Poradte co na chorobu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Son-Goku
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Poradte co na chorobu

Príspevok od používateľa Son-Goku »

po celu noc ma svinsky bolelo hrdlo ledva som v spanku prehltal budil som sa.hlava mierne bolela ale fakt malinko no a dost soplim :sneaky: som sa dozvedel ze zut cesnak pomaha.na modernu medicinu nemam chut aj tak malo co pomoze.
smejo
Addict
Addict

Re: Poradte co na chorobu

Príspevok od používateľa smejo »

cibula, cesnak, citrusy (grepy, pomarance, mandarinky, kiwi), teply caj, postel
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

moderná medicína je účinnejšia ako rady babiek. To, že ti málokedy pomôže znamená že ju užívaš nesprávne, alebo si si ju sám "naordinoval" bez toho, aby si vedel ktorá účinná látka na čo slúži.

ak chceš ale niečo domáce, mohol by si skúsiť čaj s medom a citrónom. To by si si ale musel spomenúť na to, že si nemohol spať pre bolesť hrdla už ráno, lebo na noc sa nalievať čajom ti tiež ten spánok moc neuľahčí. A ak je tá bolesť tak veľká ako popisuješ, zbehni doktorovi. Môže to byť vážnejší zápal ktorý je predzvesťou inej choroby
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Nakrájať cibuľu na kolieska a uvariť v cca 0,7L vody, potom tú vodu vipiť. Bude to hnus, ale do dvoch dní nebudeš vedieť, že Ti niečo bolo :)
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Slivovica.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

+este kloktat slanu vodu, pripadne naparit

btw, preco tu cibulu varit? "nezabiju" sa tym vsetky vitaminy a neviem co este? ... ja zas poznam s cibulou nieco ine - nakrajat cibulu na kolieska, dat to do nejakej misky a medzi ne dat med, nechat odstat a potom tu stavu "pozit", pripadne este aj s citronom... dalej som pocul este o kombinacii med + olivovy olej (+citron?)
Son-Goku
Darca
Darca

Kibo napísal:Nakrájať cibuľu na kolieska a uvariť v cca 0,7L vody, potom tú vodu vipiť. Bude to hnus, ale do dvoch dní nebudeš vedieť, že Ti niečo bolo :)
fuuha no mohol by som vyskusat.ale vypit hned 0,7 za tepla?ci moze byt potom studena voda?
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Nemusíš nasilu, koľko budeš vládať a ideálne ešte teplé. Ale pozor, je to vážne hnus :D
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

skus vypit za pohar vody z nakladanej kapusty. Mne to par krat uz pomohlo. A kedze mi nakladana kapusta chuti, tak to nebolo ani take strasne :D
Son-Goku
Darca
Darca

rozmyslam aka to je nakladana a ci ju vobec doma mam :D
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

alebo kysla :D robili ste kapustnicu na Vianoce, ci nie? :P
Son-Goku
Darca
Darca

to hej len sa vsetko minulo dufam.asi zajdem do hyper a kupim cely sacok a zjem to
ccimo
Star
Star

Príspevok od používateľa ccimo »

to nezakladate doma kapustu do sudka? moja metoda: uvar si caj, oslad si ho medom, pridaj citron, pockaj 5 min , nakrajaj don cibulu nalej do termosky a pomaly popijaj.je to hnus ale ked to doladis tym medom tak sa to da.

ale aj tak uplna kvalitka je vlastnorucne nazbierana lipa repik a materina duska..tato kombinacia by ma vyliecila aj keby som mal mor :D
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

na zapálené hrdlo je dobrý čaj Adrak - nastrúhaš hodne zázvoru, na špičku noža mleté čierne korenie, med a citrón. Veľmi ostré, ale veľmi účinné ;)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

audiotrack napísal:moderná medicína je účinnejšia ako rady babiek. To, že ti málokedy pomôže znamená že ju užívaš nesprávne, alebo si si ju sám "naordinoval" bez toho, aby si vedel ktorá účinná látka na čo slúži.
LOL, tento bol dobrý :smt006 Kukni sa na staré národy, čo nepoznali chemickú syntézu liečiv, ale používali účinné látky priamo z rastlín/živočíchov/minerálov. Nechcem tu víriť debatu o tom, že umelo pripravený liek je rovnaký ako daná liečivá látka "z prírodných zdrojov." NIE JE. Neexistuje spôsob prípravy chemicky naprosto identickej látky tak, ako by bola prijímaná priamo z prírodných zdrojov. Naša technológia to zatiaľ neumožňuje. Druhá stránka veci je, že dnes sa v labáku vedci snažia nájsť v prírodných liekoch účinnú látku a tú potom syntetizovať. Zanedbáva sa pri tom vplyv "prírodného nosiča" pri požití danej rastliny/výťažku z nej.

