stiahnutie videa z miniDV kamery na HDD

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
silmarill
King
King
Používateľov profilový obrázok

stiahnutie videa z miniDV kamery na HDD

Príspevok od používateľa silmarill »

dostala sa mi do rúk miniDV kamera z ktorej mám stiahnuť z pásky na HDD nahratý záznam. pripojím to cez firewire k PC (nemá to USB len FW), spustím virtual dub a.... nič. proste program sa tvári akoby ani kamera k PC pripojená nebola. vzhľadom na to že to robím po prvý x a na nete som nič jednoznačné nevygooglil, chcel by som požiadať niekoho kto má s týmto skúsenosti o radu v čom môže byť problém alebo proste ako na to... vopred ďakujem.
lekoklatik
VIP
VIP

Re: stiahnutie videa z miniDV kamery na HDD

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Aký režim máš na kamere nastavený keď si pripojený k PC? Aké sú na výber?
Pripňmárne by mali byť PC, prehrávanie fotografií, fotografovanie, prehrávanie videí, kamerovanie.
Ty musíš mať prehrávanie videí, akoby si si to sám prezeral v kamere.
Počítač ti vlastne umožní kameru potom ovládať.

Počítaj s tým, Že z kazety sa to nahráva klasicky, pozrieť si to celé.
Proste sa spustí film a PC to bude nahrávať.
VirtualDub poznám len z počutia, takŽe netuším či dokáŽe toto prijímať.
Viem však že sony vegas, adobe premiere a myslim aj nejaký Pinacle studiou to dokážu.
U MacOS je to iMovie (iMovie HD)
silmarill
King
King

kameru mám nastavenú na PLAY. problém je v tom, že v žiadnom z programov (ULead, VirtualDub, Windows Movie Maker, WinDV) mi kameru nenájde... PC mi po pripojenie kamery nijak zvukovo neohlási. mám Win XP SP2, kamera je JVC GR-D740e (model s firewire, nemá USB).
lekoklatik
VIP
VIP

ked su tie vianoce, pokusil som sa to teda vyhladat sam, bez toho aby som ti povedal "use google dude".
avsak nevyriesil som vsetko sam, snad som ta posunul blizsie.
nakolko som teda par minut bludil po googli, viac menej som dospel k zaveru ze viac ludi netusi ako z tvojej spominanej kamery dostat video do PC. I ked sa nejdenalo o presne rovnaky typ, nie je moc odlisny od tebou spominaneho.
najskor su prebehnut
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=645826 je to sice pre ubuntu, avsak mozno najdes nieco zaujimave, pomocne
cerpal som http://www.linux-archive.org/ubuntu-use ... puter.html

dalsia moznost je skusit nainstalvoat nejaky JVC driver
http://driverplex.com/wp-content/upload ... uk-2101052
pripadne http://members.driverguide.com/driver/d ... rid=137061

cerpal som http://www.surch.co.uk/drivers+jvc+gr-d740e

mimochodom uz mnou spominane adobe premiere teda nahravat vie.

---------------------------

Keby ani jedna z hore spomenutych moznosti nefungovala, napisem ti ako by som postupoval v tvojom pripade ja.

V prvom rade by som vyskusal zohnat cloveka ktory by bol ochotny poskytnut pocitac od apple, nakolko v skole nahravame cez firewire (btw este som nevidel starsiu kameru na pasky ktora by dokazala zapisaovat z kameru do PC cez USB) cez spomenuty program iMovie a nemame prakticky ziadny problem. Takze rozhodne by som siel touto cestou.

Dalsia moznost je znovu si od niekoho pozicat kameru na miniDV pasky a nahrat to z nej.

Do buducna by som teda asi kameru na pasky rozhodne nevolil, nakolko je to podla mna pracne, musis kupovat pasky a kym to "strepes" do pc, vytrhas sa vsetky vlasy.

vela stastia
silmarill
King
King

keď sú tie vianoce, nedám ti K-. písal som že už som googlil a zvýraznil som že hľadám človeka so skúsenosťami s niečím podobným pretože na nete som nenašiel riešenie. hrať sa na mudráka s vygooglenými linkami dokáže každý.

ad tvoje vygooglené linky... :sly: jeden sa mi snaží nainštalovať "driver detective" druhý pýta login na paypal :smt006

nikoho s jablkom macom nepoznám, ale skúsim zobrať firewire kartu k niekomu na iné PC, možno to tam rozbehám.

a kamera neni moja, ja osobne mám so záznamom na SD kartu. vysvetľovať že ako a prečo sa táto miniDV kamera dostala do mojch rúk neni podstatné pre riešenie problému.

takže, ešte niekto kto mal niekedy nejaký podobný problém a dokázal ho vyriešiť?
lekoklatik
VIP
VIP

ah prepac teda. uz som znovu prvy prispevok necital, len som teda co to skusil pogooglit a nejake informacie sa vynorili.

Je mi jedno ci je kamera tvoja.
Premyslal si teda nad tym pozicat si kameru od niekoho ineho?
Iny typ? Urcite je ti zname ze je mnoho kamier vyuzivajucich miniDV pasky
Napísať odpoveď