neide zapnut PC
neide zapnut PC
caute, moj problem je ze ked sa zapina PC a pred nacitavanim windowsu tak mi vibehne dlhy text po slovensky a a mam si vybrat z niekolko moznosti napr. spustit pomocov MS-DOS spustit beznim sposobom . je jedno aku moznost vyberiem vzdy mi to restartuje PC a do windowsu sa nedostanem .(myslim si ze treba len preinstalovat windows) ale niesom si isty.
-
javatar
Hardcore addict
Re: neide zapnut PC
sam si si odpovedal, problem bude najskor vo windowse.. ale este skus nechat ho na tom menu minutu (zastav odpocitavanie neakov sipkou) a ak sa ti potom nevypne tak to bude windowsom
DAKUJEM... mal si pravdu nevipol sa .Chcel som si bit len ist ze nieje problem v nicom inom
//autoeditácia príspevku (15 Dec 2010, 17:51)
teraz mam taky problem ze ked dam CD s windowsom tak nic mi to nerobi hmmm to iste len na tesne pred restartom mi silno pracuje poradte PLS
//autoeditácia príspevku (15 Dec 2010, 17:51)
teraz mam taky problem ze ked dam CD s windowsom tak nic mi to nerobi hmmm to iste len na tesne pred restartom mi silno pracuje poradte PLS
V biose si prepol bootovanie na CD? Ak áno, tak problém bude s HDD.
Porušené partície. Vytiahni disk, daj do druhého PC, zálohuj svoje súbory /ak sa dá/
a naformátuj disk. Vlož spať do povodného a možeš inštalovať.
Porušené partície. Vytiahni disk, daj do druhého PC, zálohuj svoje súbory /ak sa dá/
a naformátuj disk. Vlož spať do povodného a možeš inštalovať.
no ja som osobne nic neprepinal a vobec uz nie v biose .zacalo to tak ze som stiahol KAbat banditi di praga
do PC isjel som si ich pustit prve na youtube a nesiel zvuk isjel som si prehrat nieco co uz mam v pc WMP mi pisal neaku chybu teraz si uz nespomeniem . Restartoval som PC s myslienkov ze to je iba taka mensia porucha. vzdy ked zapnem napise ze neaky heardware alebo software bol odinstalovany a potom blabla. A pred par minutami nez som si precital co si napisal tak som nad tym HDD rozmyslal... A ja v BIOSE som nic nikdy nenastavoval (bojim sa ze nieco pokazim ). A je mozne ze sa to v biose mohlo prepnut neako samo ? alebo z dvovodu neakeho virusu ?
V biose sa nič samo nemože stať.
Ak nejde inst. CD možu biť nasledovné chyby. Zle spravené CD BOOT. V biose bootovanie z HDD.
Ak sa bojíš do biosu, neboj sa ! Otvor bios pri reštarte deletom pre PC a pre book F2.
Nabehne bios. Zober ceruzku a píš si robené operácie. Najdi bootovanie a prepni na BOOT CD ROM a zapíš.
/Mimochodom v poslednej ponuke je vrátiť do povodu./
Vlož CD a reštartuj. Začne odpočítať boot CD......., klikni enter a začne načítavať CDečko ďalej je inštalácia.
Ak nestihneš dať enter, začne bootovať z HDD.
Ak to tak nenabehne, je zlé CD.
///Raz musíš zaisť do biosu, je to jednoduché a nemáš sa čoho báť. Nevyskúšané neznamená zložité.///
Ak nejde inst. CD možu biť nasledovné chyby. Zle spravené CD BOOT. V biose bootovanie z HDD.
Ak sa bojíš do biosu, neboj sa ! Otvor bios pri reštarte deletom pre PC a pre book F2.
Nabehne bios. Zober ceruzku a píš si robené operácie. Najdi bootovanie a prepni na BOOT CD ROM a zapíš.
/Mimochodom v poslednej ponuke je vrátiť do povodu./
Vlož CD a reštartuj. Začne odpočítať boot CD......., klikni enter a začne načítavať CDečko ďalej je inštalácia.
Ak nestihneš dať enter, začne bootovať z HDD.
Ak to tak nenabehne, je zlé CD.
///Raz musíš zaisť do biosu, je to jednoduché a nemáš sa čoho báť. Nevyskúšané neznamená zložité.///
v biose som bol len mam ho po ang . inem to ihned vyskusat
//autoeditácia príspevku (18 Dec 2010, 9:37)
no mam ti first boot device /hard disk/
second boot device /cd rom/
third boot device /floppy /
boot other drive / enabled/
//autoeditácia príspevku (18 Dec 2010, 9:37)
no mam ti first boot device /hard disk/
second boot device /cd rom/
third boot device /floppy /
boot other drive / enabled/
First boot device /dard disk/ prepni na CD rom. To je prvé bootovanie.
