Ako by ste reagovali?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Ako by ste reagovali?

Príspevok od používateľa p4ra »

--- DETI, ako je qwerty a pod., odpustite si prispevat sem. Ocakavam reakciu od dospelych ludi, ako su jin, atd. ---

Skor ako cokolvek napisem, rad by som vysvetlil, ze mam skvely vztah, bez hadok, nedovery, cohokolvek. Proste nic take u nas nehrozi ani nahodou. Ide mi skor o nieco, s cim si nie som celkom isty ako reagovat. A mozno by sa hodila rada, resp. niekoho ineho nazor.

Takze ocividne sa jedna o mna a priatelku. Ja (26) som trosicku starsi ako ona (18). Medzi nami to funguje skvelo. Rozumieme si vo vsetkom. Taktiez aj nase rodiny v pohode, ich rodicia maju radi mna, moji maju radi ju. Nasi sa poznaju medzi sebou. Vsetko je idealne. Az na to, ze ona prave konci gympel. A ja si pamatam, ze ked som na gympel chodil, tak v poslednom rocniku sme sa nejako vsetci snazili tie nase baby nejakym sposobom zbalit, dostat (aj do postele) a tak dalej. A vzdy to zacalo na akciach skolskych (vylety, dozvuky, atd.). Ja som toto priatelke vysvetloval s tym, ze sa to stane, a ze niektori budu skusat. Povedala, ze chape, ale ze sa nemam nicoho bat, ze ona to zvladne. Ale dalsi problem je, ze je strasne vela ludi, ktori nam nedopraju - zavidia. Vsetci dobre vedia, ze sme spolu, ale aj napriek tomu skusaju. Ja mam divokejsiu minulost, na rozdiel od nej. PODSTATNE. A je to dane aj vekom, takze o mne sa toho v meste nakeca, ale polovica nie je pravda. Aj viac, ako polovica, ale ja som s tym zmiereny a je mi to jedno.

A teraz k podstate. Priatelka bola na dozvukoch. Bavili sa jedno s druhym, a co som pisal vyssie sa aj stalo. Niektori jej spoluziaci mali to stastie, ze sa im podarilo nejake tie jej spoluziacky ulovit na kadejake sposoby. Jeden chalanisko si myslel, ze mu to tiez vyjde a vysiel po mojej priatelke, lenze ta mu struhla facku, a povedala, ze nech na take nieco ani nepomysli, ani neskusa to. Ked prisla domov, vsetko mi povedala. Som jej hovoril, ze ocenujem uprimnost, a tiez, ze to nebudem nijako dalej riesit, kedze ako mi povedala sama, ze si dokaze poradit, co tymto aj dokazala.

O mesiac na to isli so skolou do Viedne na nejaky vylet (rozumej tomu ulievacka, kde sa chlastalo). No, a tento isty chlapec jej povedal, ze ako pocul, ze ja ju podvadzam a neviem co. Tak samozrejme aj pod vplyvom alkoholu ostala z toho nestastna a hned mi pisala. Ale potom logicky sama pochopila, ze je to nerealne, kedze som cely den v BA, v praci. A vecer som s nou. A po vikendoch sa neflakam po diskotekach, ale som taktiez s nou. Ani som po nej nechcel ospravedlnenie, nic. Lebo je mi jasne, ze to je dane aj alkoholom, a hlavne, ked do teba niekto nieco husti.

Do tretice jej cez vikend vecer (boli sme si nakupovat veci na nedelnajsi obed v Tescu) vola tento isty chlapec, ze ci nie je vonku, ze on si myslel, ze ju videl. A volal jej 3x. Samozrejme, ze mu rovno predomnou povedala, ze nech sa ukludni, ze je so mnou, a nech nevola.

Teraz sa jej pytam, ze co sa deje? Co ten chlapec vlastne chce? Ona mi hovori, ze ma uz frajerku, ze jej to vo Viedni hovoril. A tak dalej. Hovorim jej, ze nebud naivna, je jasne, ze sa o nieco pokusa. Podstatne je, ze ona si vie s tymto poradit. A nie je to tak, ze by ju otravoval kazdy den. Skor vtedy ma taketo umysly, ked su na nejakej akcii a pije sa. Okrem toho incidentu naposledy. To bol vonku niekde s jej spoluziakmi a pili.

