Anorexia a bulímia

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
jin
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Vyjadrím sa k anorexii:
Je známe, že touto chorobou trpia ženy, ktoré sú puntičkárky so systematickým životom, poriadkumilovné apod. Celé je to dôsledkom toho, že postrádajú pocit kontroly, tak si ho kompenzujú tým, že majú kontrolu aspoň nad sami nad sebou. Je to "obyčajná" psychická choroba, ktorá je liečiteľná. Netreba za tým hľadať nič vznešené, ani fascinujúce...
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Sheep napísal:17 a ano choroba, ale je umyselne vyvolana a to je uz co povedat, lol
Úmyselne? Momentálne sa zvažuje aj fakt, že anorexiu spôsobuje zmena určitého génu. Ale zväčša za ňou treba hľadať nejakú udalosť z detstva alebo v rodine.
moni19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa moni19 »

jin napísal:Vyjadrím sa k anorexii:
Je známe, že touto chorobou trpia ženy, ktoré sú puntičkárky so systematickým životom, poriadkumilovné apod. Celé je to dôsledkom toho, že postrádajú pocit kontroly, tak si ho kompenzujú tým, že majú kontrolu aspoň nad sami nad sebou. Je to "obyčajná" psychická choroba, ktorá je liečiteľná. Netreba za tým hľadať nič vznešené, ani fascinujúce...
preco tu kazdy spomina len zeny?aj muzi trpia anorexiou...
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

moni19 napísal:preco tu kazdy spomina len zeny?aj muzi trpia anorexiou...
ano, mas pravdu, spoznala som jedneho muza co nemal daleko k anorexii :lol: , vyzeral strasne vychudnuto az pekne to nebolo

muzov anorektikov je male percento mozno tak 1-2 % z celkoveho poctu ludi, ktori trpia anorexiou, baby v tomto vysostne vedu :?
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

jin napísal:Vyjadrím sa k anorexii:
Je známe, že touto chorobou trpia ženy, ktoré sú puntičkárky so systematickým životom, poriadkumilovné apod. Celé je to dôsledkom toho, že postrádajú pocit kontroly, tak si ho kompenzujú tým, že majú kontrolu aspoň nad sami nad sebou. , ktorá je liečiteľná. Netreba za tým hľadať nič vznešené, ani fascinujúce...
nesuhlasim s tebou, ze je to obycajna choroba, je to smrtelna choroba , kde maju dievcata uplne naruseny pohlad na svoje telo, keby si vedel co sa im prehana hlavou, to vobec netusis, ale je to velmi nebezpecne

ja sa len divim rodicom , ktori si to nevsimnu , ked ich dcera zacne sa fyzicky aj psychicky menit :(
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

bell napísal:ja sa len divim rodicom , ktori si to nevsimnu , ked ich dcera zacne sa fyzicky aj psychicky menit :(
Toto nechápem ani ja, mala som spoluhráčku, ktorá tiež trpela anorexiou. Dokonca si prikladala na nohy zmrznuté potraviny, kurčatá atď, pretože si myslela, že keď jej telo si bude vytvárať viac tepla, aby sa zohrialo a tým pádom spaľovať viac kalórií. Mala z toho až omrzliny, jej mama - lekárka a nič si nevšimla :?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

bell napísal:nesuhlasim s tebou, ze je to obycajna choroba, je to smrtelna choroba
To je mi jasné, preto som tam aj dal úvodzovky...
bell napísal:kde maju dievcata uplne naruseny pohlad na svoje telo, keby si vedel co sa im prehana hlavou, to vobec netusis, ale je to velmi nebezpecne
Nebezpečné to je, ale tým babám to vtedy príde ako to najlepšie, čo môžu momentálne pre svoje telo a pre seba urobiť. Vtedy sa cítia nepochopené okolím pre to, čo robia, preto zatĺkajú fakty a z toh oplynú ďalšie poruchy...anorexia je komplexná...
bell napísal:ja sa len divim rodicom , ktori si to nevsimnu , ked ich dcera zacne sa fyzicky aj psychicky menit :(
Toto by aj mňa zaujímalo...Nevšímavosť, ignorancia, nezáujem...?
papillonbubu
Expert
Expert

Príspevok od používateľa papillonbubu »

Je hlúposť, že rodičia, ktorí si to nevšimnú ignorujú svoje deti al že sú len nevšímaví...
Ja som mala bulímiu, ktorá neskor prešla do any. ale je tak veľké množstvo možností ako to skryť pred všetkými, že nikto nikdy nič nezistí, len sa čudujú ako pekne chudnete... Dokázala som to skryť pred rodičmi, pred spolubývajúcimi a ešte som bola vtedy schopná zájsť na pekne veľký obed s kámoškami a aj tak to šlo všetko von... :?
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

papillonbubu: Nechcela by si o tom napísať viac? Určite by to viacerých zaujímalo a niektorí by možno pochopili, o akú vážnu chorobu ide.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Ehm ja by som rad dodal ze ja sa stretavam aj s chlapcami anorektikami konkretne jedneho poznam a prekonal to az vtedy ked zistil ze mama je psychicky na dne a zacal opat priberat v hodine dvanastej ked vysiel z nemocnice zmenil svoj zivot a uvedomil si ze robil chybu. Jedno si treba uvedomit ...neskodite iba sebe ale aj ludom ktorym na vas zalezi a maju vas radi takych aky ste
moni19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa moni19 »

bolek napísal:papillonbubu: Nechcela by si o tom napísať viac? Určite by to viacerých zaujímalo a niektorí by možno pochopili, o akú vážnu chorobu ide.
suhlasim,skus napisat nieco viac
papillonbubu
Expert
Expert

