Ako sa spravne ucit?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Friseur
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Friseur »

lacijawa napísal:najlepsie sa uci ked opisujes vtedy si zapamatas vsetko ale ked ta chyti ucitel ta je to horsie :lol: :lol:
Toto pomahalo aj mne :lol:
No v ziadnom pripade neodporucam ucit sa na posteli. Teda aspon ja som stale po asi piatich minutach zaspal :oops:
jozko
Light Star
Light Star

Re: Ako sa spravne ucit?

Príspevok od používateľa jozko »

sry že vytahujem takuto staru temu ale radšej než napisať novu.........hmm čiže som prvak na Vš a ako sa učiť ked jaksik už nevykryvam ani započty lebo to je tažke a veľa je toho naraz a ešte možno budu skušky takže ako na to??
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

ucit si sa mal pocas semestra, nie den pred skuskou
xmatkoo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa xmatkoo »

uc sa pocas celeho roka a nie bifli pred skuskami... :]
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

musis vediet filtrovat dolezite informacie...o tom je ucenie sa na skusky
wasted
Expert
Expert

Príspevok od používateľa wasted »

• učiť sa počas celého školského roku nie pred písomkou deň.
  • ak sa učím niečo na spamäť alebo na odpoved pred tabuľou opakujem si jeden odsek/strofu/ aspoň 2,3 krát.
  • učím sa v kľude bez akéhokoľvek rozptylovača. :)
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blitzkrieg »

pred spaním si prečítam látku, učivo čo musím ovládať ..prerozprávam si to do mobilu a prehodím do mp3 prehrávača ..keď idem spať pustím si to a ráno to ešte počúvam počas cesty do školy ..mne to pomáha a viem to povedať vlastnými slovami :)
paaajo21
Novice
Novice

Príspevok od používateľa paaajo21 »

ach ty kokos chodím na základku a je to tu horor. učenie mi celkom dá sa povedať ide ale myslím si že rátanie priemeru u učiteľov nie je spravodlivé. Napríklad z matiky mam 10 jednotiek jednu trojku a už mi hovorí že to mám medzi 1/2. No neni to nahovno?! ale už konečne zachvíľku letné už len dnes zvládnuť diktát a koncoročnú z ruštiny a koncoročné mám za sebu. A tá rada k učeniu poviem vám jednu vec k tomu, neučte sa aj tak vám to bude napi*u! to je asi vše

//autoeditácia príspevku (14 Jún 2012, 7:17)
a najhoršie je na tom že my budeme ešte aj písať monitor z angličtiny a zadania sú po anglicky.... učiteľ nám hovoril že je to hrozne ťažké a povedal že môžme byť šťastní ak to dáme na 30%
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

Mne sa osvedcil pred statnicami tento postup:

1. precitanie si kompletnych poznamok aj viac krat
2. vypisat si zachytne body ku kazdej otazke tak na pol strany a tie sa naucit
ak su dobre zachytne body a dobre som precital tie kompletne poznamky, viem rozpravat o kazdaj jednej otazke nieco...

:P statnice uspesne za mnou tak asi to funguje...
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

paaajo21 napísal:ach ty kokos chodím na základku a je to tu horor. učenie mi celkom dá sa povedať ide ale myslím si že rátanie priemeru u učiteľov nie je spravodlivé. Napríklad z matiky mam 10 jednotiek jednu trojku a už mi hovorí že to mám medzi 1/2. No neni to nahovno?! ale už konečne zachvíľku letné už len dnes zvládnuť diktát a koncoročnú z ruštiny a koncoročné mám za sebu. A tá rada k učeniu poviem vám jednu vec k tomu, neučte sa aj tak vám to bude napi*u! to je asi vše

//autoeditácia príspevku (14 Jún 2012, 7:17)
a najhoršie je na tom že my budeme ešte aj písať monitor z angličtiny a zadania sú po anglicky.... učiteľ nám hovoril že je to hrozne ťažké a povedal že môžme byť šťastní ak to dáme na 30%
Ach, tazky zivot pubertaka na zakladnej.

Tak v prvom rade, ucenie ti urcite nie je na nic, uz teraz urcujes, kam pojdes studovat a ake budes mat vysledky na strednej, nasledne si tym zvolis aj svoju karieru.

Monitor z anglictiny je nieco, co je uz dlhsie treba, decka idu zo zakladky vymlete z jazykov, ktore su dnes zaklad, hlavne nieco tak lahke, ako Aj. To, ze ucitel vam hovori, ze nad 30% nepojdete je jeho zrkadlo a znak toho, ze nevie ucit a nase skolstvo je v ritkarovciach.

Ale aby som nebol OT, mne sa osvedcilo klasicke vyznacovanie dolezitych bodov fixkou alebo spoznamkovanie textu. Staci si spravit checklist toho, co treba vediet a postupne ho skrtat.
Titanoboa
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Titanoboa »

Stačí dávať pozor na hodinách, pozorne počúvať učiteľa. Doma si to prečítať po príchode zo školy a následne aj pár krát po tom. Nie je dobré sa učiť tesne pred testom, písomkou..Informácie sa ukladajú do krátkodobej pamäti čo nie je dobré...Ale svoj podiel má na to aj školstvo...nepáčia sa mi písomky v ktorých profesor vyžaduje od žiaka len informácie ktoré sa mal naučiť z posledných hodín. Mali by sa vyžadovať aj tie, ktoré sa už učili dávnejšie. Študenti by boli nútený si učivo neustále opakovať. Ale zas vidím ako by sa proti tomu búrila drvivá väčšina študentov z názorom: "veď už to bolo dávno"../ A pri dnešnom systéme už profesori majú veľmi malú váhu(prevažne za ZŠ a SŠ) a nemôžu si dovoliť "vyskakovať" čo je veľká chyba.
Napísať odpoveď