Prehrávanie HD filmov
Prehrávanie HD filmov
Zdravým. Ja by som sa chcel opýtať, že či sa niekto stretol s tým že keď pozeral HD (720p) alebo FullHD (1080p) film na notebooku tak že mu niekedy niektoré pasáže išiel skôr zvuk a až potom obraz a po chvíľke sa to napravilo a takto sa to opakovalo cca každých 10 min.??? Ak hej tak by som sa chcel opýtať že čo urobiť aby mi to nerobilo... aby to išlo normálne. Môže to byť aj tým že na notebooku nemám FullHD displej a notebook nejako nestíha??? Alebo je to len prehrávačom??? Mám notebook Acer Extensa 5630Z a používam KMPlayer...
-
johny541
King
- Kontaktovať používateľa:
Re: Prehrávanie HD filmov
Tým, že nemáš FullHD displej to určite nie je. To, že audio ti ide normálne a obraz nestíha má za príčinu hardware, ktorý je asi najskôr na prehrávanie HD videa slabší. KMPlayer má vstavanú funkciu, že synchronizuje audio a video v reálnom čase, takže to video ti akokeby za niekoľko sekúnd dobehne audio a môžeš pozerať v akom takom kľude ďalej. To zaostávanie sa prejavuje iba pri náročnejších scénach, že? Bohužial, i keď môžeš vyskúšať iné prehrávače, tak v tom veľkú šancu na výrazné zlepšenie nevidím. Bohužiaľ.
Miestami sa mi CPU vyšplhá na nejakých 50% - 65% Ale väčšinou sa drží okolo 40%. Ktorým hardware-om to asi tak bude??? Ram tam mám 3GB, CPU Dual core T3400 (2,16 GHz), VGA Intel Graphics Media Accelerator 4500. Tak čím by to mohlo byť??? Myslíš že je to slabé na prehrávanie takých filmov???johny541 napísal:...To, že audio ti ide normálne a obraz nestíha má za príčinu hardware...
Presne tak... iba pri náročnejších scénach... a potom to dobehne...johny541 napísal:...To zaostávanie sa prejavuje iba pri náročnejších scénach, že? Bohužial, i keď môžeš vyskúšať iné prehrávače, tak v tom veľkú šancu na výrazné zlepšenie nevidím. Bohužiaľ.
skus sa pohrat aj s kodekmi a ich nastaveniami (co-to o tom najdes na HDclube), skus aj iny player (napr. media player classic)
-
johny541
King
Tak ti poviem, ja mám na noťase Core 2 Duo T5470 (2.0 GHz), 4GB ram (i keď ram v prípade HD filmov nehrá až takú veľkú rolu), 512MB Ati 4330 a niektoré 1080p filmy mi robia to isté. Takže áno, podľa mňa to hardwarom bude, ved si skús pozrieť históriu zaťaženia CPU počas náročných scén, prípadne ak existuje niečo také aj na grafiku. So software úpravami možno dosiahneš nejakú zmenu ale určite nie výraznú. No za pokus to stojí.
ja som na mojom byvalom semprone (@thoroughbred, taktnuty nejako na 1.75 GHz, 256kB L2) so 768MB RAM a VGA GF NX6200AX (128MB DDR @64bit) rozbehal plynule 720p, no pri 1080p uz obraz zaostaval ... neskor som mal athlona xp 2500+ (@barton, obdobny takt, 512kB L2), ale myslim, ze rozdiel v tom nebol...
takze myslim, ze na tych vasich masinach by sa to mohlo dat vyladit, minimalne aspon tie 720p, skus prelistovat hdclub
takze myslim, ze na tych vasich masinach by sa to mohlo dat vyladit, minimalne aspon tie 720p, skus prelistovat hdclub
-
Mek
Addict
Sranda je, ze trhanie obrazu som zazil aj ja a to mam dost vykonny notebook. Zistil som, ze aby to islo plynule, tak musi byt na AC (pichnuty v elektrike), a energeticky profil nastaveny na High performance (bezne je len na Entertainment). Neviem, preco je to tak sprosto, vsak ked je treba viac vykonu, malo by sa to prepnut samo 
jak tu spomínal johny541 nainštaluj si KMPlayer a v nom si nastav toto:
/EDIT: nechcelo sa mi to hladat aj ked tu na fore to isto niekde je 
Akú máš verziu KMPlayer?? Ja tam nemám takú možnosť ako ty...
Už som to našiel.. prepol som si na advancet mode...
a našiel som to... Díky.. hned večer to vyskúšam a potom sa ozvem.. zatiaľ díky moc... 
Už som to našiel.. prepol som si na advancet mode...
