Vlastenecky zákon

Diskusie na politické témy...
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Vlastenecky zákon

Príspevok od používateľa Rubiki »

kali520 napísal:A preco to musime vidiet a nie citit? K comu nam ako bude ked budeme hrdy na volaky kopec v tatrach.

Rozlisujte pojmy vlastenectvo a nacionalizmus. To prve je len fraza, hladanie uspechu v niecom co neprinalezi ludskej tvorivosti zvacsa preto lebo ona sama je malo uspesna , to druhe sa uspech snazi vytvorit priamo v ludoch.
Vidieť som nemyslel len očami, možno by ti pomohlo keby si občas nad tým čo čítaš aj uvažoval.

Tatry bol len jeden s príkladov.... mimochodom sú súčastou našej republiky, sú krásne tak prečo nebyť hrdý že ich tu máme. V hymne sa spomínajú tiež. To potom načo nám je hymna? A vlajka?
Mimochodom jeného času bol práve použijem tvoje slová "voláky kopec v tatrách" (Kriváň) symbolom slovenska na officiálnom znaku CSSR.
Neviem čo je na tom keď niekto obdivuje tatry zlé...a vôbec to neni niaké hľadanie úspechu, nechápem prečo dávaš do súvisu tatry a niaký úspech....

Som predtým chcel povedať hlavne to že terajší slovák má problém s tým aby ti povedal kedy táto republika vznikla a nie to ešte aby na ňu bol hrdý keď nedokáže nájsť jediný dôvod prečo. A vlastne načo by sa nad tým mal zamýšlať keď tu pomaly neni už nič slovenské.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

tak to som zvedavý ako to dopadne.Čo si Maďari zvolili to majú...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Keď chcú mať Šfefana, nech majú. Nebol to zlý panovník...
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

hughito napísal: Odpoveď s citáciou Poslať Napísal: 03 Dec 2010, 1:48
Keď chcú mať Šfefana, nech majú. Nebol to zlý panovník...
Uff, zbohom zdravý rozume, už viem prečo si nikdy nechápal nič čo som vravel. :smt006

Inak sv. Štefan bol skvelý panovník, bratovrah a masový vrah, tebe by kôli ateizmu od.ebal hlavu.

Mne by to teda ale vôbec nevadilo. Čo by si chcel to by si dostal. Ako sa vraví - kto chce kam, pomôžme mu tam.
slay
Addict
Addict

Týmto infantilným amatérskym prístupom by sa dal ohodnotiť rovnako asi každý panovník prelomu 10/11 st.

Ak by to niekoho zaujímalo tak:

Uhorsko je naše – časť I
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

nerad, ale suhlasim so slayom.. taki co sa busia do prs aha aky som ja vlastenec, na nete mam huste reci a nad monitorom slovensku valjku, to su hovno vlastenci.. niesu dolezite reci, ale skutky, nejaka materia alebo kulturna hodnota ktora po cloveku ostane.. ja povazujem za vlastencov ludi ktori tvoria, ktori ziju tradiciu, ktori sa vo volnom case venuju tradicnym remeselnym cinnostiam, ludia ktori sa neboja prilozit ruku k dielu aby historia neupadla do zabudnutia... a s hulenim travy to ma len pramalo spolocne, takisto s cirkvou... napriklad ja si zahulim rad, odkedy som prestal chlastat (imho tiez pekna tradicia len co je pravda) clovek tak nejak vzdy potrebuje nejaku "spolocensku" drogu, no co nekto ide na pivo, ja idem s kamosmi na spekulata, a verim ze mi to skodi menej ako sa pravidelne kazdy piatok ozierat, takisto mam velmi zamietavy postoj voci cirkvi a nabozenstvu (problem s nabozenskymi tradiciami a historiou nemam, zaujima ma to, co nemam rad ak sa mi niekto nieco snazi vnucovat).. no ale nie o tom som chcel. Ja osobne napriklad cele leto travim dobrovolnickou cinnostou v slovenskom raji na klastorisku rekonstrukciou kartuzianskeho klastora z prelomu 13-14 storocia(ktory ma mimochodom celkom bohatu historiu a v minulosti zohraval strategicku ulohu), sprevadzanim turistov, odbornym vykladom atd. - uz stvrty rok, nerobim to za prachy, nedostavam tam ani fuka iba najest a noclah, aj to sa kupeme v potoku :D
chcel som podotknut to, ze v poslednych rokoch pribuda "hejslovakov" ale na klastorisku je cim dalej tym menej dobrovolnikov, dokonca pribudaju dobrovolnici zo zahranicia ktori maju o nase dejiny vecsi zaujem ako samotni slovaci(tohto roku sme mali britov, holku z islandu, asi 15 ukrajiniek a 2 ceske rodiny, a zopar slovakov), co je podla mna na zaplakanie.. takze kali, ivansk a dalsi, v juni zacina na klastorisku prvy turnus, a potrebujeme tam sikovne rucky :P takze sa na vas tesim
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No, keďže Ivan tu opäť vypostuloval svoje slaboduché myšlienky, musím zareagovať =