Počítač ide postupne od prvého. Ak je prvé CD, začne ho načítavať.
Nastav: first device CD
secound device hard disk
third - other to je jedno / USB/
Ak v počítači nebude CD, alebo neskoro klikneš enter, automaticky začne bootovať secound,
čiže hard disk. /Ak nevieš o niektorých angl. slovách čo znamenajú, použi google prekladač./
Ja pozriem každú hodinku, keby si mal problém.
Počítač ide postupne od prvého. Ak je prvé CD, začne ho načítavať.
Nastav: first device CD
secound device hard disk
third - other to je jedno / USB/
Ak v počítači nebude CD, alebo neskoro klikneš enter, automaticky začne bootovať secound,
čiže hard disk. /Ak nevieš o niektorých angl. slovách čo znamenajú, použi google prekladač./
Ja pozriem každú hodinku, keby si mal problém.
diki
zacne boot CD skonci blikne to menu s timi moznostami a nacitava windows a zase restart . bute asi zle nabootovane CD mam taky pocit

Ak začne bootovať CD kde presne skončí? Nechápem /s timi moznostami/
Ak je zlé BOOT CD vobec ho nezačne načítavať, ak začne / čierne pole len v spodnej lište
system kontroluje čo v PC je. Rýchly sled udalostí./ je v poho
Ak je zlé BOOT CD vobec ho nezačne načítavať, ak začne / čierne pole len v spodnej lište
system kontroluje čo v PC je. Rýchly sled udalostí./ je v poho
od hora dole je nieco napisane dole pise Boot CD par sekeund nacitava nahody tie moznosti ako spustit PC- stav nouze ...pustit beznim sposobom ... a restartne sa . a HDD mam sformatovat? tak ako si mi pisal ?
//autoeditácia príspevku (18 Dec 2010, 11:35)
//autoeditácia príspevku (18 Dec 2010, 11:36)
zacne nacitavat windows a restartuje
//autoeditácia príspevku (18 Dec 2010, 11:36)
zacne nacitavat windows a restartuje
Máš CD v mechanike?
Podľa prvého obrázku, BOOT FROM CD : _ rýchlo stlač ENTER aby si potvrdil bootovanie!
/ druhý obrázok: bootovalo druhe, a to je hard disk /
Podľa prvého obrázku, BOOT FROM CD : _ rýchlo stlač ENTER aby si potvrdil bootovanie!
/ druhý obrázok: bootovalo druhe, a to je hard disk /
ano mam CD v mechanike
//autoeditácia príspevku (18 Dec 2010, 12:22)
ale ten 1obrazek je tam asi tak 10 sec.na obrazovke .... stlacal som enter a nic zaswe restart.
//autoeditácia príspevku (18 Dec 2010, 12:22)
ale ten 1obrazek je tam asi tak 10 sec.na obrazovke .... stlacal som enter a nic zaswe restart.
Ak si stláčal hneď po nabehnutí prvého obrázka enter a nezačala
hučať mechanika je zlé boot CD.
Inde problém nieje. Ak máš ine PC čo predpokladám a má mechaniku CD,
vytvor nové v Nero a zavoľ boot burning systému Win
/použi radšej prepisovatelné/alebo prebehni kamošov
a požičaj.
hučať mechanika je zlé boot CD.
Inde problém nieje. Ak máš ine PC čo predpokladám a má mechaniku CD,
vytvor nové v Nero a zavoľ boot burning systému Win
/použi radšej prepisovatelné/alebo prebehni kamošov
a požičaj.
OK mam to na RWcku cize to prepisem na bootove a este ten moj win ma len 65 alebo 75 MB njeje to malo ? mam to on majstra na praxi on mi hovoril ze to funguje. no podla mna to je malo na WINDOWS
Win XP má cca 700 MB, Win 7 má 2-3 GB všetko podľa verzie.
Popíš aký máš PC. HDD,RAM, procesor, grafiku,...
Podľa tej veľkosti súdim na Win 95 alebo 98.
Nebývaš niekde v okolí Brezna?
Popíš aký máš PC. HDD,RAM, procesor, grafiku,...
Podľa tej veľkosti súdim na Win 95 alebo 98.
Nebývaš niekde v okolí Brezna?
mal som XPcko ....66gb HDD
RAM 512 PROCESOR intel celeron 3,7GHz grafika asus AH 4650 1gb
Robil som čo som mohol. Dúfam že to naštartuješ, alebo popros
nejakého kamaráta, ktorý to už robil.
Veľa šťastia!
nejakého kamaráta, ktorý to už robil.
Veľa šťastia!
Jasne dakujem za vsetko .