do wi-fi siete, tak sa ti tam dostane. Ide tu len o čas za aký sa ti tam dostane. Ja osobne, ak som niekde s notebookom a chcem sa pripojiť na nejakú wifi sieť, tak pozerám len wifi siete bez hesla. Čiže na základné odradie väčšiny ľudí stačí aj WEP šifrovanie, ktoré podporuje snáď každý router. Je to iba môj laický pohľad a názor.
ano, na prelomenie sifrovania treba trochu skill ale da sa to....preto je dobre mat filtrovanie mac adries, podstata je vtom ze ked sa tam chce niekto dostat musi vediet tvoju mac adresu, co je uz ina vec.......no a pripajat sa na free wifi je fajn ked len surfujes ale s prihlasovanim sa na mail a podobne veci trocha opatrnejsie......
Aj ked som laik, tak mi ani nenapadne sa prihlásiť na môj súkromný mail z free wifi siete/hotspotu. Ale ok, sme trochu pomimo témy. Iba som chcel poukázať ako je to s tými šifrovaniami. Že 9/10 ľudí odbiješ už len tým ako vidia, že je sieť locknutá.
NINX: nie, trochu zle si to pochopil. kabel od modemu, ktory ti ide momentalne do pc odpojis od modemu, k routru dostanes kratky ethernetovy kabel ktory zapojis do modemu a druhu stranu do WAN portu routru. ten kabel ktory ti ide do pc a bol povodne v modeme zapojis do LAN portu routru. (modem -- router ------ pc)
je uplne jedno ktory kabel pouzijes od modemu do routru a ktory od routru do pc, ide len o to, ze k routru dostanes taky kratucky, kedze modem a router budu pri sebe, tak tam ti staci ten kratky.
dlhsi, ktory mas momentalne od modemu do pc pouzijes od routru do pc.
no prave som ho doniesol, je to tento. Aj typek v predajni mi to opisal tak ako goldier. Signal ma celkom dobry, v najvzdialenejsej izbe (8m cez tri steny) su dve-tri palicky