Ak ste sa docitali az sem, tak mi len jednu vec povedzte. Ako by ste reagovali? Isli by ste za tym chlapcom, chytili ho pod krk a povedali nieco v zmysle: Uz sa ukludni, ak ti nie je jasne, ze som s nou, tak uz ti je, a este mi povedz, kde si pocul o tom mojom udajnom podvadzani? alebo by ste to nechali len tak. Jedna sa o to, ze ja som pacifista, velky. Nie som ani ziarlivy typ. Len mi to lezie na nervy, lebo viem, ze jej to nie je prijemne.
Maki
Darca
Darca

Re: Ako by ste reagovali?

Príspevok od používateľa Maki »

ked si pacifista, odpustil by som si to chytenie pod krk, kazdopadne rozumne vysvetlenie nech da tvojej slecne pokoj a ci je slepy ked nevidi ze ste spolu a ze ona s nim nic nechce je podla mna uplne na mieste... co sa tyka kydov o podvadzani, to sa ho spytaj a ze ked uz nieco tvrdi nech poda aj dokazy...
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Kvertásek ma 22 rokov, a tych tvojich 26 az tak vela zlato neni, .....
Pozri P4ra, my ta nepozname, cize nezainteresovane, BUD SI curvos, a to co sa o tebe vravi je pravda, to ze to vies dobre zatlkat nic nemeni na veci ze to niekto predsa len nemoze vediet. (ta tvoja minulost asi z niecoho plynie VSAK??? )

ALEBO, fakt je pravda co pises, si kludny, mily, zlaty, pritulny pacifista a verny ako pes. Co potom? nic, dalsi niekto ma zaujem o tvoju caju a ocividne ti po ni pojde aj "cez mrtvoly" ...... Ked chlapec pravdu v NICOM nema, preco ta to trapi? nereaguj vobec. (pacifisto)

:wink: a odpust si poznamky na mna ja tiez ked zakladam temu nespominam tvoje meno.

na rovinu kolego, si si isty, ze su vsetky veci tak ako pises? ze fakt nie je nic, co ked ten druhy vykrikne poskodi to tvoj vztah? FAKT NIC? .... odpovedz si sam, na forum to nepis ....

//autoeditácia príspevku (20 Dec 2010, 15:57)
Maki napísal:ked si pacifista, odpustil by som si to chytenie pod krk, kazdopadne rozumne vysvetlenie nech da tvojej slecne pokoj a ci je slepy ked nevidi ze ste spolu a ze ona s nim nic nechce je podla mna uplne na mieste... co sa tyka kydov o podvadzani, to sa ho spytaj a ze ked uz nieco tvrdi nech poda aj dokazy...
:wink: a ked poda P4ra, je v prdeli, .....
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Maki, problem je, ze nema co. To obaja logicky vieme vydedukovat. Skor by ma zaujimalo, ze ci by v tej chvili zacal mrncat, ze si to len vymyslel, alebo by to zvalil na niekoho. Lebo ja som za nim povodne chcel ist len preto, lebo som chcel vediet ten zdroj.
qwerty-xyz

p4ra napísal:Maki, problem je, ze nema co. To obaja logicky vieme vydedukovat. Skor by ma zaujimalo, ze ci by v tej chvili zacal mrncat, ze si to len vymyslel, alebo by to zvalil na niekoho. Lebo ja som za nim povodne chcel ist len preto, lebo som chcel vediet ten zdroj.
tak ked nema co tak co ta to stve? :wink: Maj v riti, a to rozumne vyhovorenie by som chcel vidiet, lebo ako to tak vidim, budes ty 26 rocny skakat do 18 rocneho. :wink: -- z pohladu 18 rocneho.
Maki
Darca
Darca

p4ra: tak nad cim rozmyslas? chod za nim, rozumne mu povedz ze co a ako... ak ma chlapec aspon trosku rozumu tak pochopi a da jej pokoj, dost mozne ze uzna svoju chybu a este sa ti aj ospravedlni...

