Graficka karta - prehrievanie pocas hrania

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
2Pacaveli
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Graficka karta - prehrievanie pocas hrania

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

zdravim, mam graficku kartu ati radeon hd 3650 a neviem, ci sa prehrieva, alebo je chyba inde. ked som len vo windowse, vsetko v pohode, nie je problem. akonahle hrajem call of duty 4 a to je jedno, ci mam hru nastavenu na max, ci na minimum, hra sa po chvilke sekne a vypne sa monitor, mozem len restartovat PC. bude problem v prehrievani? dat to reklamovat, alebo co s tym? pokial viem, tak napr. pri assasins creed to nerobilo, vyskusam este hrat dlhsie nejaku podobnu hru, co to bude robit, ale nejake rady?

//autoeditácia príspevku (17 Dec 2010, 23:32)
skusal som napr. stalkera, ten ide v poho... vlastne doteraz slo aj call of duty, tak neviem... mam aj vsetky najnovsie patche... nejake rady? vycistil som aj prach z ventilatora na procesore, to ma napadlo ako dalsia moznost (a ze tam toho prachu bolo riadne nasrano, az je terza tichsi PC) :D

//autoeditácia príspevku (18 Dec 2010, 7:05)
toto su teploty ked nic nerobim, len som na nete...
Prílohy
untitled.JPG
PsychoS
Professional
Professional

Re: Graficka karta - prehrievanie pocas hrania

Príspevok od používateľa PsychoS »

Ati uz nikdy nekupuj. Tvoj problem sa riesi na kazdom druhom fore. Ja som ho mal tiez. Tie karty vyrabaju asi v mongolsku alebo kde. Ze dostanes bezchybnu kartu ATI je tak 50% sanca.
2Pacaveli
Addict
Addict

len nechapem, napr. stalker, assasins creed pohoda...
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

PsychoS napísal:Ati uz nikdy nekupuj. Tvoj problem sa riesi na kazdom druhom fore. Ja som ho mal tiez. Tie karty vyrabaju asi v mongolsku alebo kde. Ze dostanes bezchybnu kartu ATI je tak 50% sanca.
ono to nieje chyba kariet ako skôr ovládačov, ktoré ati nikdy nevedela poriadne spraviť, a je problém v nekompatibilite s inými vecami
kamarátovi som predával 4870 a jemu ide bez problémov mne ani :censored:
2Pacaveli
Addict
Addict

existuje nejaky soft, ktory meria teploty a uklada ich pravidelne? nech zistim, co to presnejsie moze byt? speed fan mi ukazuje teplotu procesora 50-57 stupnov, ako kedy a to v klude, ked som len vo windowse... myslim, ze by to mohol byt skor procesor.
PsychoS
Professional
Professional

tak mozu vyrabat funkcne karty ale je im to na dve veci ked drivery nejdu.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

PsychoS napísal:Ati uz nikdy nekupuj. Tvoj problem sa riesi na kazdom druhom fore. Ja som ho mal tiez. Tie karty vyrabaju asi v mongolsku alebo kde. Ze dostanes bezchybnu kartu ATI je tak 50% sanca.
zase kus debila, ati je na pi*u nic nema dobre, nvidie sa nikdy neprehreju nikdy neodidu :D
ja mam dost z tychto "odbornikov"

pre 2Pacaveli: kartu vycisti od prachu, stiahni si gpu-z tam ti teploty ukazuje, myslim ze aj priebeh takze hraj hru, alt+tabni a pozeraj, pokial to bude do 90 stupnov tak je to fajn, problem moze byt inde, neviem aky mas system aku verziu driverov, ci je to agp karta ci pcie, najskor by som skusil aktualizovat drivery tak napis system, ci je to agp atd a poslem ti link

este, stiahni si everest na procesor, pripadne nejaky zatazovy program (OCCT), ak mas skoro 60 stupnov v klude tak to bude skor procesorom, tie maju ovela nizsi prah "vypnutia" pri prehriati
PsychoS
Professional
Professional

pre vendo: ja niesom odbornik, je to osbna skusenost. Mal som ATI a problem sa dal riesit jedine reklamaciou a dufanim ze nedostanes dalsi posahany kus. Skusal som menit drivery, aj teploty som sledoval. Nic nepomoholo. Ked som sa pri podobnom probleme stihol vyhodit do winu tak som videl: http://www.sevenforums.com/attachments/ ... -error.png ohladom tohoto som hladal problematiku. Nasiel som zopar navodov, nepomohli. Ale 2Pacaveli tebe sa to mozno podari. Vela stastia.

