kupil som router Linksys WRT54GL ako internet connection type som nastavil Static IP a dal adresu od providera. Mal som ju staticku. Lenze uz ked sa pripajam na programy ako EchoLink atd.. tak mi ju neberie lp. berei ako dynamicku a neviem sa pripojit. Moja otazka znie, ako nastavim v routri aby som cez kablove pripojenie mal staticku IP taku ako od providera som dostal ?
Nastavenie IP v routri
Nastavenie IP v routri
Zdravim,
kupil som router Linksys WRT54GL ako internet connection type som nastavil Static IP a dal adresu od providera. Mal som ju staticku. Lenze uz ked sa pripajam na programy ako EchoLink atd.. tak mi ju neberie lp. berei ako dynamicku a neviem sa pripojit. Moja otazka znie, ako nastavim v routri aby som cez kablove pripojenie mal staticku IP taku ako od providera som dostal ?
Dik
Re: Nastavenie IP v routri
provider nepodporuje DHCP?
Fuuh toto netusim, Smejo vidim ze si z KE,fungujem cez CassoviaNET, takze neviem. Jak sa to da zistit ?
netusim ako to mate, ale ved skus v administracii routra miesto static IP nastavit automatic configuration - DHCP (ak to ma provider zapnute, tak ti bude automaticky brat IP, branu, masku, aj DNS-ka)
nastavil som ale nidke nevidim kolonku v konfiguracii v routri kde mam zadat IP atd.. v sietovych pripojeniach mam zafajknute ze nech udaje berei cez DHCP od poskytovatela.. ale ani takto to nejde :Ssmejo napísal:netusim ako to mate, ale ved skus v administracii routra miesto static IP nastavit automatic configuration - DHCP (ak to ma provider zapnute, tak ti bude automaticky brat IP, branu, masku, aj DNS-ka)
DHCP je prave o tom, ze ty nezadavas nic, ale automaticky si to nacita pridelenu IP
a este otazka, zapinal si to DHCP v nastaveniach WAN alebo LAN?
// neviem, ako to ma cnet riesenie... ale ked tak rozmyslam, tak ani neviem celkom presne, aky mas problem
ten software nepoznam, ale nema aj on nejake nastavenia, ktore to ovplyvnuju?
// neviem, ako to ma cnet riesenie... ale ked tak rozmyslam, tak ani neviem celkom presne, aky mas problem
tak asi CNET nepodporuje DHCPsmejo napísal:DHCP je prave o tom, ze ty nezadavas nic, ale automaticky si to nacita pridelenu IP
-
DjBass
Darca
- Kontaktovať používateľa:
CassoviaNet, ktorý mám aj ja nepodporuje nič, však sa aj pozri na ich veľkolepú stránku (www.cnet.sk).
Musíš manuálne nastaviť IP, bránu a DNS, tieto údaje máš uvedené v zmluve, ale keďže veľmi radi robia zmeny k horšiemu, možno musíš nastaviť iné údaje. Daj nejaký screen, kde to nastavuješ a možno ti pomôžeme.
Chcel by som sa ťa ešte opýtať na jednu vec, aj tebe tento internet nepodporuje stránky, ktoré hostujú na IP 195.*.*.*? Lebo mne vôbec nejde načítať ani ich stránka a ani stránky hostované na websupporte... (možno to bude tým, že mám od nich verejnú ip)
Musíš manuálne nastaviť IP, bránu a DNS, tieto údaje máš uvedené v zmluve, ale keďže veľmi radi robia zmeny k horšiemu, možno musíš nastaviť iné údaje. Daj nejaký screen, kde to nastavuješ a možno ti pomôžeme.
Chcel by som sa ťa ešte opýtať na jednu vec, aj tebe tento internet nepodporuje stránky, ktoré hostujú na IP 195.*.*.*? Lebo mne vôbec nejde načítať ani ich stránka a ani stránky hostované na websupporte... (možno to bude tým, že mám od nich verejnú ip)
Dj Bass, cudujem sa preco zmenili stranku, predtym mali krasne spravenu stranku s loginom a so vsetkym s cim to patri, aj FTP servery krasne slapali, preco to vsetko zmenili, netusimDjBass napísal:CassoviaNet, ktorý mám aj ja nepodporuje nič, však sa aj pozri na ich veľkolepú stránku (http://www.cnet.sk).
