P.S : do internetu som fakt jeleň
WiFi a LAN Kábel
WiFi a LAN Kábel
Dobrý deň, sám neviem ako je tento internet spravený, ale viem že z antény(na streche) ktorá vysiela signál pre dedinu, je asi nejak potiahnutý lan kábel... chcel by som sa spýtať či by sa nedalo spraviť nejak wifi?
-
caesar1987
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: WiFi a LAN Kábel
napisem to teda laicky, ked o tom vela nevies 
ked pripojis ten lan kabel do pc tak normalne ide internet? nemusis nic nastavovat alebo davat medzi to ziadne zariadenie?
ak ano tak staci ak si kupis wifi router, ktory ma funkciu bridgu (bridge mode), tam spravit zakladne nastavenie (zapnutie sifrovania a bridge modu) a pojde ti to
ked pripojis ten lan kabel do pc tak normalne ide internet? nemusis nic nastavovat alebo davat medzi to ziadne zariadenie?
ak ano tak staci ak si kupis wifi router, ktory ma funkciu bridgu (bridge mode), tam spravit zakladne nastavenie (zapnutie sifrovania a bridge modu) a pojde ti to
musim nastavit ipcky a dns, tod vse.potom ide vsetko ako ma
-
caesar1987
Addict
ta ip a dns server sa da nastavit aj na routeri. aspon na normalnom routeri sa to da. 
-
DjBass
Darca
Na toto ti stačí aj najlacnejší WiFi router, ktorý bude určite podporovať takéto nastavenie. Možno budeš obmedzený len na tvoju MAC adresu, no aj to sa dá v routeri nastaviť. Kábel zo strechy zapojíš do WAN portu na routeri a krátky káblik, ktorý k nemu dostaneš do LAN a do PC.
nemohol by si mi nejaký navrhnúť? na nejakom e-shope
-
caesar1987
Addict
pozri si napr stranku http://www.alza.sk/sietove-prvky/bezdro ... 850067.htm
v lacnych routeroch sa velmi nevyznam, ale ked sem napises ze ktory si si vybral, alebo viacere tak ti kolegovia urcite poradia ze ktory z nich je najlepsi
na stranke si vies vybrat zoradenie podla ceny (od najlacnejsieho)
v lacnych routeroch sa velmi nevyznam, ale ked sem napises ze ktory si si vybral, alebo viacere tak ti kolegovia urcite poradia ze ktory z nich je najlepsi
na stranke si vies vybrat zoradenie podla ceny (od najlacnejsieho)