PS: ak je karta v zaruke tak by som ju hodil na reklamacku. Urcite to prejde.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

PsychoS má pravdu. Prečo by sa mal user *ebať s drivermi, alebo dúfať pri nelacnej kúpe grafickej karty či práve tá jeho bude kompatibilná s jeho hardwarom, či práve tá jeho bude fungovať obstojne? Otázka znie prečo žiť v neistote? Mňa nezaujíma nejaký k*k*t ktorému ide dobre counter strike, alebo míny. Mňa zaujímajú moji KLIENTI a JA. A keďže mojím KLIENTOM a MNE ATi robí len zlo, tak ju logicky nebudem preferovať. A je mi u r*ti či je to preto, že to bola zlá revízia, alebo zlý kus, alebo mal klient lacnú dosku, alebo mal zlý driver, alebo zlý systém, je mi to fakt jedno. NEZAUJÍMA MA TO a NIKDY NEBUDE. Preto je pre mňa jediná voľba nvidia. Kúpim, ide, bodka, viac ma nezaujíma. Je mi u análneho otvoru že ide o 2% pomalšie, alebo že viac hreje, proste ide tak ako má ísť, idú na nej všetky apps, RT GPU a všetky hry, viac ma nezaujíma. Keď chce niekto hrať ruskú ruletu, ATi je tá najlepšia voľba. But not on my watch.

P.S.: Pred pár dňami som dával dokopy klientov Thuban 1090T [aj som volal ohľadom toho s hojkom či s kým]. Kúpil si doň ATi HD 6850 či 6870 a poprosil ma že či mu ju nenainštalujem. Stará VGA bola onboard [ATi HD 4200 či čo za koťuhu, tá šla bezchybne]. Doniesol som si kamarátovu 9600 GT na test, zicher je zicher. Dám ATi do PC, AMD doska, AMD procák, AMD grafika, jeden by čakal že to bude šlapať ako hodinky. Zapnem PC ticho. Zalial ma ľadový pot. Dal som tam nvidiu, išlo to. Okay dám ATi nič. Klient povedal že okay, dá ju reklamovať, ja že dajte mi ešte hodinku s ňou. Tak som jak taký K*K*T rozobral celý PC, komplet dosku, vybral som to všetko von, nechal som len procák, jeden pamäťový modul a *ebol tam ATi a spustilo sa to. Výborne, vrátil som dosku do skrinky, *ebol tam ATi a šlo to. Dal som tam pamäťové moduly zapojil som základné veci, šlo to. Zapojím disk, optickú mechaniku, čierna obrazovka, ticho. Tak som odpojil disk a optickú mechaniku, opäť čierna obrazovka. Tu mi seriózne dochádzali nervy, zdroj bol 850W takže o štavu nešlo. Chvíľu som nad tým len tak zúfalo sedel a zapínal to a vypínal a zrazu to naskočilo. Tak som sa len modlil [naozaj] aby to šlo, po hodine a pol som to úspešne poskladal a PC ide. Teraz tá funny part. Crysis robí gray screen a biele bodky na stromoch a iných objektoch. Metro 2033 nejde pre istotu spustiť. Counter Strike ide bez chyby. 3D nefunguje. CoD: Black Ops ide bezchybne. RT GPU nejde.

FASA čo teraz? Mám povedať klientovi: "No viete, tak ste k*k*t, lebo ste si kúpil ATi?! Nie, akurát k nemu budem musieť ísť testovať to jak taký chu* a nakoniec vyhlásiť verdikt aby si kúpil 470ku. Bomba, ďakujem Ti AMD, opäť si u mňa zabodovalo na úrovni grafických kariet!
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

co takto vyreklamovat kartu?
aha ja viem ty radsej nadavas a snazis sa opravit karty sam ako ich davat na reklamacku
/facepalm
alebo spravit cisty instal systemu ked mu tam strkas nvidiu predtym?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

vendo - o akom systéme to tu rozdávaš rozumy? Bavíme sa na úrovni hardwaru, nie softwaru :D keď Ti raz nenabehne počítač ako celok, tak? :)
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

uplink napísal:vendo - o akom systéme to tu rozdávaš rozumy? Bavíme sa na úrovni hardwaru, nie softwaru :D keď Ti raz nenabehne počítač ako celok, tak? :)
tak ta ma hned napadnut ze je chyba niekde v hw, teda pocuvas zvuky ktore ti da doska, ked pipa ze nema grafiku, vies ze je problem tam, vytiahnes zasunies pokyves, ked nenabehne ide na reklamacku, tie dalsie veci som ti vypisal lebo evidentne si sa do systemu s nou nakoniec dostal :wink:

neviem preco sa ludia boja reklamovat elektroniku :|
PsychoS
Professional
Professional

