Honda Civic MB3 1998 vs Honda Civic 1.8 VTi

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
peter162
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Honda Civic MB3 1998 vs Honda Civic 1.8 VTi

Príspevok od používateľa peter162 »

Ahojte, aký máte názor na Hondu Civic MB3(motorizácia je 1,5 Vtec) alebo 1.8 Vti.Zaujíma ma spoľahlivosť, dostupnosť a cena náhradných dielov, atď...Bude to moje prvé auto (dneska som si bol pre vodický :P ),nemal som žiadne skúsenosti iba čo som jazdil na autoškole.Nenabehám veľa km (bežne do roboti cca 20km a poprípade do mesta alebo piatok vonku sa povoziť)Dopredu sa ospravedlňujem, ak sa to tu už riešilo. Ďakujem
Prikladám inzerát a foto aut ktoré som si vybral:

Honda Civic 1.8 VTi
Vybava Vti-polokoza atd.Vyfuk komplet lestena nerez ,vyroba na zakazku+termopaska,vyfuk ma certifikat TUV,zvody 4-1 dovoz USA,moznost zkrateneho radenia,startovanie na tlacitko i na kluc,podvozok Einbach,moznost noveho vika ventilov orig.RED inegra type-R,teplomery brzdicov AP-racing,folie okien z certifikatom TUV, Alukola z certifikatom TUV, Radio Panasonic model 2009,repro 6ks,z toho 4ks seria ,2ks JVC.Oka na odtah v style JDM od speedpro.Spetne zrkadla od Jk-design-model Racing
Nove kabely zapalovania a sviecky NGK,KaN filter,nova baterka Varta, nove capy a loziska nipparts,nove naplne vcetne klymatizacie,Moznost odobrania drobneho tuningu napr.nalepky,oranz. pozicky,seriove alukola,sortshift,engine start a pod.Emisie a STK v plane 01/2011.Stav,bez korozie
Barva černá Nighthawk-na slunci se měni do fialova
original Honda...Tonovaná okna s Atestem,
Kola bílé Yakuza Japan 7x16, obute do pneumatik
Falken Ziex ZE912 205/40R16. Před dvouma měsícema dělaný přední a zadní destičky,
ve předu jsou draškované kotouče Brembo. Tuhostně stavitelné tlumiče Kayaba doplnují
pružiny HR. Podvozek je doplněn o zadní original stabilizátor.
Motorizace je 1,5 Vtec
v originalu 84Kw. Motor je doplněn o nerezové sání s filtrem od AEM. Dále je tam
keramicka spojka. Jsou tam tytanové svody a celý výfuk od Supersprintu.
Motor je vybaven nastavitelnou jednotkou Apexi Neo, pro nastavování spínaní Vtecu
a nastavování map vzduchu a poměru paliva. Je tam namontovane výkonější palivové
čerpadlo až do 250koní. Je tam namontovyný Short Shift pro kradší dráhu řazení.
V interieru je kožený volant z Octavie RS. díly palubní desky jsou lakované do bílé barvy.
Přístroje a další komponenty a podsvícení nohou jsou v modrém provedení.
Radio je Panasonic cq-c8405n s vystupem na Ipod a Aux.
Na Aux je namontovane dvd prehravac(v kastliku) s ojimatelnym monitorem a vse je od znacky
Zenec. Přední a zadní komponenty jsou od znacky Eyebrid. V zavadlovem prostoru je vytvořena
zástavba kde jsou je umistěn 4.kanálový zesilovač a dvoucívkový basak vse od značky Eyebrid.
Vše je potažené v bílé kůži.
Ve středovém panelu jsou tři budíky které kontrolují Tlak Oleje,Teplotu vody a Teplotu Oleje.

Posledna foto je Honda Civic 1.8 VTi
Prílohy
e3-honda-civic-mb3.jpg
e12-honda-civic-mb3.jpg
e13-honda-civic-mb3.jpg
5784413.jpg
Mrk
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Honda Civic MB3 1998 vs Honda Civic 1.8 VTi

Príspevok od používateľa Mrk »

to vti bude urcite narocnejsie na udrzbu a drahsie na prevadzku ako ta 1.5
kvoco
VIP
VIP

Príspevok od používateľa kvoco »

no neviem neviem...vti pre cerstveho sofera, on ta to bude lakat, je to silne auto, ale to je len na tebe
presne ako napisal nadomnou, prevadzka bude drahsia, ci poistka, spotreba, ale aj diely
peter162
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

http://www.superpoistenie.sk/pzp/vypocet/1
Na tejto stránke som si dal vypočítať poistku a na VTi a aj na 1.5-ku mi vyšla zhodná cena 13O€ pri Kooperatíve len neviem či je to objektívne...Potom neviem či tá 1.5-ka nebude lenivá nesedel som v nej a preto som sa obrátil na toto fórum.Niektorí známy mi "radia"aby som si kúpil skorej dačo lacnejšie lebo ak to lacnejšie auto rozbijem tak mi ho nebude ľúto ale nevidím v tom zmysel však keď mám niekde nabúrať tak či narúbam v dákej Škodovke alebo 1.8-ke to už je jedno,alebo sa mýlim?
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

ta 1,5 je vynikajuca, spotreba skoro ziadna. Myslim, ze nebude az taka leniva. Kolko vazi to auto? 1 tonu?