Nemyslel som to v takýchto čiastkových javov, to vystihol slay, takáto charakteristika by sa dala aplikovať na veľmi veľa stredovekých panovníkov - myslel som na vzťah ku "Slovákom" a už vôbec nechápem, prečo to vzťahuješ na moju osobu, na osobu, ktorá žije v 21.storočí (rozdiel len 10). Máš nejaký problém psychického rázu ?

Ide o to, ako bol tento panovník vnímaný, ako prispel k budovaniu ríše (v kontexte danej doby) a aké mal jednoducho celkové zásluhy.

Inak zbytočne sa viac rozpisovať, v tom článku, čo sem poslal slay, je to napísané jasne. Niektorí jedinci (práve tí najväčší národovci) vytvárajú klamlivý obraz, ako keby to vždy bolo tak, že všetko, čo nebolo naše (ale bolo to maďarské, resp. uhorské), bolo apriori zlé. To sa však takto primitívne redukovať naozaj nedá.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

brainwirm ked uz beres moje meno do huby tak aspon reaguje na konkretne veci, alebo si precitaj celu temu skor nez zacnes pisat tieto keci ktore tu su opakovane kazdou stranou.

http://www.hojko.com/post1379702.html#p1379702
http://www.hojko.com/post1379969.html#p1379969
http://www.hojko.com/post1389102.html#p1389102

Uvedom si ze toto neni nejaky detsky cin roka, podstata nacionalizmu tkvie niekde uplne inde.
slay
Addict
Addict

kali520 napísal:podstata nacionalizmu tkvie niekde uplne inde.
Ó veľký Kali, zdeľ nám kde tkvie podstata nacionalizmu? :smt081
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

kali na aku rit prosimta je nam uzemie, je nam dajaka zasrana vlajka a dajaka este zasranejsia hrdost, ket na tom uzemi ziju 100% noobi ktori maju v hlavach nasrate, vymleti su z telky a stupen kultury je u nich -5 bodov??? o nejakej etnickej hrdosti fakt ani nehovorim lebo to nema zmysel ketze sme pomiesani uz x rokov dozadu...
slay
Addict
Addict

Sranda je :lol: , že papričkári sú hrdí na to, že sú papričkári, no pritom sú z 95% niečo iné..
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

brainwirm napísal:kali na aku rit prosimta je nam uzemie, je nam dajaka zasrana vlajka a dajaka este zasranejsia hrdost, ket na tom uzemi ziju 100% noobi ktori maju v hlavach nasrate, vymleti su z telky a stupen kultury je u nich -5 bodov??? o nejakej etnickej hrdosti fakt ani nehovorim lebo to nema zmysel ketze sme pomiesani uz x rokov dozadu...
Ja vazne nemam sajnu naco teraz reagujes, tam som ti dal odkazi kde je vsetko vysvetlene, ak mas nejake vyhrady uved konkretnu citaciu, v opaconom pripade sa nemam s tebou dalej o com bavit.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Je drobný a chudý. ach sa mu hompáľa asi päťkilový strieborný dvojkríž.
Chudák :lol:
Dozvedel som sa veľa nepekného o našich menšinách
Chlapec asi žije vo vakuu, nech príde na východ a niečo nepekné o menšinách uvidí na vlastné oči
niečo o zničujúcom vplyve zahraničného kapitálu
iste je to čiry nezmysel a výmysel "náckov", radšej budeme s úsmevom platiť od nového roka zase vyššie dane a vyššie ceny energií – vivat privatizácia, však slay.
Som zvedavý, keby mu niečo vysvetľoval normálne oblečený človek, čo by si zas našiel
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

stale vas to bavi urcovat kto je vacsi vlastenec ? o tom najvacsom som nepocul uz zopar desiatok dni.. kto vie ci nemoci nohy v balatone :D
ale zo mna asi supervlastenec nikdy nebude.. dnes mi dosla objednana kanadska vlajka.. MS v hokeji moze zacat :)

p.s. uspechy nasich ma samozrejme tesia a drzim im palce ako sa len da...
Napísať odpoveď