pascal na vypocet hodnot funkcie
pascal na vypocet hodnot funkcie
caute borci, co sa tyka pascalu som zaciatocnik, ovladam ake-take programy, ale s tymto zadanim si neviem rady
program na vypocet hodnôt funkcie z=(0.5x+3.2/x)/(y+1) ak x je z intervalu <0.1 , 5> s krokom 0,5 a y <0 , 2> s krokom 1 a cele vytlacit
borci, keby ste mi vedeli niekto pomoct, bol by som nesmierne povdacny, dakujem!
program na vypocet hodnôt funkcie z=(0.5x+3.2/x)/(y+1) ak x je z intervalu <0.1 , 5> s krokom 0,5 a y <0 , 2> s krokom 1 a cele vytlacit
borci, keby ste mi vedeli niekto pomoct, bol by som nesmierne povdacny, dakujem!
Re: pascal na vypocet hodnot funkcie
mas cyklus v cykle co je na tom tazke ?
to ze sa z toho nedokazem vysomarit
prikladam moj "vytvor" pls keby si mi to vedel upravit aby to fachalo, a popripdade aj trosku vysvetlit kde som mal chybu, DAKUJEM
prikladam moj "vytvor" pls keby si mi to vedel upravit aby to fachalo, a popripdade aj trosku vysvetlit kde som mal chybu, DAKUJEM
- Prílohy
-
- zadanie.pas.rar
- (679 Bajtov) 23 stiahnutí
nemas cyklus v cykle... ja si uz syntax nepamatam...
ak si sa pomylil z ostrými zatvorkami vyhod = v podmienkach cykloch... prerabat ti to nebudem... a mas to nejak dlhe...
Kód: Vybrať všetko
x:=0.1;
kx:=0.5;
ky:=1;
WHILE x<=5 DO BEGIN
y:=0;
WHILE y<=2 DO BEGIN
print('z= ' + (0.5*x+3.2/x)/(y+1));// neviem ako to bere pascal vypis...
y:=y+ky;
END
x:=x+kx;
END
-
Ing. Gandalf
Expert
fuh diki, a namiesto coho to mam dat? 
//autoeditácia príspevku (13 Dec 2010, 22:14)
spoluziaci asi nie, ale vsimol som si ze zadania sa na viacerych skolach opakuju a su totozne, ucitelia ich davaju zrejme z rovnakeho zdroja, ale som nesmierne stastny za tento "nalez"
//autoeditácia príspevku (13 Dec 2010, 22:14)
spoluziaci asi nie, ale vsimol som si ze zadania sa na viacerych skolach opakuju a su totozne, ucitelia ich davaju zrejme z rovnakeho zdroja, ale som nesmierne stastny za tento "nalez"
lol to taketo zadanie dostali na vysokej ? ked piše dva započty... to je tak zadanie pre stredoškolaka na doma ked sa nauci cyklusIng. Gandalf napísal:Spoluziaci? http://www.hojko.com/program-pascal-t151213.html
BTW. mas tam zbytocne osetrene stavy ktore nenastanu (delenie nulou) a ta funkcia naco ?
sk*lukino napísal:fuh diki, a namiesto coho to mam dat?
co su to ake take programy ? ked si neprišiel na to ze ten kus kodu patri medzi hlavny BEGIN END ?sk*lukino napísal:caute borci, co sa tyka pascalu som zaciatocnik, ovladam ake-take programy
tak napr vymena hodnot dvoch premennych a taketo, proste ja tento semester vidim pascal prvy krat v zivote, na strednej som ho nemal, proste ako si raz zacinal ty, tak teraz zacinam ja 
-
Ing. Gandalf
Expert
Dotycny napisal v povodnom zadani, ze x patri intervalu <0; 1,5>, teda by delenie nulou nastalo. Asi sa pomylil pri prepisovani, no ja som sa drzal toho, co napisal. Upozornil som ho na to a veril som, ze si to zjednodusi podla potreby uz sam. Inak suhlasim, je to dost jednoduche...c-ice napísal: lol to taketo zadanie dostali na vysokej ? ked piše dva započty... to je tak zadanie pre stredoškolaka na doma ked sa nauci cyklus
BTW. mas tam zbytocne osetrene stavy ktore nenastanu (delenie nulou) a ta funkcia naco ?
ja si uvedomil potom že je to dost blba "výčitka" lebo treba kodit všeobecne ... aby tam mohol aj 0 dat a islo mu to ...Ing. Gandalf napísal:Dotycny napisal v povodnom zadani, ze x patri intervalu <0; 1,5>, teda by delenie nulou nastalo. Asi sa pomylil pri prepisovani, no ja som sa drzal toho, co napisal. Upozornil som ho na to a veril som, ze si to zjednodusi podla potreby uz sam. Inak suhlasim, je to dost jednoduche...