ja osobne by som siel do vti, ale nie do anglicana
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ak 1.5 tak ta 66kW verzia je pomerne leniva, tkz econom, ale ta 84kW by mala jazdit pomerne slusne, sam sa po japoncovi s tymto motorom obzeram
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

ja som myslel 85 kw.

tie 66 kw myslim, ze v-tec neboli.
peter162
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Mrk napísal:ak 1.5 tak ta 66kW verzia je pomerne leniva, tkz econom, ale ta 84kW by mala jazdit pomerne slusne, sam sa po japoncovi s tymto motorom obzeram
Ja sa vás pýtam na 84kw verziu a ma Vtec-e.Váži 1095KG.A nie na ecconom,neviem skade ste to nabrali
V tej 1.5-ke je tento motor http://www.hondaclub.cz/Models.aspx?id=62

//autoeditácia príspevku (12 Dec 2010, 16:39)
adameeec napísal:
ja osobne by som siel do vti, ale nie do anglicana
A prečo nie do ANG?Vieš mi napísať nejaké rozdiely?Alebo dôvod prečo nie ANG verziu? :shock:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ja som za vti, ako kazdy mlady clovek budes za chvilu nadavat, ze ta 1,5 nic nejde...

hmm, zaujal ma ten streleny airbag na tej fotke interieru... zeby dotycny nemal na novy? po takom drzgrosovi by som auto veru nechcel... :?

peter162 napísal: A prečo nie do ANG?Vieš mi napísať nejaké rozdiely?Alebo dôvod prečo nie ANG verziu? :shock:
ludom sa vseobecne nepaci a spolahlivostou nesiaha na japonske kusky...
peter162
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Volant je z Octavie RS a udajne nieje strelený...Mno ta ANG verzia sa mi páči viac ako JAPONSKÁ ale 100 ľudí 100 chutí :wink:
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

osobne sa mi viac paci ta 1.5-ka Vtec ale ak by som mal na vyber medzi tymto motormi tak by som bral jednoznacne 1.8 Vti..
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

Ber Vti, ani nerozmyslaj. Kupis 1.5 a potom si budes buchat hlavu o stenu. Btw, 1.8VTi ma LSD :wink:. 1.5vtec ma dost dlhu prevodovku, nie je to az take svizne.
A k prispevkom ze to je velmi silne... ved to ma "iba" 170koni a je to FWD. Nemas sa coho bat.
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

aj tie economy boli v-tec konkretne aj v tejto 6g anglickej

no k teme, ak mas na vti tak neni o com
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

1,8 VTi je čertovské povozeníčko, ale treba dať pozor, či to nebude vylietaná haraburda. Kolega jú má a tiež ju zrovna nešetrí... :? Ten motor s tým autom dokáže slušne pocvičiť :twisted:
peter162
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Mrk: Podľa tvojho avatáru usudzujem ze si zástanca BMW alebo sa mýlim?
No keď si to mam porovnať s BMW tak skôr si budem môcť dovoliť Hondu lebo bežnej jazde ide za 8-9 l, mesto za 10 l ale udajne sa dá spraviť spotreba aj 7 l a keď si zoberiem taký 1.8 od BMW tak tá jazda je úplne inde...
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ak zastanca je synonymum slova fanusik, tak ano, paci sa mi u voza klasicka koncepcia, viac ako 4 hrnceky a objemy vyssie ako 2,0L, ovsem take vozenie aj nieco stoji, takze pride casom :)

spominana 318i nieje zrovna motor ktory do takeho auta patri :)

ak by som mal dost penazi na prevadzku a obstaranie vti tak ho s radostou parkujem doma, ale ako spominal Kibo, tak tie auto mozu byt dost vyhonene, predsa civic vti si clovek nekupuje na jazdenie 55 po meste, a na fore honda clubu som cital, ze si dokaze cucnut aj cez liter oleja na plnu nadrz ked dostava na pi*u (ovsem toto je prehnane a je to ITR co jazdi zavodne)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Mrk, až také prehnané s tým olejom to zas nie je, aj môj motor si dokáže cucnúť 1L oleja na 1000 km ak dostáva poriadne cez zobák, musel by si tak ovšem jazdiť celých 1000 km a to by boli tak 4 nádrže :D
Pri občasnej ostrejšej jazde sú tie motory schopné zožrať 1L oleja medzi intervalom výmeny, čo je cca 8-10.000 km, ovšem ak sú v dobrom stave. Argument, že môj motor olej nežerie je na mieste, ak s tým človek jazdí 55 po meste ako si spomenul. Vtedy si nevypýta ani deci ten môj, lebo nie je hnaný do limitu...
Napísať odpoveď