qwerty: tak ty si king ked si odo mna o rok starsi.... fffffffuuuuu.... a ked ide o rozumny rozhovor, da sa... staci chcet...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Maki, presne o to mi ide. Pride mi to trapne (mozno sa to zda len mne), aby som isiel pred skolu a pockal si chlapca, ked pojde von zo skoly, prispendlil ho o stenu, aby mi venoval pozornost par minut, pripadne si ho posadil do auta a daval mu lekciu.
qwerty-xyz

Maki napísal:p4ra: tak nad cim rozmyslas? chod za nim, rozumne mu povedz ze co a ako... ak ma chlapec aspon trosku rozumu tak pochopi a da jej pokoj, dost mozne ze uzna svoju chybu a este sa ti aj ospravedlni...

qwerty: tak ty si king ked si odo mna o rok starsi.... fffffffuuuuu.... a ked ide o rozumny rozhovor, da sa... staci chcet...
nechapes maaaaa, joooooj. :( ja to myslim tak ze ked je to jej spoluziak tak rozmysla inak ako 26 rocny P4ra, nie ? a ze z jeho pohladu to tak moze vyzerat, a my tuna sme vsetci na rovnako, je ine 26-18 ako 26-22 .....
my sme maki na stejno.....
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Je to na tebe p4ra, ci sa na nieco citis. Stalo sa to 3x, takze to urcite este skusi na nu. Mozes to nechat tak, mozes mu to slusne vysvetlit, mozes mu to vysvetlit s istou davkou nasilia, mozes mu to dat vysvetlit cez niekoho ineho alebo mu to mozes naznacit formou skody na majetku.

V minulosti som riesil nieco podobne, bol to mozno skor moj osobny problem s dotycnym, ale pointa ostala podobna ako v tvojom pripade. Najskor som to mu to dal odkazat cez kamarata, aby sa staral do svojich veci (ani som si nedal tu namahu zohnat si telefonne cislo). Na urcity cas pochopil, ale potom po mesiaci-dvoch mal opat pripomienky nie len na moju, ale aj jej adresu. Ked to neslo slusnou formou, vyriesil som to inak - s odstupom casu som mu prepichol kolesa na aute, a potom este raz. Ver ci nie, do dnesneho dna je pokoj a ked sa stretneme, len zazre a potom sa otoci. Mozno vie, ze som to bol ja, mozno mal viacej podobnych sporov, kto vie. To co som spravil mi pomohlo, nelutujem to a spravil by som to opat. Je pravda, ze niekedy som mal nutkanie povedat jej o tom, ale zhodnotil som, ze takto to bude lepsie.

Na qwertyho ani nereaguj, nema to vyznam.
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

ja osobne by som asi v tomto prípade chlapíkovi zavolal a vysvetlil mu, že nieje celkom vhodné aby mojej slečne telefonoval a otravoval ju, ak mu to tak povedala. Určite by som mu aj navrhol ponuku osobného stretnutia v prípade nejasností. Nie vyhrážať sa, lebo potom bude kadekomu hovoriť, že si ho zastrašoval...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

test, nie je to nic extremne. Takze este tak moc by som do toho nesiel. A ked nic ine, oni koncia o 4 mesiace v skole. Ci to stoji za to, neviem. Ale chapem ta. Ja zase nie som az taky typ, ako ty, ale keby si situacia vyzaduje, tak viem mi prepnut tiez. A k tej poslednej vete, to je jasne..

