Je to normálna teplota?
Je to normálna teplota?
vid obrázok
//autoeditácia príspevku (16 Dec 2010, 20:46)
Temp3 skáče stále -111°C až +80°C
//autoeditácia príspevku (16 Dec 2010, 20:46)
Temp3 skáče stále -111°C až +80°C
Re: Je to normálna teplota?
Nie, to nie je žiadna teplota. 
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Rayiner - len chybná interpretácia softwaru, ignoruj to 
-
javatar
Hardcore addict
alebo vadne umiestnene alebo pokazene cidlo
Uplink - dakujem veľmi pekne, potom sa potrebujem o niečom porozprávať na ajsku
Rayiner skor si stiahniu everesta ,ten ma realnejsie hodnoty ako speedfun.....
speedfan je veľmi dobrý prográmik, stále mám rovnaké teploty aj v evereste aj v speedfane.
je to chyba čidla, ja som mal na minulej doske -128
je to chyba čidla, ja som mal na minulej doske -128
No problém je skôr v tom že tam žiadne čidlo nie je.
-
javatar
Hardcore addict
to ako v tom pripade tepltu urcuje ako random? ked pisal, ze mu to skace....
podla mna to bude cidlom, kedze tie teploty skacu od plus do minusovych teplot(cca.+80 az- 110) skace to v briebehu sekundy...
Dalsi problem je ze mi pc padal pretoze sa mi ''prehrieval'' hdd (teplota 36stupnov
-rayiner
Dalsi problem je ze mi pc padal pretoze sa mi ''prehrieval'' hdd (teplota 36stupnov
-rayiner
javatar: no jasné, čip má zrejme vyvedené kontakty na čidlo, ale to čidlo tam nie je, takže to na tých kontaktoch chytá tak akurát šum zo systému ktorý potom tak všelijak interpretuje. Čidlo samotné bude asi sotva takto zlé keďže ide len o termistor alebo diódu (resp. niečo medzi tým)
Rayiner: to je nejaká hovadina, vypnúť PC môže len doska (ak si si to teda tak nenastavil v speedfane, čo predpokladám že nie) a doske je teplota HDD viacmenej ukradnutá, PC vypne len pri kritickej teplote jedného z jej čidiel. A navyše 36°C je pre disk úplne štandardná prevádzková teplota.
Či on sa ti nevypínal len ti "padal" nejakým iným spôsobom? Si si istý že to nebolo niečim iným?
Rayiner: to je nejaká hovadina, vypnúť PC môže len doska (ak si si to teda tak nenastavil v speedfane, čo predpokladám že nie) a doske je teplota HDD viacmenej ukradnutá, PC vypne len pri kritickej teplote jedného z jej čidiel. A navyše 36°C je pre disk úplne štandardná prevádzková teplota.
Či on sa ti nevypínal len ti "padal" nejakým iným spôsobom? Si si istý že to nebolo niečim iným?
on sa vlastne vypol, potom sa naštartoval a HDD sa načítaval znova
-
javatar
Hardcore addict
no ako by sum interpretoval el. signal pokial tam nie je vyvedene cidlo tak to naozaj neviem... a s chybnym cidlom som sa uz stretol (to sice zamrzlo takze to nebude tento pripad ale myslim si ze cidlo je mozne vyrobit vadne)TomKocuR napísal:javatar: no jasné, čip má zrejme vyvedené kontakty na čidlo, ale to čidlo tam nie je, takže to na tých kontaktoch chytá tak akurát šum zo systému ktorý potom tak všelijak interpretuje. Čidlo samotné bude asi sotva takto zlé keďže ide len o termistor alebo diódu (resp. niečo medzi tým)
kde presnejsie najdem cidlo?
No tak to potom toho nevieš ešte dosť...javatar napísal:no ako by sum interpretoval el. signal pokial tam nie je vyvedene cidlo tak to naozaj neviem
A tiež si skús prečítať ešte raz čo som napísal, nenapísal som že čidlo nemôže byť zlé
Tak tomu nechápem, veď vždy keď PC reštartuješ tak sa hardvér znova "načítava".Rayiner napísal:on sa vlastne vypol, potom sa naštartoval a HDD sa načítaval znova
Na súčasných doskách? NenájdešRayiner napísal:kde presnejsie najdem cidlo?
ale dlho, strašne...
-
adr0z
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Oživujem tému , je podla Vás teplota HDD cca 40° normálna?
ano, uplne normalna