-
johny541
King
2smejo: Taktiež som mal obdobnú zostavu (Sempron taknutý na 1.81GHz, 512MB RAM, 128MB graf 128bit) a 720p som nejako rozchodil keď som si všetky hlúposti povypínal. Teraz so 720p pri notebooku problém nemám, dokonca ani s niektorými 1080p FullHD filmami. Napríklad ale taký Golden Compas 1080p mi seká pri náročnejších scénach.
helicos napísal:jak tu spomínal johny541 nainštaluj si KMPlayer a v nom si nastav toto: /EDIT: nechcelo sa mi to hladat aj ked tu na fore to isto niekde je
Ked som to podla toho urobil tak mi prestalo video zaostávať a dobiehať... ale obraz načisto zastal... a zvuk išiel ďalej... A už sa to nerozbehlo... musel som si video posunúť o 5 sekúnd dopredu alebo dozadu aby sa to rozbehlo... A to isté mi začalo robiť aj pri prehrávaní DiviX-ov... A tie mi išli do teraz v pohode...
Skúšal som rôzne tie video rendereri a ked som prišiel na Madshi´s Video Renderer tak ten mi išiel v poriadku. Len mi zmenilo windows skin z aero na basic... Mám win. 7. Čo vlastne znamenajú tie Video Rendenreri???
Vašim problematickým Hardwarom sú vaše grafické karty. Staré šunky a Intel media accelerator (či aká mária) nevedia akcelerovať H.264 v 720p/1080p. Ale Intel HD, nVidie od 8000 rady (okrem 8800GTX/GTS) a ATi od 2000 rady (tuším) už HD video akcelerovať vedia.
Na urýchľovanie dekódovania videa slúži DXVA, ak ho chcete využiť, je potrebné použiť program ktorý to vie, napr. Media Player Classic - Home Cinema, poprípade si stiahnuť jeho kodeky a použiť ich v KMPlayeri.
Grafickú kartu pri dekódovaní HD videa vie tiež využiť VLC, rozumie si ale len s kartamy nVidia, keďže zrejme nevyužíva priamo DXVA ale skôr nejakú svoju metódu.
DXVA by vraj mal používať aj najnovší WMP.
Procesory na FullHD nemajú šancu, čo som skúšal tak ani 2,8GHz C2D, ani rovnako taktovaný Phenom II nestačili na plynulé (bez toho aby sa čas od času nedesynchronizoval obraz a zvuk) prehrávanie 1080p filmu. A to nehovorím o nejakých vyšších profiloch.
Skúste si stiahnuť Samsung Oceanic Demo, je to 1080p demo video v L5.1, ATi karty tento profil v niektorých ovládačoch nepodporovali, ale na nVidii nebol problém. Čiže nVidiáci si na tomto videu môžu jednoducho vyskúšať či im akcelerácia funguje, alebo nie, Procesor totiž nemá ani najmenšiu šancu to vykresľovať plynule.
Pre extrémistov existuje ešte demo Ducks Take Off, kde je video aj v 2160p rozlíšení (3840x2160, trvanie 16s, 493MB), to sa mi ale nepodarilo plynule prehrať ani na nVidii (ale to bola pomerne slabá grafická karta v notebooku)
Na urýchľovanie dekódovania videa slúži DXVA, ak ho chcete využiť, je potrebné použiť program ktorý to vie, napr. Media Player Classic - Home Cinema, poprípade si stiahnuť jeho kodeky a použiť ich v KMPlayeri.
Grafickú kartu pri dekódovaní HD videa vie tiež využiť VLC, rozumie si ale len s kartamy nVidia, keďže zrejme nevyužíva priamo DXVA ale skôr nejakú svoju metódu.
DXVA by vraj mal používať aj najnovší WMP.
Procesory na FullHD nemajú šancu, čo som skúšal tak ani 2,8GHz C2D, ani rovnako taktovaný Phenom II nestačili na plynulé (bez toho aby sa čas od času nedesynchronizoval obraz a zvuk) prehrávanie 1080p filmu. A to nehovorím o nejakých vyšších profiloch.
Skúste si stiahnuť Samsung Oceanic Demo, je to 1080p demo video v L5.1, ATi karty tento profil v niektorých ovládačoch nepodporovali, ale na nVidii nebol problém. Čiže nVidiáci si na tomto videu môžu jednoducho vyskúšať či im akcelerácia funguje, alebo nie, Procesor totiž nemá ani najmenšiu šancu to vykresľovať plynule.
Pre extrémistov existuje ešte demo Ducks Take Off, kde je video aj v 2160p rozlíšení (3840x2160, trvanie 16s, 493MB), to sa mi ale nepodarilo plynule prehrať ani na nVidii (ale to bola pomerne slabá grafická karta v notebooku)
VLC využíva akceleráciu h264 videa aj na Ati grafických kartách, nielen nvidia.TomKocuR napísal:Grafickú kartu pri dekódovaní HD videa vie tiež využiť VLC, rozumie si ale len s kartamy nVidia, keďže zrejme nevyužíva priamo DXVA ale skôr nejakú svoju metódu.
hmm zo začiatku (keď prišla prvá verzia VLC čo podporovala GPU dekódovanie) to bolo len na nVidiách, no odvtedy som sa tomu nejako nevenoval, vďaka za poopravenie.
stiahol som si to samsung video a zdalo sa mi, akoby pri prehravani cez KMP to malo viac sumu ako cez MPC.. moze sa nieco take stat, alebo je to len placebo?
No jasné že môže, všetko závisí od filtrov ktoré daný program používa a od množstva ďalších nastavení (v KMP je ich kopec)