Kontaktne sosovky
-
tomasso
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kontaktne sosovky
chcel by som sa spytat, ako to je so stranami sosovky, lebo ako pozeram, tak pozeram...ked polozim na prst, vzdy vyzera rovnako..nikde za nezahyba ani dnu ani von..
Ono ked si ju polozis na prst, tak spravna strana je Ta, kedy je zo sosovky vacsi lievik, neviem ako to spravne vysvetlit, ale poviem Ti, mam ich roky a davam si to kadejako a ziadny problem 
pokracuj, ja davam karma + 
Dakujem
Len uz si na nic take srandovne neviem spomenut 
-
jamesiq
Medium Star
Ked je sosovka opacne vyzera ako "tanier" ma take zahnute kraje.. Spravne by mali byt kraje takto
- Prílohy
-
- monthly contact lenses.jpg (63.54 KiB) 1188 zobrazení
tiez mam 30 dnove uz od oktobra a v pohode. Ale ked ich mam dlhsie, zacinam citit ako ma zacinaju rezat a vypadavat. Do konca mesiaca ale asi este pockamplusminus napísal: akurat si mi pripomenul ze mam mesacne sosovky uz treti mesiac, tak ich na novy rok vymenim (iked su v 100% stave!)
adamec: ked som byval sam na byte v BA, zurky kazdy piatok sobota, takze na sosovky neboli zbytocne love, navyse cez net to neslo. Tak som vydrzal cca 7-8 mesiacov s mesacnymi.. ono, problem bol az o 1, 2hej nad ranom, pocitoval som menej navlhnutu sosovku (ani dym nepridaval na kvalitke), mal som po ruke vzdy malu flasticku roztoku, sup do oka a ficalo sa dalej.. prerusit sex koli sosovke ? tsss, zlata mala flasticka

jaaaj, to boli zuuurky...
uz som offT
jaaaj, to boli zuuurky...
Tak, tak
Ja mam tiez mesacne uz od leta a stale "funguju"
Problem je az ked ich mam dlhsie v ociach, potom citim, ze su vysusene, ale flasticku po ruke ako plusminus
Klobuk dole
do akých dioptrií sa vyrábajú?
najvacsie co som videl boli +9 a -9
-
zuzkazuzka
VIP
To som tu jediná, čo šošovky mení pekne hneď po uplynutí doby, na ktorú sú určené?
No, verím, že sa mi za to moje oči odvďačia a budú mi slúžiť ešte dlho
Len neviem, ako to vyzerá v ostatných oblastiach životov niektorých z vás, keď s vlastným zdravím takto hazardujete.
ZuzkaZuzka, ked sosovky nenosis cely den v ociach, iba par hodin za den a aj to nie kazdy, tak Ti kludne vydrzia viac ako ten jeden mesiac, tak preco ich menit, ked este su pouzitelne? 
Zuzka, sosovky nosim od roku 1999 a oci su stale v pohode..
Dioptria sa zmenila za ten cas o 1dioptriu.. (za to asi moze kukanie 9hodin do notebooku) a nasledne 5hodin doma do compu..
Dioptria sa zmenila za ten cas o 1dioptriu.. (za to asi moze kukanie 9hodin do notebooku) a nasledne 5hodin doma do compu..
-
jamesiq
Medium Star
Ked citite vysusenie tak pouzijete normalne ten roztok na dezinfekciu ??
Inak ja mesacne sosovky menim tiez viacmenej pravidelne +- pol mesiaca
Inak ja mesacne sosovky menim tiez viacmenej pravidelne +- pol mesiaca
-
Fabo
Hardcore addict
Ak je to mozne, co nie je vzdy teda... Je nutne sa aspon pokusit vzdialit od zdroja vysusenia (klima napr.) a pokial mozno nejak rozumne vyvolat slzenie.
ja som sedel kusok od tlaciarne, kopirky, bolo to zle..
Caute, tak som skusil sosovky a akonahle si ich vzdy dam do oci, pocitujem take slzenie, cely cas co ich mam v ociach, mi slzia akoby...co myslite je to tym ze je oko nezvyknute alebo proste moje oci su prilis citlive na sosovky? co myslite prestane to ked ich budem dlhsie a castejsie nosit? lebo ich nosim zatial len tak cez vikendy ked idem von takze tak 2x do tyzdna po 5-6hodin
oko si potrebuje zvyknut. Mne zo zaciatku trvalo zakladanie sosoviek aj 20 minut, teraz ich mam nasadene do jednej minuty. Tiez mi oci slzili, zmurkali, ale teraz je to uz v pohode.
-
jamesiq
Medium Star
Podobne ako prispevok nadomnou
Ale musim povedat ze sa aj niekedy tesim ze mi oci zacnu slzet ked napriklad zivam aspon sa mi nevysusuju oci
))
20minut? Ked to tolko trva som rad
.nekedy mi to trva aj hodinu, velmi mi klipkaju oci a neviem tomu nijak zabranit tak sa to vacsinou podari az vtedy ked su uz ztoho velmi unavene oci a tak sa mito podarí
... A k tomu slzili vam po celu dobu nosenia? Ako casto ste ich nosili?