Rada ohľadom tlače

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
SSemteXX
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Rada ohľadom tlače

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Mám problém, v práci tlačíme na A4ky a niekedy aj väčšie dokumenty za pomoci offsetovej tlače, všetko je v pohode no ja sa nerozumiem do "dpi" nastavení. Vysvetlil by mi niekto čo/aký je rozdiel medzi tým dpi? Od čoho sa to vlastne líši? Lebo vôbec nechápem ako mám vo Photoshope dpi nastaviť aby mi to vytlačilo kvalitne. Dajme tomu teraz robím pohľadnicu, je nastavená 100dpi rozmery 15x10cm, prečo musí byť 100dpi, od čoho sa to líši? Mohol by mi to niekto riadne vysvetliť? Lebo som fakt dement do toho. Ďakujem.

btw. minule sa tlačil obrázok na dvere a sklo s rozmermi 500x97 cm (samozrejme tlačiť sme to zobrali do jednej firmy), tlačilo sa to za pomoci offsetovej tlači a tam muselo byť nastavených 300dpi a šéf mi povedal, že som prácu nedokončil a oni tam ešte v tej firme kde to tlačili museli nejaké "rysky" štelovať, čo to je?
Prosím Vás pomôžte, potrebujem to na rýchlo ;)
caesar1987
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Rada ohľadom tlače

Príspevok od používateľa caesar1987 »

toto ti urcie pomoze ohladom dpi - http://sk.wikipedia.org/wiki/Dpi
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

je to rozlíšenie obrázku .. to DPI je počet bodov na palec .. čím viac dáš tým kvalitnejšie to bude
SSemteXX
Guru
Guru

Tak ale chápem, ale keď mám viac DPI tak musím aj obrázky prikladať s väčším rozlíšením nie?
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

no šak jasné že musíš

// ale ani nemusíš, keď tlačíš na A4 tak to nemusí byť extra rozlíšenie, stačí keď si ten obrázok priblížiš a uvidíš či sa ti tam hneď tvoria štvorčeky alebo je pekne vyhladený
SSemteXX
Guru
Guru

Ale ako to je s tymi ryskami vo Photoshope? Nechápem, lebo oni hovoria, že ja ten obrázok musím zväčšiť a dať na kraje nejaké rysky aby to vedeli vytlačiť, no ja som do toho asi antitalent, keďže som také rysky v živote v PS nevidel tak ani neviem o čom je reč. Niekto?
Napísať odpoveď