mr_margera, nie nie. Cez telefon by som sa urcite nevyhrazal.
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

tak v tom prípade by so riešil osobné stretnutie, teda bral by som ohľad na to, či to tak chce aj frajerka. Ale ak ju otravuje, neni o čom
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

mr_margera, ja som sa s nou o tom bavil. Ona mi hovori, ze ona si s nim poradi. Nech ho nestastnika nenahanam. Trpezlivy som aj bol asi tak po tu Vieden. Ale teraz, ked jej este aj volal, tak to vo mne trosku evokovalo nervozitu. Ale hovorim, nie som vobec ziarlivy typ, prave preto som taky nerozhodny. Hlavne nie je dovod ziarlit, lebo ona to zvlada bez problemov. Len ma mrzi to, ze ju s tym otravuje a dokaze jej otravit den.
Maki
Darca
Darca

para: ale ake cakanie pred skolou?.... ho kludne pozvi na kavu ako civilizovany clovek a preberte to v pokojnom prostredi a ukaz mu preco je ta holka s tebou a nie s nim...
qwerty-xyz

p4ra napísal:mr_margera, ja som sa s nou o tom bavil. Ona mi hovori, ze ona si s nim poradi. Nech ho nestastnika nenahanam. Trpezlivy som aj bol asi tak po tu Vieden. Ale teraz, ked jej este aj volal, tak to vo mne trosku evokovalo nervozitu. Ale hovorim, nie som vobec ziarlivy typ, prave preto som taky nerozhodny. Hlavne nie je dovod ziarlit, lebo ona to zvlada bez problemov. Len ma mrzi to, ze ju s tym otravuje a dokaze jej otravit den.
ta hlavne nerob hovadiny, nikomu sa nevyhrazaj ,a ked nieco budes robit nikomu to nevrav, nikde to nepis. a Nehraj sa na hrdinu, to ze mas 26 neznamena ze ta nemoze zmlatit 18 rocny, a o frajerku nepojde,
ked sa dokaze ze si sa mu vyhrazal alebo ho zastrasoval. :!:

Ako viem si predstavit situaciu ze P4ra chyti nasho pod krk, a tamten to zoberie ako utok na svoju osobu a dobije P4ra-ho tak ze sa z toho posra, a bude v prave lebo P4ra zacal. To nevravim o inych variantach, .... A ked o tebe este polka mesta kadeco nakeca, jujujuuuuuj kraaaasa .....

-- ked mu chces nieco odkazat tak cez niekoho, a normalne.
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

p4ra maki to vystihol 100%, presne takto by som to riešil ja.
Ale ak ti povedala, že si to vyrieši sama, tak by som sa do toho moc nestaral. Podobný prípad sa stal mojej dievčine, na konci strednej mimochodom :), ale povedala mi, že mám nechať tak, že ona si to vyrieši, tak som ju iba poprosil aby kamarátovi odovzdala pozdrav odomňa.
halabaster
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa halabaster »

Myslim, ze osobne stretnutie alebo akykolvek osobny alebo telefonicky kontakt s dotieravym spoluziakom by bol momentalne len kontraproduktivny. Mohlo by to vyzerat ako tvoje zufalstvo a znak toho, ze ho povazujes za svojho supera. Nechal by som to na tvoju priatelku. Prejavil by si jej tym doveru, ze to ma ako tvrdi pod kontrolou a ty jej veris. Predpokladam teda, ze jej veris a si si vedomi svojich plusov oproti tomu jej spoluziakovi. Musis si uvedomit aj dalsiu vec, ze este s nou taketo aktivity zazijes. Ma 18 rokov pojde na vysku, tam bude tych "prilezitosti" a dotieravych studentov este viac. Takze teraz mozes dat zaklad, vasej spolocnej dovere.
Aktivnejsie riesit by som to zacal az keby sa mi sama postazuje, ze toho debilceka nezvlada.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Maki, jasne. Len ci to takemu 18-rocnemu dojde, ze to nemyslim nijako inak, len tu kavu. Aby sa nepo... :)

mr_marger, halabaster, prave ste ma utvrdili v tom, ze som sa rozhodol spravne, ze sa do toho nebudem motat, ako sa to nevyeskaluje nejako extremne. A necham to na nu, kedze ako som pisal viackrat to zvlada v pohode sama. Samozrejme, ze jej verim, bez akychkolvek pochybnosti. A s tou VS suhlasim. Diki este raz.
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

a nezabudni priateľke pripomenúť, aby spolužiakovi odovzdala vrúcne pozdravy od teba :smt047
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Hehe, to uz sa stalo. :)
Napísať odpoveď