//autoeditácia príspevku (26 Dec 2010, 12:39)
BTW: Internet mi tie stranky podporuje, asi budes na inej vetve kde je iny config, alebo inac si to vysvetlit neviem :S
staticka a verejna IP sa nevylucuju... nepotrebuje ten echo link nahodou naforwardovat porty?
myslim ze nie, lebo ked nebol router mal v PC nastavene v kolonke ICP udaje zo zmluvy tak to pekne slapalo.smejo napísal:staticka a verejna IP sa nevylucuju... nepotrebuje ten echo link nahodou naforwardovat porty?
ale ide o to, ze ked pripojis router a mas za nim viac zariadeni - viac (LAN) IP adries, tak musis routru zadefinovat IP adresu v LAN, na ktore bude posielat data z daneho portu
ps: vobec neviem, co ten echo link je a na co to sluzi, takze len strielam
Myslis ako v nastaveni routra najst nazo pripojeneho pc a jemu nakonfigurovat IP alebo ako ?smejo napísal:ale ide o to, ze ked pripojis router a mas za nim viac zariadeni - viac (LAN) IP adries, tak musis routru zadefinovat IP adresu v LAN, na ktore bude posielat data z daneho portu
EchoLink sluzi na komunikaciu medzi radioamatermi
v nastaveniach echolinku si musis najst nejake sietove nastavenia, resp. nastavenia pripojenia a tam okrem ineho (napr. ohladom tej dynamickej IP) nastavit nejaky port, ktory potom v nastaveniach routru forwardnes na IP daneho pocitaca
napr. nastavis port 6666, IP otcovho PC vramci LAN bude 192.168.1.12, tak v administracii presmerujes port 6666 na IP 192.168.1.12
napr. nastavis port 6666, IP otcovho PC vramci LAN bude 192.168.1.12, tak v administracii presmerujes port 6666 na IP 192.168.1.12
-
DjBass
Darca
Ak ten EchoLink potrebuje verejnú IP a ty nemáš presmerované porty, verejná IP ti ako keby nefunguje. Skús nastaviť DMZ, ak tam niečo také máš, presmeruje ti to všetky porty na konkrétny počítač v sieti alebo manuálne pridaj tie, ktoré to využíva.
Tiež som nepochopil tú zmenu stránky, no teraz je ten internet proste otras. Nestabilný, pomalý... Keď som im písal mail, kde som im vylial moje srdce, neboli schopný mi odpovedať.
Tiež som nepochopil tú zmenu stránky, no teraz je ten internet proste otras. Nestabilný, pomalý... Keď som im písal mail, kde som im vylial moje srdce, neboli schopný mi odpovedať.
v echolinku to nevidim jedine nejake proxy tam je, ale cez to pravdepodobne nepojde, hovoris, ze v routri to nikde nenastavim pokial nemam DHCP ?smejo napísal:v nastaveniach echolinku si musis najst nejake sietove nastavenia, resp. nastavenia pripojenia a tam okrem ineho (napr. ohladom tej dynamickej IP) nastavit nejaky port, ktory potom v nastaveniach routru forwardnes na IP daneho pocitaca
-
DjBass
Darca
Našiel som toto, asi tak nejak to tam treba v routeri nastaviť. DHCP s tým nemá nič spoločné.
Allow UDP destination ports 5198-5199 between Internet and PC in both directions
Allow TCP (source port any, destination port 5200) from PC to Internet
port forwarding s DHCP nesuvisi, ja som len spociatku nepochopil, v com je problem 
-
DjBass
Darca
To druhé nastav od 5200-5200, keďže potrebuješ nastaviť iba ten jeden konkrétny port.