Ak ta bavi davat si novy win + behat po reklamackach, tak prosim. Ale to uz k ATI patri.

re:ja sa nebojim reklamovat elektroniku. mne sa to nechce. nemam cas chodit do agemu kazdy tyzden nieco vymienat. racej si kupim nieco co mi takmer urcite pojde.
2Pacaveli
Addict
Addict

chcem sa opytat. myslel som si, ze sa prehrieva procesor, grafika, ze je slaby zdroj... ale vysvetlite mi, preco ine hry hrajem v pohode? tak napr. pustim hru Amnesia a v pohode, neseka, proste neni co riesit, akonahle pustim CoD4, dokolecka dokola to iste... vie mi to niekto vysvetlit? fakt s tou kartou len na reklamacku? aku nahradu ked tak vybrat za nu? agp8x..

//autoeditácia príspevku (02 Feb 2011, 21:33)
tak ale uz fakt nechapem... hrajem gta san andreas, v pohode slape, najvyssie rozlisenie, plne detaily, ani raz neseklo, ci som hral dlhsie, ci kratsie... nainstalujem nfs most wanted a zas to iste.. kde moze byt, sakra, chyba?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Mne tiež šli skoro všetky hry na 5870 a 5970ke okrem GTAčka a Crysisu, ale tak mám nvidiu. Tam idú všetky :)
2Pacaveli
Addict
Addict

nainstaloval som star wars battlefront, slape ako hodinky. nechal som pusteny star wars a pustil nfs mw, zrazu slo aj MW. keby mam moznost dat do toho slotu inu grafiku... :/ tak teraz neviem uz...

//autoeditácia príspevku (02 Feb 2011, 22:03)
idem vyskusat CoD 5, prv bez pusteneho battlefront a potom naopak. som teda zvedavy
Jozo211
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Jozo211 »

uplink napísal:Mne tiež šli skoro všetky hry na 5870 a 5970ke okrem GTAčka a Crysisu, ale tak mám nvidiu. Tam idú všetky :)
nwm preco ale asi nahoda ze mne to iste robi,gta 4 eflc mi nejde poriadne ked mam na max a dohladnost 69 tak mam 20fps niekde 30fps malo kde,stale to pada atd.Crysis to iste seka mi ked to mam na max s 8aa,kazdy by povedal ze je to vela 8aa ale ked kamos ma gtx 470 a ten isty procak a ide mu gta 4 na 25fps stabilne ziadne pady a po pretakte 30fps a crysis na max full hd s 16aa!! plynule mu to ide.Aj just cause 2 mu ide skusali sme on mal 30fps a ja 20fps,on spustil Physx na high vsetko na max a stale bola videt plynulost niekedy mali pad.
Skusim preinstalovat windows 7 ak nepomoze idem reklamovat a to sa mi vobec nechce.

EDIT// s tym crysis som to prehnal islo to tusim 18-20fps a niekde aj viac ale aj 18fps je plynule pre crysis
2Pacaveli
Addict
Addict

up, nejake rady? dat ju na reklamacku?

//autoeditácia príspevku (03 Feb 2011, 7:35)
vyskusam doma este tieto ovladace, zo stranky sapphire http://www.sapphiretech.com/presentatio ... x?psn=0006 aj ked neverim ze to nejak pomoze
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krankenwagen »

Radim ti to poslat na reklamacku, s mojou Ati HD5470 som mal stale problem, skusal som nepreberne mnozstvo ovladacov no nic sa tym nevyriesilo, akurat sa to este zhorsilo. Vyreklamovali mi cely notebook a odvtedy ficim bez problemov :)
2Pacaveli
Addict
Addict

tak teda asi pojde na reklamacku v pondelok, dufam, ze vymenia a bude konecne normalne ficat... skusal som aj nove drivery, aj z tej sapphire sajty, stale to iste...
Napísať odpoveď