Príspevok od používateľa papillonbubu »

Fu teraz som si toto tu všimla...
No ja neviem... Je to celé také hlúpe, celá ana aj bulimia... človek s tým začne a je to riadne bludny kruh... Najhoršie je keď je neustály prístup k netu... Teda aspoň pre mňa to tak bolo... Bývam na priváte a ako sme si tam zaviedli net, trávila som tam skutočne veľa času... vlastne na starom compe som mala všetky záložky len spojené s anou... Celé dni sme si tam vymieňali nápady ako schudnúť a ako to všetko skryť pred rodičmi, priateľmi... A samozrejme sa podporovali.... banda šialených ženských... Ono sa to človeku aj zdá, že všetko je OK, ale pohltí ho to a ani nevie ako...
Zase samozrejme netvrdím, že čo i len jedna ženská tam vyzerala tak, ako sú tie na obrázkoch vychudnuté...
Fu to je ťažko písať o tom, keď neviem čo...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Sorry, že oživujem mrtvu tému, no narazil som dnes na jeden blog, ktorý ma dorazil... Pre informáciu prevádzkuje ho 14 (!!!!) ročná baba. Prosím ak niekto viete, kto by to mohol byť kontaktujte jej rodičov... :!:

http://sasha-thin.blog.cz/
:arrow:
http://adasa-thin.blog.cz/
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

jin: Týchto blogov stále pribúda viac a viac. :? Kedysi najmä anglické, nemecké a španielske. Teraz ich je už kopu slovenských a českých...
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Anorexia a bulímia

Príspevok od používateľa spojka13 »

zdravec,
včera sa mi jedna kamaratka priznala, alebo skor zdvoverila, že trpí bulimiou. ostal som dost šoknuty, hoci som si všimol, že schudla, a asi aj velmo dost schudla, kedže to bola žena "se vším, všude". a ja by som jej velmi rád neako pomohol, poradil, len neviem ako alebo čo jej mam poradit.
mate niekto stim skusenosti? :( :(
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

nic jej radit nemusis, takyto problem sa nevyriesi nejakou radou...je to chronicke ochorenie na cely zivot...pokial si to kamaratka dokaze tak pekne priznat a aj presne povedat co jej je, tak pravdepodobne uz u odbornika bola, takze ziadne rady nepotrebuje...mozes ju ale motivovat a povzbudit v zdravych stravovacich navykoch a tiez v tom, ze vyzera dobre taka aka je...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...vyzerá dobre, taká aká je?...to by ju skôr podporil v pokračovaní zlých návykov...
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Čo jej k tomu povedal lekár? Okrem toho, že jej dal kvantum liekov ako je u nás zvykom. Pretože ono sa to vraj dosť ťažko lieči čo som počul. Je to dosť nepríjemné keď všetko čo zkonzumuješ neskôr vyvrátiš alebo je ti z toho strašne zle. Mám kamošku čo má problém zjesť "detskú porciu" a vraj jej to diagnostikovali tiež. Je v nejakom skorom štádiu či čo.
spojka13
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

ano bola už par krat u odbornika, bola aj v nemocnici, a pravdepodobne aj vždy vešetko vyvrati... viem že je to chronicka až podvedoma choroba... ale čo nemožem sa na nu divat ked viem, že je v takom stave...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

kamoska co ma problem zjest detsku porciu, ma pravdepodobne skor anorexiu...

bulimicky vacsinou maju vahu v norme, pripadne maju nadvahu...kedze v zachvate dokazu do seba napchat aj 25000kalorii za par minut, a pokial to vyvratia, tak sa podstatna cast kalorii vstrebe...

bulimicky aj anorekticky maju poruchu sebaponimania vlastneho tela, taka anorekticka ked sa pozrie do zrkadla, svoje telo stale hodnoti velmi subjektivne a sama seba v zrkadle vidi taku, aka bola predtym, cize "tlstu"...

lieky sa pouzivaju v tazkych pripadoch, kedy uz ide cloveku o zivot...tak donho pchaju umele vyzivy, infuzie, lieky na podporu chuti do jedla, pripadne nejake antidepresiva...a samozrejme v kombinacii so psychoterapiou...

preco vznika anorexia, bulimia? to sa presne urcite neda, vseobecne sa berie, ze na tom zohrava podstatnu ulohu stresujuci zivotny styl a praca, nepravidelne stravovanie a prejedanie sa...v kombinacii s nejakou traumatickou udalostou, ktora je spustacom...

//autoeditácia príspevku (23 Dec 2010, 9:56)
tym, ze sa nemozes na nu divat, ked vies v akom stave je a ake problemy ma, si myslel presne co ?
Napísať odpoveď