//autoeditácia príspevku (29 Dec 2010, 15:11)
edit: týmto nechcem tvrdiť, že "babské recepty" ako "na popáleninu si daj masť, to ťa prejde..." sú vždy najsprávnejšie! Je setsakra veľký rozdiel medzi bylinkárom/ľudovým liečiteľom a babkou ranhojičkou! To, čo som písal, bolo mierené na porovnanie ľudového liečiteľstva (bylinky, minerály...) a modernej chemickej medicíny (som zvedavý, ktorý chemik by bol schopný čestne vyhlásiť, že ním pripravená látka je 100% v zhode so zadaním... tu čitateľa odkazujem na hodiny analytickej chémie a prednáškam o presnosti, chybách a tolerancii chýb + je tu ešte naviac problém, či je zistená účinná látka skutočne to jediné, čo robí danú rastlinku liečivou).
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Odporucat na bolave hrdlo teply caj s citronom je debilita prveho stupna, nikdo z vas sa evidentne nezamyslel nad tym ci to moze skutocne fungovat, len to posuvate dalej tak ako to bolo od rodicov/starych rodicov posunute vam. Bolest hrdla sposobuju bakterie a v akom prostredi sa bakteriam dari najviac?

Ano, v teplom a kyslom.

Keby ste skusili v ustnej dutine a hrdle dlhsiu dobu udrzat naopak zasadite prostredie, napriklad pravidelnym a frekventovanym kloktanim sody bikarbony rozpustenej vo vode, zistili by ste ze bolest hrdla "zazracne" zmizla za par hodin. Ale nie, radsej si dajte teply caj s citronom, ako to spominala starka a este to odporucajte dalej, aj ked ak sa nad tym zamyslite, zistite za vam to bolest hrdla skor naopak zhorsilo.

Kto neveri, nech vyskusa a netrepe tu k*kotiny.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

je jedno, či kloktáš slaným roztokom alebo sódou. V prvom prípade bude pH silno kyslé, v druhom bude pH silno zásadité. Baktérie nemajú radi ani jedno. Máš pravdu v tom, že baktérie ľahšie znášajú kyslejšie pH (o tom by dievčatá mohli rozprávať), no pri nasýtenom roztoku NaCl (soľ) bude pH tak kyslé (nechce sa mi ho rátať, nájdi si v tabuľkách), že baktérie nemajú šancu. Okrem toho: uvedom si, ako sa nasýtený roztok soli (NaCl) správa: nastáva disociácia na jóny, pričom roztok jedlej soli je VEĽMI účinný dezinfekčný prostriedok (prečo sa kedysi v extrémnych prípadoch sypala soľ do rany? Prečo sa soľou dezinfikujú predmety, pokiaľ nemáš po ruke plameň alebo autokláv?) práve vďaka svojej "jónovej" povahe a tomu, že obsahuje chlór.

Takže je omnoho lepšie kloktať soľou, ako roztokom sódy bikarbóny, pretože dezinfekčný účinok bude lepší.
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

Stoporko musim ta opravit, pokial viem, tak roztok NaCl je neutralny :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

aiden, jop, pravdu máš, teraz som si to experimentálne overil :) Stále ale platí, že soľ je veľmi dobrá dezinfekcia a na kloktanie je vhodnejšia než zásada.
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

suhlasim, i ked radsej by som napisal kuchynska sol, aby sa do teba niekto neobul, ze aj NaHCO3 je sol :D
anyways z tvojho predchadzajuceho prispevku som nadobudol dojem, ze nabuduce ides kloktat HSbF6 :P
Napísať odpoveď